Whocopied.me protects this content
La Femme Rousse Tror På Reinkarnation

La Femme Rousse tror på reinkarnation

Den danske virksomhed ønsker at være pioner i skabelsen af æstetisk tiltalende luksustøj med bæredygtighed som et naturligt fundament

La Femme Rousse Billede 5

Nirvana er det sted, hvor mode, luksus, genbrug og håndværk mødes.

I hvert fald hvis du spørger det danske modebrand La Femme Rousse, som optimerer brugen af ressourcer gennem en cirkulær tankegang. Resultatet kan ses på Lifestyle & Design Clusters Circular Fashion Days, unde CIFF.

– Vi ønsker at være pionerer i skabelsen af luksusmode, hvor bæredygtighed er en selvfølgelighed i alt, vi foretager os. En kompromisløs tankegang er implementeret i hele vores værdikæde, hvor hvert led er gennemtænkt ud fra et bæredygtigt værdisæt, fortæller Susanne Guldager.

Hun er stifter og chefdesigner i en virksomhed, hvor bæredygtighed og cirkularitet er naturlige ingredienser i en hverdag med produkter, der skabes med fokus på høj kvalitet, detaljerigdom og kropsdiversitet.

– Målsætningen er, at vi designer og skaber smukke og æstetisk tiltalende produkter med en lang levetid, forklarer Susanne Guldager.

100 procent genanvendelse

På udstillingen kommer La Femme Rousse med produkter fra en kommende kollektion, som består af kvindetøj skabt af 100 procent genanvendte tekstiler samt deadstock-materialer – og kollektionen består kun af otte styles, som alle indgår som grundelementer i garderoben.

– Cirkularitet er vejen frem for modebranchen, og det er noget, vi forholder os til på adskillige planer, fortæller Susanne Guldager.

Der findes folk, som går efter udseendet, andre efter charme eller værdier, men hos La Femme Rousse, som producerer tøj med potentiale til et langt liv, er det hele vigtigt.

Derfor betyder kvaliteten alverden for virksomheden, og det gælder ikke kun i forhold til materialer og produktion – det handler i lige så høj grad om design og det æstetiske udtryk.

Reinkarnation af tekstiler

– Det er for eksempel vigtigt, at pasformen på vores produkter er fleksibel, så tøjet kan tilpasses kroppen forandringer over tid. For at bevare tøjet i cirkulation længst muligt, tilbyder vi også gratis reparationsservice, hvis uheldet er ude, siger stifteren af La Femme Rousse.

Hun er ikke bange for at tale om reinkarnation, da brugen af kvalitetstekstiler, som i tidligere liv optrådte som for eksempel duge og lagner, er udpræget i virksomheden. I den kommende kollektion, som vises på udstillingen, er der ligeledes eksempler på produkter skabt af deadstock-materiale fra virksomhedens producent i Portugal.

– Vi jagter hele tiden eksisterende metervarer for at undgå brugen af virgin-materialer. Eksisterende metervarer kan genfødes og få et nyt, langt og godt liv som en del af vores kunders garderobe. Alt bliver nøje udvalgt og kvalitetssikret, inden vi slipper dansk kreativitet og håndværk løs, siger Susanne Guldager.

Egen cirkulære værdikæde

La Femme Rousse har udviklet sin egen cirkulære RE-værdikæde, hvor der blandt andet er fokus på at give nyt liv til eksisterende materialer, producere så lokalt som muligt og inden for EU samt skabe produkter, som ikke er trendbaserede og går på tværs af sæsoner.

– Holdbarhed, kvalitet, langsomhed og emotionel tilknytning til produkterne er vigtige værdier for os, og det samme er den gode pasform med indbygget fleksibilitet, siger Susanne Guldager.

Målet er ligeledes at skabe et community baseret på varige relationer til de mennesker, virksomheden er i kontakt med, og vedvarende oplyser La Femme Rousse kunderne om, hvorledes tøjet bliver håndteret og bevaret bedst muligt.

– Vores lagerføring er også minimal, og vi er glade for vores reparationsservice, som forlænger tøjets levetid – naturligvis under navnet RE-pair.

I fremtiden arbejder La Femme Rousse på at skabe en platform, hvor brugte La Femme Rousse-produkter kan recirkuleres til en ny forbruger.

I forbindelse med Copenhagen Fashion Week, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til udstillingen “Circular Fashion Days”, der finder sted på CIFF d. 11. – 13. august 2021. Her er La Femme Rousse en af de i alt 26 udstillere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet i modebranchen.

Læs mere om udstillingen HER

Circular Fashion Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com