Whocopied.me protects this content
Ahm & Lund Tegner En Mere Imødekommende Verden

Ahm & Lund tegner en mere imødekommende verden

Æstetik, materialer, form og bæredygtighed er vigtige pejlemærker for den kreative duo, som på 3daysofdesign præsenterer to unikke møbler

Ahm & Lund CFD Billede 1

I 2018 fandt Isabel Ahm og Signe Lund sammen, og det var en god idé.

Ikke bare for de to, som i dag danner Ahm & Lund, men i høj grad også for æstetikken, funktionaliteten, formgivningen og miljøet.

Førstnævnte er uddannet arkitekt fra Kunstakademiet i 2007, mens Signe Lund 10 år senere blev udlært møbelsnedker med sølvmedalje, og parret har ikke kun den materialemæssige bæredygtighed for øje – lige så vigtig er den æstetiske, og udviklingen af produkter af restmaterialer samt udlejning af møbler.

Til naturen og udlejning

På 3daysofdesign udstiller det kreative par den unikke bænk og stol, kaldet henholdsvis Atrium og Overgrown, hvor begge søger nye pejlemærker i sin æstetik og materialitet.

Overgrown er en omfavnende karmstol, hvor stellet har et asketisk udtryk, som med ærlighed danner fundamentet for stolen, som består af en rigid ramme, hvorigennem en vækst breder sig – som naturen overtager det menneskeskabte og overgror.

Atrium bænken er tegnet til udlejning. Det er let at skifte sædet og møblet er knock down, så det kan fragtes rundt og udlede mindst muligt CO2. Atrium er en del af serien L’easy, en møbelserie til udlejning.

Genanvendte materialer

I det hele taget er der gjort store cirkulære tanker for begge møbler – stellet er udført i brunkerne-ask, et billigt restprodukt fra møbelindustrien, mens polstringen er af ålegræs, og uld samt tekstilet Revive 2, der er fremstillet af genanvendt polyester.

– Fyldet er en undersøgelse af naturlige alternativer til skum – med særligt fokus på at få et organisk og voluminøst udtryk i Overgrown, og et stramt samt strømlinet udtryk i Atrium, fortæller Isabel Ahm, inden hun tilføjer, at Ahm & Lund som designere og produktudviklere altid har bæredygtighed for øje.

Aktivister i bæredygtighed

– Vi diskuterer bæredygtighed på direktionsgangen med vores kunder, og på den måde er vi bæredygtighedsaktivister inde fra møbelbranchens maskinrum, fortæller Isabel Ahm, som sammen med Signe Lund fokuserer på meget mere og andet end den materialemæssige bæredygtighed.

Derudover reflekterer parret nemlig i materialer og form, styrke, stoflighed og æstetik, funktion og sanselighed, og gennem deres forskellige fagligheder mødes de i et oprigtigt ønske om at tegne en mere imødekommende verden.

– Med afsæt i materialeforståelse og nysgerrighed for levevis former vi objekter og møbler, som stiller forslag til nye levemåder, siger Isabel Ahm.

Tegner fremtiden

Alle Ahm & Lunds møbler og objekter har rødder i historien, afspejler deres samtid og dens behov, og tegner fremtiden.

– Vi tilstræber at frembringe ting, der er behov for. Ting som tager mennesket og materialitet alvorligt.

Det er centralt for Ahm & Lund, at virksomhedens møbler og objekter får folk til at knytte sig tæt til dem, så de beholder dem.

De skal indgyde følelser, for de sætter rammerne for det levede liv.

– Med vores materialeforståelse og en god portion ydmyghed tegner vi produkter med mening. Vi er ikke bange for at bygge bro mellem eksperimenter og det kommercielle, siger sabel Ahm.

Hvis du vil møde Overgrown og Atrium, samt ikke mindst en innovativ og tænkende duo, så slå vejen forbi Ahm & Lund på 3daysofdesign.

De præsenterer det hele – og lidt mere.

I forbindelse med 3DaysofDesign, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til “Circular Furniture Days”, der finder sted på Designmuseum Danmark d. 16. – 18. september 2021. Her er Ahm & Lund en af de i alt 45 deltagere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet i møbel- og interiørbranchen.

Læs mere om Circular Furniture Days HER

Circular Furniture Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: