Whocopied.me protects this content
Better Weather Giver Gamle Melaminplader Kærlighed

Better Weather giver gamle melaminplader kærlighed

I sommeren 2020 etablerede Anne Werner og Kasper Lynge et bæredygtigt designstudio og værksted, og de hoppede langt fra over det laveste gærde

Better Weather Billede 1

Den kasserede melaminplade har det ikke let.

Materialet holder til i bunden af materialehierarkiet, og det har den konsekvens, at de færreste kigger dens vej.

Derfor husker melaminpladen 2020 for altid.

Det var nemlig året, hvor Anne Werner og Kasper Lynge etablerede Better Weather, et designstudio og værksted, som har et ønske om at finde langtidsholdbare kvaliteter i lavstatus materialer.

– Vi er bevidste om, at den kasserede melaminplade ikke er i høj kurs, men det har vist sig at være et meget inspirerende materiale for os at arbejde med, fortæller Anne Werner.

Født med bæredygtig tankegang

Duoen bag virksomheden har en fortid, som blandt andet tæller rødder i modebranchen, tekstildesign, print og moderne kunst, og de står bag en virksomhed, der siden sin fødsel har hvilet på en bæredygtig tankegang.

– Vi mener, at verden har brug for en ny tilgang til at producere møbler. Vi er tvunget til en mere skånsom behandling af verdens ressourcer, og vi vil gerne bidrage til, at vi fjerner os fra den generelle betragtning af, at materialer er affald, siger Kasper Lynge.

Better Weather er en del af Lifestyle & Design Clusters udstilling Circular Furniture Days, som afvikles i forbindelse med 3daysofdesign, og her præsenterer Anne Werner og Kasper Lynge et lille udpluk fra Chubby-kollektionen.

Unikke samarbejder

Et bord, en skammel og to taburetter er med på udstillingen, og her bliver det også muligt at høre mere om møblernes unikke tilblivelse.

Better Weather samarbejder med en genbrugsstation, som indsamlerne pladerne, og derefter gøres materialet klar til produktion ved at fjerne alle beslag og skruer, som naturligvis affaldssorteres korrekt.

Den grønne kemivirksomhed Bollerup Jensen har i samarbejde med Better Weather udviklet en silikatbaseret lim, som kan hæfte på melaminbelægningen, og dermed belaster virksomheden ikke med skadelig kemi i processen, hvilket understreges yderligere af den vandbaserede maling, der bruges til produkterne.

 

Aluminiumsbenene til Taburet C02 skabes ud fra en fast afskæring fra industriproduktionen – afskæringer der er en stabil strøm af – og taburettens hulrum bliver til bordben.

Det er sådan, Better Weather arbejder.

Zero Waste-tankegangen er integreret i alle processer, og alle designs er lavet, så det er muligt at genanvende de hullede og skadede materialer.

– Ved at lime pladerne sammen til større volumener, som vi runder kanterne på og efterfølgende maler, har vi fundet frem til en holdbarhed, æstetik og taktile kvaliteter, som er interessante, siger Kasper Lynge.

Udviklingen fortsætter

Netop nu arbejder virksomheden på en videreudvikling af Chubby-kollektionen, og derfor kan verden se frem til et spisebord og spisebordsstole fra Better Weathers unikke verden.

Kollektionen på udstillingen rummer flere nye materialer – for eksempel silikatbaseret lim, fire dyvelpinde samt fire korkpropper – og i tråd med den bæredygtige tankegang produceres alle møbler on demand.

Kig endelig ind til Better Weather, hvor det er muligt at komme tæt på en på alle måder fremragende udnyttelse af et materiale, ingen gad lege med i mange år.

Men så trådte Anne Werner og Kasper Lynge frem på scenen.

I forbindelse med 3DaysofDesign, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til “Circular Furniture Days”, der finder sted på Designmuseum Danmark d. 16. – 18. september 2021. Her er Better Weather en af de i alt 47 deltagere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet og bæredygtighed.

Læs mere om Circular Furniture Days HER

Circular Furniture Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: