Whocopied.me protects this content
Together Instagrampost 1 Preview

Danske firmaer til New York Design Week i fælles nordisk samarbejde

Herhjemme er der pinse den 21. maj. I USA er sagen en anden.

Det kan syv danske virksomheder fra møbel- og interiørbranchen godt mærke i øjeblikket, for de skal sammen med et lignende antal andre virksomheder fra henholdsvis Sverige, Norge og Finland af sted mod den prestigefyldte New York Design Week, hvor de under navnet #TOGETHER=Nordic Design er værter for både cocktailparty og fernisering af møbler, der både tæller garvede producenter med store kunder og meget nye virksomheder, der for første gang stifter bekendtskab med det amerikanske marked.

Og det bliver noget af en entre, mener Heidi Svane Pedersen, der er projektleder hos Lifestyle & Design Cluster samt tovholder for de danske virksomheder.

– Det er et kæmpe setup, hvor det norske design- og arkitektturfirma Snøhetta varetager opsætningen af den fælles nordiske stand under navnet #TOGETHER=Nordic Design. Både brands fra Danmark, Norge, Sverige og Finland deltager, hvilket netop er hele pointen med udstillingen, netop af skabe denne fælles fortælling om nordisk design. Samtidig kommer den norske minister for industri og åbner udstillingen den 21. maj, hvilket vi selvfølgelig er meget beærede over, siger hun.

Med sig til New York tager Heidi Svane Pedersen de danske brands BoConcept, Eniito, Innovation Living, Sisergo, Skagerak, Warm Nordic og We Do Wood.

Og dem, og de andre nordiske brands, vil folk altså gerne se, forklarer Heidi Svane Pedersen.

– Faktisk har vi kun plads til at lukke 170 ind for at se udstillingen, men vi har 300 på en liste over specielt udvalgte personer, der alle aktivt har tilkendegivet interesse for udstillingen. Så lidt hype er der, siger hun.

At det er netop de brands, der klarede sig igennem nåleøjet, er langt fra tilfældigt – men der var rigtig mange gode ansøgere om buddet, forklarer direktør hos Lifestyle & Design Cluster, Betina Simonsen.

– Interessen for #TOGETHER=Nordic Design-udstillingen under New Yorks Design Week har været helt overvældende. Der var utrolig mange ansøgere til de pladser, vi blev tildelt, og Snøhetta, der har kurateret udstillingen og dermed udvalgt deltagerne, har i høj grad fokuseret på at lave en sammenhængende udstillingen på tværs af samtlige brands fra de nordiske lande. De syv brands er valgt ud fra tanken om, at de komplimenterer hinanden flot og samtidig fremviser mange aspekter af det allerbedste, dansk og nordisk design har at tilbyde i øjeblikket, siger hun.

Du kan læse meget mere om udstillingen på hjemmesiden samt følge med på Instagram under navnet @togethernordicdesign.

#TOGETHER=Nordic Design er et samarbejde mellem Interior Cluster Sweden, Norwegian Rooms, Business Finland og Lifestyle & Design Cluster.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: