Whocopied.me protects this content

Vindere af Innovation Cup 24 – Nyt terrassekoncept inspireret af ’urban gardening’

En gruppe studerende fra Aalborg Universitet har netop vundet en Innovation Cup udskrevet af trappe-procenten Dolle A/S. Vinderne havde udviklet konceptet ’Raise’ til Dolles nye terrassekoncept, som er første skud på stammen i Dolles vision om at skabe øget værdi i boligen ved at udnytte eller skabe adgang til ubenyttede rum

”Vi ville fange trenden med ’urban gardening’, hvor det grønne kommer helt tæt på mennesker i storbyerne. Vores idé var at skabe noget tilsvarende, som passer til den almene familie,” forklarer studerende Helene Høyer Jensen, som er del af den vindergruppe, der netop har udviklet terrassekonceptet ’Raise’ til trappeproducenten Dolle A/S. Hun fortæller samtidig, at det har været lærerigt at løse en konkret opgave for en virksomhed, som har turdet givet de studerende frie tøjler til at udvikle helt nye ideer.

Key Account Manager John Tadashi Jørgensen fra Dolle A/S er mindst lige så positiv: “Det har været meget inspirerende med friske øjne og nye forslag. De studerende har alle formået at tænke ud af boksen, så vi har fået en række frugtbare idéer, som vi nu kan arbejde videre med.” John Tadashi Jørgensen forklarer, at vinderne har forstået at tilføre ekstra værdi til livet på terrassen, så der kan opstå flere og nye muligheder for den videre udvikling af Dolles terrassekoncept.

Lodret køkkenhave med integreret vandingssystem

Vinderproduktet ’Raise’ er en komplet, lodret køkkenhave med et integreret vandingssystem, som kunderne kan tilpasse deres egen terrasse både højdemæssigt, men også ved at skabe vægge, som kan skygge eller beskytte mod sol og vind. Den er udviklet specifikt til Dolle A/S, som havde bedt 31 studerende om at reflektere over livet på terrassen.

Hvordan bruges den? Hvem bruger den? Og er det muligt at forlænge sæsonen ved at designe produkter, som giver terrasselivet en ekstra dimension? Samtidig var det vigtigt, at de studerende forstod at udvikle produkter, som har en naturlig sammenhæng med Dolles gelændersystem, Prova Alu Basic, der er en løsning til gør-det-selv-folket, så man selv kan skabe sin egen terrasseløsning.

dolle

Billedet til venstre. Her ses Key Account Manager John Tadashi Jørgensen og designer Birgit-Johanne Andersen fra Dolle A/S sammen med de studerende Anders Klitgaard, Suzette Rosvang Andersen, Mark Stefan Rytman, Helene Høyer Jensen og Hans Erik Høgh. Billede midt. 2. Pladsen. Her ses Key Account Manager John Tadashi Jørgensen og designer Birgit-Johanne Andersen fra Dolle A/S sammen med de studerende Alexander Bernherdt Petersen – Brian Overgård Kristensen – Louise Siig Nielsen – Andrea Kjær Blach Jensen – (Desuden bestod gruppen af Andreas Rye, som ikke er med på billedet). Billede højre. 3. Pladsen. Her ses Key Account Manager John Tadashi Jørgensen og designer Birgit-Johanne Andersen fra Dolle A/S sammen med de studerende Sofia Tsourouta – Ingeborg Brynildsen – Julie Giltoft Jensen – Anders Broe Nielsen – Lina Petra Perner.

Se billederne store her

Vellykket samarbejde mellem virksomhed og universitet

I Innovation Cups udvikles nye idéer specifikt til den enkelte virksomhed, forklarer projektleder og dommer Joan Knudsen fra Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning, som står bag en lang række meget succesfulde samarbejder mellem virksomheder og studerende.

”Det skaber en fantastisk synergi, når studerende kan afprøve deres idéer og nye viden på etablerede virksomheder, der til gengæld tilfører know how og giver de studerende brugbar sparring,” siger Joan Knudsen og suppleres af lektor Kaare Eriksen fra Aalborg Universitet: ”Vi kan mærke Innovationsnetværkets meget store erfaring med at sætte virksomhedssamarbejde op, og det betyder, at dette forløb har været blandt de mest velfungerende, jeg har deltaget i. Dolle A/S er samtidig en meget åben virksomhed at arbejde med, og vi håber derfor, at vi også fremover kan løse opgaver sammen,” siger Kaare Eriksen.

Innovation Cups 2. præmie gik til et fleksibelt el-system, som sikrer strøm til terrasselivet og 3. præmien til et ’skuffesystem’, som kan integreres på terrassestolper og bruges til planter og opbevaring. Dolle A/S vil nu i gang med at gennemgå alle forslag og på baggrund heraf vurdere, om der skal arbejdes videre med et eller flere af dem.

Download denne pressemeddelelse

 Nærmere oplysninger fås hos:

–          Projektleder Joan Knudsen, telefon 42 42 12 43 eller e-mail joan@innonetlifestyle.com
–          Key Account Manager John Tadashi Jørgensen fra Dolle A/S, telefon 22 24 81 49 eller e-mail johnj@dolle.com

Fakta om Innovation Cup

Innovation Cup afholdes af Development Centre UMT og Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning i samarbejde med uddannelsesinstitutioner og virksomheder. På få uger får bolig- eller beklædningsvirksomheder udviklet nye designs af bl.a. designere, arkitekter og studerende fra design‐, arkitekt‐ og produktionsteknologiuddannelser. I tværfaglige grupper arbejder de involverede med en konkret opgave, direkte afledt af virksomhedernes behov for design‐ og produkt- eller konceptudvikling.

Formålet med Innovation Cup er at udbygge og sikre samarbejdet mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner i Danmark. Samtidig er Innovation Cup med til at promovere nyt, dansk design og synliggøre danske virksomheders innovationsevne.

 

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com