Whocopied.me protects this content
Bæredygtighed Og Kvalitet Går Hånd I Hånd Med Trivsel Og æstetik

Bæredygtighed og kvalitet går hånd i hånd med trivsel og æstetik

Designvirksomheden Anne Mygind udvikler forskningsbaseret, bæredygtigt og funktionelt design med fokus på trivsel for mennesker og miljø

Anne Mygind Billede 2

HabiCave er en bæredygtig hule, som oprindeligt blev udviklet til børn i grundskolen, men også voksne har brug for micro breaks i hverdagen. Det er nu muligt i HabiCave vers. 2.0, som er et bæredygtigt, akustikdæmpende designmøbel målrettet voksne.
Møblet er designet og skabt af designvirksomheden Anne Mygind, og på Lifestyle & Design Clusters udstilling, Circular Furniture Days, i forbindelse med 3daysofdesign bliver det muligt at komme helt tæt på det unikke møbel, og opleve HabiCaves effekter på egen krop. HabiCave giver brugeren mulighed for at trække sig og lade op. En pause i HabiCave giver ro og velvære, og gør samtidig brugeren mere effektiv og koncentreret på arbejdspladsen eller i skolen.

Anne Mygind er ikke en designvirksomhed i traditionel forstand – for eksempel fokuseres der ikke udelukkende på æstetik.
– Vi udvikler forskningsbaseret og bæredygtigt, industrielt og funktionelt design, som er målrettet den specifikke bruger. Vi er passionerede omkring udviklingen af møbler, der sikrer øget trivsel og velvære hos brugeren – med stor fokus på akustik og dæmpning af lyd, fortæller Anne Mygind.
HabiCave er shortlisted til Danish Design Award 2021, der afvikles den 25. november, og den akustikdæmpende og æstetisk udformede hule er et godt bevis på, at Anne Mygind udvikler designs ud fra underbyggende dokumentation af effekten ved brug.

Et stille sus fra havet

HabiCave er en hule for både børn og voksne, og den er godkendt som hjælpemiddel. Hulen er lavet af filt fremstillet af PET-plast opsamlet i verdenshavene – et certificeret materiale der indfrier mange krav til bæredygtigheden i produktets livscyklus, og i det hele taget er bæredygtigheden tænkt ind i alle virksomhedens design- og produktmodningsfaser, understreger Anne Mygind.
HabiCave vers. 2.0 er tiltænkt både at stå i private hjem og i offentlige rum som for eksempel ventesale, hotellobbyer, kontorlandskaber, lufthavne og biblioteker.

Brugerinddragende workshops har været en del af udviklingsarbejdet med møblet, der er designet, så det er muligt at udskifte enkelte dele. Desuden leveres HabiCaves fem dele og ni skruer flatpacked.

– Vi arbejder med monomaterialer, hvilket HabiCave er et glimrende bevis på, og vi producerer den efter ordre, så vi undgår overproduktion. Møblet tilbyder vi i otte farver, 4 varianter, hvilket giver kunden mulighed for at tilpasse møblet til sine omgivelser og behov, fortæller Anne Mygind.

Lokale arbejdspladser og mindre fragt

Bearbejdning af alle komponenter foregår i Danmark, hvilket sikrer lokale arbejdspladser, kort leveringstid samt begrænset fragt, ligesom alle produktionssteder har fokus på anvendelse af grøn energi og CSR.
Inspirationen til designet er hentet i den japanske papirfoldeteknik Origami, og det er baggrunden for, at det for eksempel er muligt at producere top-pladen i ét pladestykke, hvorved produktionsspild begrænses.
Hvis du har lyst til en pause fra alle indtrykkene, så kig endelig forbi Anne Myginds stand på udstillingen, og oplev HabiCaves ro og effekt.

I forbindelse med 3DaysofDesign, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til “Circular Furniture Days”, der finder sted på Designmuseum Danmark d. 16. – 18. september 2021. Her er Anne Mygind en af de i alt 47 deltagere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet og bæredygtighed.

Læs mere om Circular Furniture Days HER

Circular Furniture Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: