Whocopied.me protects this content

Tøjspildsalliance vil have minister i arbejdstøjet

 

Lifestyle & Design Cluster indgår i en ny alliance bestående af Forbrugerrådet Tænk, repræsentanter for modebranchen, detailhandlere, forskere og en række foreninger og organisationer, der opfordrer miljøminister Lea Wermelin til at stille sig i spidsen for en national handlingsplan, mod tøjspild.

Produktion og forbrug af tøj og tekstiler er en af de sektorer, der belaster miljø og klima mest, og forbruget af tøj og sko forventes globalt at øges med 63 pct. frem til 2030.

Med udgangspunkt i den udvikling er det i følge alliancens 24 virksomheder, forskere, foreninger og organisationer, heriblandt Salling Group, Dansk Mode og Tekstil, Lifestyle & Design Cluster og Folkekirkens Nødhjælp, altafgørende, at ressourcerne udnyttes bedre, i stedet for at gå til spilde.

Derfor har alliancen, der er samlet af Forbrugerrådet Tænk, netop sendt et brev til miljøminister Lea Wermelin med en opfordring til, at hun vil stille sig i spidsen for at udarbejde en national handlingsplan mod tøjspild. Et arbejde, som alliancen er klar til at støtte op om.

”Vi er rigtigt glade for at det er lykkedes os at samle en bred og stærk alliance bag denne opfordring. Når forbrugere, organisationer, foreninger, tænketanke, forskere og erhvervsliv er enige om, at der er brug for handling, er det et stærkt signal. Vi har nu sendt en appel til miljøministeren, og vi håber at hun vil gå forrest i kampen mod tøjspild ved at sætte sig i spidsen for at vi får en national handlingsplan i Danmark”, siger Anja Philip, formand i Forbrugerrådet Tænk.

Alliancen foreslår, at der nedsættes et partnerskab, der skal udarbejde en handlingsplan, der bekæmper tøjspild i alle led i kæden, fra produktion til affald. Overproduktion af tøj skal forebygges blandt andet ved at forlænge levetiden af tøj, mindske destruktionen af usolgt tøj og sørge for bedre håndtering efter af brugt tøj.

Alliancen mener også, at der skal øremærkes flere penge til forskning i genanvendelse af fibre og teknologi, der skal udvikles en bedre infrastruktur til indsamling, genbrug og genanvendelse af tøj, der skal ses på moms, afgifter og tilskud, og så skal forbrugerne have mere og bedre information om, hvordan de mindsker tøjspild.

Følgende er med i alliancen og medafsender af brevet til miljøminister Lea Wermelin:

Concito
Copenhagen Fashion Week
Dansk Mode & Textil
Den faglige forening Håndværk og Design
Fashion Revolution Danmark
Global Fashion Agenda
Lifestyle & Design Cluster
Salling Group A/S
Tænketanken Tekstilrevolutionen
Blå Kors
Folkekirkens Nødhjælp
Kirkens Korshær
Røde Kors
Dansk Affaldsforening
Econet A/S
David Watson, seniorkonsulent, PlanMiljø ApS
Nynne Nørup, cand. polyt, erhvervsph.d. i miljøvurdering af tekstilhåndtering, teknisk rådgiver CTD ApS – Bæredygtig forretningsudvikling
AOF
Danmarks Biblioteksforening
Ingeniørforeningen, formand Thomas Damkjær Petersen
Sustain Daily
Birgit E. Bonefeld, postdoc, Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet
Else Skjold, Lektor, Ph.d., Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering
Kerli Kant Hvass, Ph.D., CBS

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com