Whocopied.me protects this content

Børn og Bæredygtighed

Der er stor opmærksomhed på bæredygtige produkter til børn og tweens. Det skyldes bl.a. de repræsentere en ny forbrugergruppe og producenterne er interesseret i at vide, hvad man kan arbejde med, når man vil udvikle til segmentet. Her er der fremtid i bæredygtige produkter til de mindre børn, fordi flere og flere forældre lægger vægt på giftfri og naturlige produkter, når de køber ind til deres børn.
Tweens er den nære fremtids forbrugere og de skal vide, at bæredygtige produkter er gode produkter, det skal design være med til at formidle

Bæredygtighed og design

Når det kommer til bæredygtighed, efterspørger branchen viden om, hvordan man kan arbejde med målgruppen og med bæredygtighed. Bæredygtighed er et multifacetteret begreb og derfor er der mange måder at gå til emnet på. Der er ikke absolutter og rigtige løsninger, men mere forskellige vinkler. I dette projekt vil vi med Børn og Tweens som målgruppe og med tre foreskellige vinkler i udviklingsarbejdet:

  1. Materialevalg er en medvirkende faktor til at udvikle et produkt der påvirker miljøet mindst muligt. Her handler det om at finde et relevant materiale og om at gøre designet enkelt i forhold til netop dette materiale og forarbejdning: Enkelt design, rene materialer, få arbejdsgange, minimeret spild. Hvorved skabes innovative bæredygtig formgivning.
  2. Produktion af produkter kan gøres på et utal af måder og mange forskellige steder i verden. Her er fokus på minimering af spild i produktionen, kombinationen af materialevalg og produktionsmetode og dermed den mest intelligente produktion.
  3. Markedsføring og storytelling. Det kan være lang holdbarhed, traditionelle håndværksmæssige teknikker, info om bæredygtige handlemåder, som kan give tøjet kvaliteter, der får forbrugeren til at beholde det længere eller øge dets brugssammenhænge. Erfaringen har lært os at de ‘grønne’ budskaber skal formidles, for ‘grønt’ sælger det ikke sig selv.

Deltagere

  • Designskolen Kolding, TEKO
  • Mode: Novotex – Freds World
  • Møbler: Flexa
  • Legetøj; Bubbels

Henriette Melchiorsen
Projektleder indenfor bæredygtighed
Telefon: 24268090
Mail: henriette@innonetlifestyle.com

Resultater fra projektet: Resttræ bliver til nye møbler hos FLEXA

En ny interessant træsort, hylden Click-On og et tween-møbel, som bygger på resttræ fra den øvrige produktion. Det er resultatet af et samarbejde mellem Flexa og designer Tobias Tøstesen, som har været en del af projektet “Børn og bæredygtighed”.

Læs hele artiklen om Click-on her

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: