Whocopied.me protects this content
Sylabs Ordrebøger Bugner

Sylabs ordrebøger bugner

Sylab skal eksperimentere med ny teknologi og nicheproduktion. Allerede efter få måneder er der fuldt tryk på symaskinerne, hvor nye ordrer dagligt modtages, mens iværksættere står i kø for at få en plads i systuen. Foruden de gæve iværksættere i Sylab er der ansat to syersker i praktik, og der søgers efter syersker i nærområdet til at hjælpe med de mange indkomne ordrer.

En af de virksomheder, der sidder i Sylab, er nystartede Curves By H&L, som drives af designer Henriette Møller Smed og konstruktør Lise Clemmensen. Siden de slog sig ned i systuen i Ikast, har aktiviteterne taget fart.
”Vi kan mærke, at vi løbende udvikler os. Da vi startede virksomheden, gjorde vi os nogle tanker, men allerede nu har vi ændret holdninger på nogle af områderne. Vi bruger mange af de andre virksomheder herude som sparringspartnere. Der er jo ingen af os, der er ens, og vi har forskellige kompetencer, så vi trækker på hinanden og spørger hinanden til råds, ” fortæller Henriette Møller Smed.

Iværksættere spinder med flere tråde
Curves er i fuld gang med at skabe egen efterårskollektion samtidig med, at virksomheden arbejder på et af de mange projekter, som hver måned rammer Sylabs ordrebøger. Henriette Møller Smed og Lise Clemmensen hjælper en selvstændig iværksætter med at sy kørestolsposer, som skal gøre tilværelsen for personer med handicap nemmere. Her drager de især nytte af Sylabs mange faciliteter.
”Vi har jo ikke en hel systue derhjemme, men hos Sylab kan vi prøve idéerne af, før de sættes i produktion. Det er vigtigt for os, når vi skal lave vareprøver til både vores egne kollektioner og til kørestolsposerne, ” fortæller Henriette Møller Smed, der har været glad for at arbejde med en af Sylabs opgaver: ”Det er fedt at opleve nogle nye ting og blive kastet ud i noget, man ikke lige kender til og så prøve at finde en løsning alligevel. ”

Gensidig udvikling

Den nystartede virksomhed TEC OUT designer modulære siddehynder, der kan bygges sammen i utallige kombinationer ved hjælp af skjulte magneter. TEC OUT manglede hjælp til at sy de første produkter og faldt tilfældigvis over Sylab, som gik godt i spænd med deres egne visioner.

”Vi vil gerne prøve at hjælpe andre iværksættere, så vi syntes, det lød helt fantastisk og som noget, vi havde brug for. Vi skulle jo ikke have produceret overvældende mange hynder til at starte med, så det var en opgave, Sylab kunne overkomme, ” fortæller Lene Egly, der er teknisk ansvarlig i TEC OUT.

Med sin placering i det midtjyske er der gode muligheder for at kommunikere med systuen, og det benyttede TEC OUT sig af undervejs i processen.

”Vi tog ud og snakkede med Sylab, fordi vi ikke syntes, den første levering var god nok. Det fungerede rigtig fint, og vi blev enige om, at de gav den et skud mere. Og det har vi været tilfredse med. Så vi vil meget gerne bruge dem fremover. Også fordi vi bor her i Horsens, så der er ikke langt fra os til Ikast, ” fortæller Lene Egly, der sætter pris på samarbejdet: ”De har løst opgaven for os, og samtidig føler vi, at vi har været med til at udvikle dem – og det vil vi meget gerne fortsætte med.”

Fakta

Sylab er et eksperimenterende lab, der skal skabe potentiale for syproduktion i Danmark via optimering af processer og automatisering. Målet er at medvirke til at udvikle syrobotter til nicheproduktion og være i stand til at håndtere produktionsordrer og kollektionsudvikling uden støttemidler efter en 3-årig udviklingsperiode.

I Sylab kan små iværksættervirksomheder fra møbel- og beklædningsbranchen sidde og arbejde med deres kollektioner, mens udefrakommende virksomheder kan placere syordrer, som deltagervirksomhederne kan byde ind på.

Projektet er igangsat på initiativ af Lifestyle & Design Cluster, og partnerne i projektet, Robocluster, Censec og VIA Design bidrager alle med indsigt og er med til at kortlægge muligheder for:

1) at udvikle syrobotten
2) at gøre produktionen effektiv
3) at samle og benytte de få produktionskompetencer, der er tilbage i Danmark
4) at hjælpe nye og mindre virksomheder med at udvikle nye ideer og produktion af små serier.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: