Whocopied.me protects this content
Næsten 300 Gæster Til åbningen Af #Together=Nordic Design

Næsten 300 gæster til åbningen af #Together=Nordic Design

Den 21. maj 2018 åbnede den norske handelsminister Torbjørn Røe Isaksen udstillingen #Together=Nordic Design, der blev afholdt hos det anerkendte design- og arkitektfirma Snøhettas lokaler på Manhatten, som en del af New York Design Week og møbelmessen ICFF. Næsten 300 gæster deltog i åbningen af udstillingen som blev afholdt af Lifestyle & Design Cluster i samarbejde med Interior Cluster Sweden, Norwegian Rooms Cluster og Business Finland. Målet var at sætte fokus på godt nordisk design og alle de værdier vi deler og designer ud fra.

“For et år siden besøgte Lifestyle & Design Cluster, samt vores svenske og norske partnere, USA og interviewede forskellige brands for at høre, hvordan vi kunne understøtte dem på det amerikanske marked. Deres udfordring var at få en stemme og blive set af især pressen. Af samme årsag lancerede vi derfor udstillingen #Together=Nordic Design. Det var et fantastisk event og skønt at se, at når man står sammen og har en stemme, kan vi gøre et langt større indtryk.” fortæller Lifestyle & Design Clusters Heidi Svane, der var projektleder for #Together=Nordic Design og ses til venstre på billedet.

Forventningsglæden og begejstringen for arrangementet var også tydelig at spore i Heidi Svanes øjne under åbningstalen, hvor Torbjørn Røe Isaksen fortalte om hans syn på nordisk design:

”Nordisk design har noget at gøre med en skandinavisk måde at se tingene på. Det har noget at gøre med at bringe naturen indenfor, det har noget at gøre med ikke at være snobbet, med ikke at finde simple løsninger, men i stedet elegante løsninger og det har også noget at gøre med en demokratisk proces med både at udvikle designs og idéer, og også at gøre produkterne tilgængelige for jer.” Fortæller Torbjørn Røe Isaksen, som er handelsminister i Norge.

Udstillingen rummede design i form af både, keramik, møbler og lamper, så de næsten 300 gæster fik et bredt indblik i skandinavisk minimalisme, kvalitet og de værdier, som vi alle værner om i norden. Netop værdierne har været et af omdrejningspunkterne for projektet, hvis mål var at skabe fokus på nordisk design som en samlet enhed.

”Vi arbejdede ud fra ordet ’Together’, som beskriver vores måde at sætte alle disse nordiske brands sammen, men også fortæller noget om vores samfund. Det beskriver den måde vi ser et bærdygtigt samfund og design på.” fortæller Sofie Platou i sin tale om konceptet bag arrangementet.

Udstillingen af udvalgte nordiske designmøbler var baseret på et koncept designet af den berømte tegnestue Snøhetta og de nordiske værdier: playful, sustainability, togetherness, function, honest og contrasts.

Værdien i at gøre tingene sammen

I USA og mange andre lande ser man nordisk design som en og samme kategori, og klart deler vi da noget af det samme dna. Kunder differentierer sjældent mellem dansk, svensk, norsk og finsk design. Dette projekt viste dermed hvordan en historie starter med værdier og slutter med design. Desuden gav projektet mulighed for at samle alle nordens kræfter i et samarbejde om at brande nordisk design, frem for at hvert firma skulle brande sig selv. Det gav et større fokus og dermed mere omtale.

En nordisk farvepallet

Den grafiske profil bag projektet var designet af Snøhetta. Den legende farvepallet opstod ved at mikse farver fra de fire nordiske landes flag, og dermed skabe en ny og nordisk farvesammensætning, som kunne bruges som visuelle effekter både i rummet og på de tilhørende printede plakater og foldere. De svenske farver blå og gul blev til en grøn, der med inspiration fra de svenske skove, blev mørkere og omsluttende. Danmark blev til en laksefarvet lyserød blandet af hvid og rød. Blå, hvid og rød gav en lys lilla, der repræsenterede Norge, og til at samle det hele kom den hvide farve fra det finske flag.

Alt i alt blev den gennemførte udstilling en stor succes, som gav mange positive tilbagemeldinger.

FAKTA:

De deltagende brands fra de forskellige lande var følgende:

Fra Danmark: BoConceptEniitoInnovation LivingSkagerakSiS ErgoWarm NordicWe do wood

Fra Sverige: Blå StationFogiaGärsnäsMateriaStringZero

Fra Finland: BEdesignEcoFurnFinarteLoviMagissoSecto Design

Fra Norge: EkornesFjordfiestaFlokkOpeRodeoRøros TweedVestre

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: