Whocopied.me protects this content
KVIK Løsning På Moderne Børnefamiliers Badeværelsesmøbel

KVIK løsning på moderne børnefamiliers badeværelsesmøbel

For fire designstuderende startede anden uge af 2018 ret godt. De blev nemlig udråbt til vindere af 2017-udgaven af Designtalent under Lifestyle & Design Cluster.

Konkurrencen går i al sin enkelthed ud på, at en etableret virksomhed i møbel- og interiørbranchen bliver matchet med et team af designstuderende fra landets designskoler og -uddannelser. Herefter får de studerende stillet en opgave af virksomheden, som de skal forsøge at løse. Det hold, der, indenfor de af virksomheden opstillede rammer, har løst opgaven bedst, trækker sig sejrrigt ud.

Allerede nu kan vi afsløre, at det ikke blev noget nemt valg for juryen.

Et badeværelsesmøbel til yngre familier
KVIK laver, som mange sikkert er klar over, køkkener, badeværelser og garderober samt møbler hertil. Af samme årsag var det naturligvis også produkter i disse genrer, de designstuderende skulle finde et løsningsforslag på.

KVIK-holdet af studerende bestod af Laura Mazanti Jørgensen (SDU Kolding), Sandra Kjær Bonde Mikkelsen (VIA Design), Mikkel Hjerrild Mikkelsen (DSKD) samt Sofie Hundahl Ritz (KADK), som havde designet et badeværelsesmøbel specifikt henvendt til en målgruppe af yngre børnefamilier.

Produktet var både Claus Johnsen, Design Manager hos KVIK, og de studerende godt tilfredse med.

”Det har været en positiv oplevelse at arbejde med de studerende. De udgør sammen et godt hold, som bekræfter os i, at de godt kan rykke på tingene og udfordre os på nogle af de ting, vi gør til daglig. Det er rigtig sundt for os som virksomhed at blive udfordret lidt fra tid til anden”, siger Claus Johnsen.

Også de studerende fra team KVIK var glade for samarbejde.

”Det har været fedt at arbejde på et produkt, der i høj grad skulle være realiserbart. Det føler vi også, at vi er lykkedes med. Der var de rammer omkring opgavebeskrivelsen, vi fik fra KVIK, meget klare, og det har været med til at gøre opgaven meget konkret. Samtidig har de ikke været sene til at bede os skubbe grænser og ”go crazy”, så der kommer noget spændende ud af samarbejdet”, fortæller Mikkel Hjerrild Mikkelsen fra DSKD om gruppens samarbejde med KVIK.

Fysisk afstand er en udfordring
Med de studerende spredt over det meste af landet rent fysisk, så kan der være udfordringer ved at arbejde sammen rent fysisk. Den udfordring nikker de genkendende til hos KVIK, der dog mener, at de har fået meget ud af det, når alle parter har været samlet.

”Det sværeste for os har nok været at være fysisk til stede hos KVIK, eller bare generelt at være det samme sted alle sammen på samme tid, da vi er ret spredt placeret i landet. Her har KVIK virkelig hjulpet os i forhold til at lade os have rigtig mange af vores fælles arbejdsdage hos dem, hvilket fungerede rigtig godt for os og vores samarbejde”, fortæller Sofie Hundahl Ritz (KADK), Sandra Kjær Bonde Mikkelsen (VIA Design) og Mikkel Hjerrild Mikkelsen.

Alligevel ville de ikke have været udfordringen foruden. En følelse, der var gengældt hos Claus Johnsen.

”Det er selvfølgelig en udfordring at tage tid ud af programmet til at arbejde med de studerende, men det er det hele værd. Timingen kan jo være svær, men vi havde gerne tilbragt endnu mere tid med de studerende. Så tror vi, vi kunne have lavet et endnu skarpere produkt med de studerende, end vi har gjort. Vi kunne sagtens finde på at deltage igen, men som med så meget andet afhænger meget af kalenderen. Små ændringer vil sikkert gøre forløbet endnu bedre, men vi er bestemt ikke afvisende”, siger Claus Johnsen.

Meget imponeret af datagrundlaget
For de studerende på team KVIK var det lidt af en udfordring, de blev stillet over for. Ingen af dem havde tidligere arbejdet med badeværelsesmøbler.

”At designe et badeværelsesmøbel var en fed udfordring. Når man designer møbler, så tænker man ofte, at man skal designe et bord eller en stol. Det her var noget helt andet, og det har givet mig en fed indsigt i en industri, jeg ikke havde overvejet”, siger Sandra Kjær Bonde Mikkelsen.

Netop indsigt var også en af de ting, Claus Johnsen hæftede sig meget ved.

”Vi var meget imponerede af de studerendes fodarbejde. De har brugt lang tid og mange kræfter på at tage ud i den fysiske verden, lave research og generelt spørge ind og lytte til målgruppens behov i forhold til et moderne badeværelses funktioner. De har været i mange hjem, hos mange familier, og de har taget al denne data og brugt den godt i forhold til deres endelige produkt. Det ville være svært for os at tage fire hele dage ud af kalender til den slags. Som produktnørd ville vi nok have en tendens til at springe lige ud i det”, siger KVIKs Design Manager.

Og vinderen er…
Prisen for Designtalent 2017s bedste projekt bliver uddelt med afsæt i følgende kriterier:

– Bedste ide og koncept
– Bedste design og æstetik iht. den givne virksomheds profil
– Mest realiserbare projekt
– Bedste team-samarbejde og arbejdsproces

Vinderen modtager 16.000 kroner til deling fra Lifestyle & Design Cluster, mens et gavekort på 4000 kroner uddeles for ”Bedste visualisering og præsentation”. Med begge præmier følger naturligvis et diplom.

Hovedprisen gik til Team KVIK, der blandt andet fik ros af juryen for at have lavet et produkt, der var relativt nemt og ikke mindst hurtigt realiserbart. Juryen var begejstret blandt andet teamets analysearbejde, der bød på indsamling af empiri hos adskillige familier i målgruppen, hvor Team KVIK havde været på hjemmebesøg hos disse for at forstå og senere hen at understøtte deres behov.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: