Whocopied.me protects this content
Innovation Living Er Klar Til Flere Grønne Investeringer

Innovation Living er klar til flere grønne investeringer

Bæredygtighed har stor betydning for den danske møbelvirksomhed. Sådan har det været i mange år, men ærgerrigheden er i den grad intakt

Innovation Living Billede 1

De har været der længe, Innovation Living, men det betyder ikke, at virksomheden læner sig afslappet tilbage i en af de mange, lækre sovesofaer, de designer og producerer.

Det kan besøgende ved selvsyn konstatere på Lifestyle & Design Clusters udstilling Circular Furniture Days i forbindelse med 3daysofdesign.

Her er Innovation Living naturligvis med, og de er det med en unik og bæredygtig sovesofa.

– Vi satser på at udstille sovesofaen i sin helhed, men ved siden af ønsker vi også at vise de besøgende sovesofaens enkelte bæredygtige dele samt opbygningen af produktet, fortæller Morten Lind fra Innovation Living.

Han glæder sig til at vise den bæredygtige sovesofa og de enkelte dele frem – så det blandt andet bliver tydeliggjort, at der er genbrugsskum i madrassen.

– Vi har arbejdet på at præsentere en sovesofa, som rummer vores velkendte kvalitet og funktionalitet, og derudover ønskede vi, at alle dele skulle være bæredygtige, siger Morten Lind, som tilføjer, at de fleste af sovesofaens komponenter er lavet på virksomhedens egne maskiner.

Arbejdet stopper aldrig

For Innovation Living stopper arbejdet med bæredygtighed aldrig, og lige nu arbejdes der for eksempel på at finde de rette leverandører af bæredygtige tekstiler.

– Umiddelbart er det en investering, der på den korte bane koster på bundlinjen, men vi er overbeviste om, at det på længere sigt bliver en gevinst – både for os, forbrugerne og klimaet, siger Morten Lind.

Han fulgte offentliggørelsen af den seneste klimarapport med stor interesse – en klimarapport som ikke efterlod verden med en klang præget af optimisme.

– På den ene side gør klimarapporten forhåbentlig, at femøren falder for os alle, men omvendt skal vi også huske på, at vi i Danmark faktisk er langt fremme i forhold til bæredygtighed og cirkulær økonomi, siger Morten Lind.

Vi har råd til tilvalg

Som han siger, vil han gerne kigge sine børnebørn i øjnene med god samvittighed, og i der er i dag et økonomisk fundament, som gør det muligt for de fleste at vælge de rigtige løsninger på vegne af klimaet og miljøet.

– Vi er som forbrugere i den vestlige verden i udpræget grad så velhavende, at vi har råd til at lave de tilvalg, der giver mening i en større sammenhæng, så jeg er meget fortrøstningsfuld. Det tog jo også sin tid for økologiske madvarer, inden der for alvor var bid på markedet, og en lignende proces er lige nu i gang på andre områder.

Produktionen af en bæredygtig sovesofa er et opgør med de forbrugsmønstre, vi har kendt til i mange år.

– Vi håber at rokke ved flere ting – blandt andet at vi måske ikke behøver at eje 10 sofaer i løbet af vores liv, måske kan vi nøjes med syv, og det er det, vi arbejder hen imod hver dag, siger Morten Lind, som er bevidst om, at der dermed er risiko for, at der sælges færre sofaer.

– Det er kun godt, og vi skal bare sørge for, at flere vælger os, fordi bæredygtighed betyder noget, og hos os går den hånd i hånd med æstetik, kvalitet og funktionalitet, som Morten Lind siger.

I forbindelse med 3DaysofDesign, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til “Circular Furniture Days”, der finder sted på Designmuseum Danmark d. 16. – 18. september 2021. Her er Innovation Living en af de i alt 47 deltagere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet og bæredygtighed.

Læs mere om Circular Furniture Days HER

Circular Furniture Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: