Whocopied.me protects this content
Vandmænd Skal Minde Os Om Hvor Sårbare Havene Er

Vandmænd skal minde os om hvor sårbare havene er

Kunstneren Nina Ekman er optaget af havene og deres rolle i det globale økosystem

Nina K Ekman Billede 2

– Havene udgør netop en langt større del end landjord, og de store have og deres dybder kan gøre, at vi ikke for alvor ser betydningen af det, vi gør ved planeten, mener kunstneren Nina K Ekman. Derfor vil man kunne se vandmænd i mange forskellige kunstneriske afskygninger, når hun udstiller på Lifestyle & Design Clusters Circular Furniture Days under 3daysofdesign.

Nina K Ekman er også fascineret af de mange forskellige former for vandmænd – eller ”jelly-fish” der findes.

Der er dem, vi kender i havene rundt om Danmark, og så er der eksotisk nærmest neonagtige typer, ligesom der er vandmænd, der aldrig bliver gamle, fordi de er i stand til hele tiden at forny sig.

– Der sker ting med havene. Vi ser det ikke så tydeligt, men havene bliver fattigere, fordi vi som mennesker er med til at ødelægge dem, siger Nina Ekman. Når vi forstyrrer den skrøbelige balance i havene, kommer der pludseligt et boom af vandmænd, som så igen rykker ved hele økosystemet, siger Nina Ekman. Hvis der er mange døde vandmænd, der spises af bakterier, frigives langt større mængder CO2, end hvis det er døde fisk. Derfor er balancen vigtig, siger hun.

Maner til eftertanke

Hendes værk på Circular Furniture Days kommer til at bestå af overskudsgarner, fra hendes egen tufting-produktion, ligesom fundament og øvrige materialer primært også er genbrug.

De fleste af Nina K Ekmans værker undersøger den uholdbare moderne livsstil, og hun inviterer publikum til at reflektere over vores lineære måde at forbruge på og konsekvenserne for planetens fremtid. Bæredygtighed og den cirkulære tænkning er generelt også integreret i hendes værker, som brugt tøj til collager, metalskrot og affaldsmaterialer i konstruktionen af skulpturer samt deadstock-garn fra tekstilindustrien.

Nina Ekman deltog også i udstillingen sidste år med en kunstnerisk udformet palme, som gav anledning til mange reaktioner og refleksioner blandt tilskuerne, fortæller hun.

– Publikum må jo tage med sig, hvad de vil, og jeg ved, at det har sat gang i nogle tankeprocesser, siger Nina Ekman, der også fik værket med i Kunstnernes Efterårsudstilling i 2020.

– Jeg håber, at jeg kan være med til at skabe en bevidsthed om, hvor meget vi ødelægger, siger hun.

I forbindelse med 3DaysofDesign, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til “Circular Furniture Days”, der finder sted på Designmuseum Danmark d. 16. – 18. september 2021. Her er Nina K Ekman en af de i alt 45 deltagere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet og bæredygtighed.

Læs mere om Circular Furniture Days HER

Circular Furniture Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: