Whocopied.me protects this content

Et talent for mode – findes det?

 
Tema: Iværksætteri & talent

 
Hvad er modetalent egentlig? Det blev drøftet ivrigt på Holmen i foråret 2013, hvor designskolen havde inviteret gæster fra blandt andet den svenske tøj-koncern H&M og London-uddannelsesinstitutionen Royal College of Art til at drøfte emnet med en sal fyldt med engagerede tilhørere.

cta-pdf-sec

modetalent-lrg

Billedet er fra ’Future of Fashion’, som blev afholdt på Børsen i juli 2012. Her blev de nyuddannede designere præsenteret for branchen, pressen og beslutningstagere

Talentfulde medarbejdere – og ikke mindst talentfulde designere – bidrager til virksomheders udvikling og vækst. Men hvad er talent egentlig? Er man født med det, eller kan det læres? Og hvordan får man øje på talentet i uddannelser og når virksomheder skal rekruttere?

Designer og underviser på Royal Collage of Art i London, Ike Rusk, talte på seminaret om talentudvikling og uddannelse. Siden 1998 har han undervist i design af herretøj, og kan i dag følge sine studerende i jobs hos bl.a. Dunhill, Adidas og Givenchy. ”Min rolle er at hjælpe studerende med at finde ud af, hvem de er, så de kan kommunikere det til verden.

Jeg opmuntrer dem til at finde deres designidentitet, men kan også se, at det kræver stort mod af dem. For i en designproces træffer man valg, og et valg har altid konsekvenser,” sagde Ike Rust og pegede på, at en af de svære konsekvenser ved at træffe valg er, at man risikerer kritik, og mange studerende frygter selve frygten for at blive afvist.

En blanding af medfødt og tillært

Et af de mennesker, der på egen krop har følt, hvordan det er at blive bedømt, er designeren Anne Sofie Madsen, som driver virksomhed i eget navn og får stor opmærksomhed for sit design. Hun blev uddannet på Kunstakademiets Designskole i 2009 og fortalte på seminaret, at hun undervejs i sit uddannelses- og udviklingsforløb ikke selv har følt sig som et talent. Hun fortalte, hvordan hun på skolen altid lavede noget mærkeligt, som de andre grinede af og hun selv følte sig lidt flov over. Først da hun kom ud og præsenterede sine ting for designere i Berlin og Paris stod det klart for hende, at hun ikke skulle tænke på design som ’duer’ eller ’duer ikke’, men at det i stedet handler om, hvor man passer ind.

Seminarets sidste oplægsholder var Moussa Mchangama, som talte om rekruttering af nye talenter i danske modevirksomheder. Siden har Kunstakademiet og Moussa Mchangama arbejdet videre med området under ledelse af ph.d. Maria Mackinney-Valentin, og der udkom i juni 2013 en rapport om arbejdet.

Læs rapporten om talentudvikling i modebranchen

Andre aktiviteter om talentudvikling

Innovationsnetværket arbejder med rekruttering og talenter på flere måder; heriblandt ’Can Danes do Fashion’, som skal facilitere et bedre møde mellem virksomheder og nyuddannede talenter for at lette kandidaternes vej ind på arbejdsmarkedet. Også arrangementet ’Future of Fashion’, som blev afholdt på Børsen i juli 2012, præsenterede de nyuddannede designere for branchen, pressen og beslutningstagere. Her mødte store internationale kæder som H&M og Inditex frem, fordi de så det som en stor fordel med flere skolers talenter samlet på ét sted.

Arrangører af seminaret

Seminaret om modetalent foregik på Kunstakademiets Designskole og var arrangeret af fire af Innovationsnetværkets konsortiepartnere: Kunstakademiets Designskole, Designskolen Kolding, VIA UC TEKO og Development Centre UMT.

 

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: