Møbelseminar 2024
Branchens årlige møbel- og interiørkonference.
Branchens årlige møbel- og interiørkonference.
Denne gang tager vi temperaturen på en møbelbranche, der har gennem længere tid har navigeret i et ikke så forudsigeligt marked. Vi inviterer designere, virksomheder, forhandlere og fagspecialister ind til en dag med udveksling af viden, idéer, erfaringer og gode samtaler
Denne gang inviterer vi deltagerne med ind i branchens maskinrum. Her skal vi blandt andet se, hvordan virksomhederne håndterer et marked, der på nogle områder agerer markant anderledes, end vi er vant til. Vi ser også på en EU-lovgivning, der kommer til at udfordre alt det, vi plejer at gøre.
Vi glæder os til at se jer torsdag den 28. november
09:30 | Registrering og kaffe
10:00 | Velkomst
Gitte Villemoes Larsen, VIA Design & Business
10:15 | Sidste nyt fra Lifestyle & Design Cluster
Betina Simonsen, Lifestyle & Design Cluster
10:40 | Hvordan ser det ud i træ- og møbelindustrien?
Tanja Blindbæk Olsen, Dansk Træ- og Møbelindustri
10:55 | Pause
11:05 | Paneldebat: Designernes fokus og visioner
Anker Bak, Hans Thyge, Marie-Louise Høstbo og Pil Bredahl
11:45 | Magis’ samarbejde med designerne
Lina Hjortholt, Magis
12:00 | Frokost
13:00 | Paneldebat: Producenternes muligheder og udfordringer i en turbulent tid
Morten Lind, Innovation Living, Torben Paulin, TCM Group og Steen Cederholm Johansen, Farstrup Furniture
13:30 | Make Nordic – en iværksætter fortælling
Line Olesen, Make Nordic
14:00 | Nyt fra uddannelserne: Den nyeste viden om cirkulær økonomi i møbelbranchen
Aroop Ratan Guha, PhD ved Det Kongelige Akademi.
Introduceres af Camilla Hedegaard Møller, Det Kongelige Akademi
14:20 | Kaffepause
14:35 | Paneldebat: Hvordan agerer kunderne efter Corona – og ændres deres behov?
Kim Møller Mønster, ILVA, Simon Falentin Olesen, Byflou.com,og Tonny Weber Wollesen, Design Classique
15:05 | Nyt fra uddannelserne: Projekt Møblers Levetid
Frederik Raahede Hansen og Eva Paarmann, VIA Design og Business
15:30 | Nyt fra Materialepyramiden – et projekt i Lifestyle og Design Cluster
Anette Kjær, Det Kongelige Akademi
15:55 | Afrunding
16:00 | Torsdagsbar
Betina Simonsen har en baggrund i livsstilsbranchen fra ledende stillinger i Asien og Europa både indenfor møbler/ interiør og beklædning. De sidste 18 år har hun været i spidsen for klyngen Lifestyle & Design Cluster, som har opnået det europæiske guldcertifikat for at være en af de førende klynger i Europa. Klyngen arbejder med den cirkulære transformation af branchen og internationalt netværk og muligheder. Betina sidder i flere bestyrelser og udvalg indenfor både offentlige og private aktører.
Gitte Villemoes Larsen er ansvarlig for VIA Design & Business. Hun har en baggrund fra det private erhvervsliv og er i dag med til at sikre, at der uddannes dimittender fra VIA Design & Business, som med den nyeste viden og cirkulære kompetencer kan understøtte ansvarlig udvikling i branchen.
Tanja Blindbæk Olsen er branchedirektør i Træ- og Møbelindustrien (TMI) i Dansk Industri. TMI varetager interesserne for verdenskendte danske møbelproducenter, leverandører af stole, skabe, borde til danske hjem samt for savværker og producenter af bl.a. byggematerialer i træ. TMI har fokus på at bidrage til erhvervets arbejde med den grønne omstilling og en styrket konkurrenceevne i de kommende år, men også på de aktuelle udfordringer, disse virksomheder oplever med forsyningskæderne. Tanja Blindbæk Olsen har en lang erfaring med politisk interessevaretagelse, dokumentation af bæredygtighed og organisationsarbejde i den private sektor.
Pil Bredahl er uddannet møbel- og produktdesigner, har en Master i design med afhandling om bæredygtighed og design. Aktuelt er Pil Legatudvalgsleder for Legatudvalget for Kunsthåndværk og Design, medlem af Design Museum Danmarks Repræsentantsskab, Fairtrade Designers og bestyrelsesmedlem i I Tråd med Verden.PIL BREDAHL er uddannet møbel- og produktdesigner, har en Master i design med afhandling om bæredygtighed og design. Aktuelt er Pil Legatudvalgsleder for Legatudvalget for Kunsthåndværk og Design, medlem af Design Museum Danmarks Repræsentantsskab, Fairtrade Designers og bestyrelsesmedlem i I Tråd Med Verden.
Hans Thyge Raunkjær er ejer af design tegnestuen Hans Thyge & Co, som han stiftede i 1990. Tegnestuen beskæftiger sig med design og branding af møbler og objekter til retail og kontraktmarkedet for kunder i hele verden. Hans Thyge har en lang historie med knowhow og erfaring indenfor design produktion, konstruktion og materialer og har specielt stort fokus på bæredygtige materialer og fungerer som bindeled mellem leverandører og brands. Tegnestuen arbejder strategisk, kommercielt og holistisk med 5 ansatte og har vundet adskillige designpriser i årenes løb. Hans Thyge har undervist, holdt foredrag og været censor på designskolerne i en årrække.
Anker Bak er en prisbelønnet møbeldesigner og modtager af bl.a. Wegner Prisen og Finn Juhl Prisen for sine menneskelige designs. Hans arbejde er funderet i filosofien Dignity Design, som sætter stolthed og værdighed i centrum for alt, hvad han skaber – hvad enten det drejer sig om, kister, krykker, rollatorer, sofaer eller lounge stole. Han er anerkendt som en international pioner, der går forrest i udviklingen af et nyt og mere respektfuldt marked for hjælpemidler, hvor funktionalitet ikke udelukker kvalitet og æstetik på linje med designermøbler.
Lina Hjortholt har 20 års erfaring fra arbejde i designindustrien, med internationale og svenske designbrands, både i den kreative proces og inden for salg. Hun arbejder nu hos MAGIS Spa som Brand Ambassador med base i Sverige. MAGIS er en familieejet, italiensk virksomhed med en stærk designprofil. “En konkret tilgang til design, der ikke er bange for at turde. For drivkraften mod nye ideer, koder og produktionssystemer fører denne virksomhed mod et kompromisløst design, der vil holde over tid og skabe ikke kun industrielle projekter med et kunsthåndværksmæssigt præg, men også positive relationer med medarbejdere, kunder og partnere.”
Line Olsen er CEO og grundlægger af MAKE nordic. Virksomheden blev grundlagt i 2017, og er i dag et anerkendt dansk møbelbrand. MAKE nordic producerer og sælger arkitekttegnede møbler i høj kvalitet af certificerede materialer. Virksomheden er født digital og bæredygtig, og kollektionen sælges online i hele Europa direkte til comsumers (DtC) gennem sociale medier og på egen webshop, hvor der er et stort fokus på 3D konfigurationer og AR. Line Olesen har igennem hele sin karriere arbejdet med marketing og salg på digitale platforme.
Aroop Ratan Guha is a PhD Fellow at The Institute of Architecture and Design at the Royal Danish Academy of Architecture, Design, Conservation. He holds a BA in Furniture Design and an MA in Design from the master’s programme Strategic Design and Entrepreneurship. With an educational background and professional experience in furniture design, Aroop’s research focuses on the Circular Economy in the Danish furniture industry”.
Steen Cederholm-Johansen er siden 2017 CEO og partner i Farstrup Furniture A/S. Farstrup Furniture producerer møbler i egen fabrik på Nordfyn, og markedsfører bl.a. en bred kollektion af lænestole til detailkunder samt hospitals- og plejesektoren. Steen har mere end 30 års erfaring i møbel-og belysningsbranchen.
Camilla Hedegaard Møller er lektor, ph.d. på Det Kongelige Akademi for Arkitektur, Design, Konservering. Camilla er ansvarlig for det tværfaglige kandidatprogram Strategic Design and Entrepreneurship, der er et samarbejde mellem Det Kongelige Akademi og Copenhagen Business School.
Torben Paulin er CEO i TCM Group A/S ( Køkkenbrands: Svane, Tvis, Nettoline, Aubo og onlinevirksomheden Celebert ) siden marts 2020. Tidligere CEO i BoConcept A/S og derudover en række bestyrelsesposter, bla forperson i Lifestyle og Design Cluster. Som multibrand dansk producent af køkkener er produktudvikling og branding vigtige okusområder. TCM har siden 2021 arbejdet målrettet mod certificering af alle 4 fabrikker og brands og som børsnoteret virksomhed med over 500 ansatte er der investeret meget i virksomhedens ESG strategi og opfyldelse af de mange nye krav der kommer i nærmeste fremtid.
Annette Kjær er designer og ansvarlig for Material Lab på Det Kongelige Akademi, som hun har opbygget og udviklet. Annette har oparbejdet en høj specialisering indenfor materialefeltet, og med et bredt kendskab og tilgang til både nye, som mere traditionelle materialer formidler hun viden om materialer på tværs af branchen, med hovedfokus på bæredygtighed.
Eva Paarmann er Cand. Arch. og lektor på VIA Design og Business. Eva underviser i møbeldesign og materialer. Desuden har hun deltaget i en del forskningsprojekter i Lifestyle og Design Cluster regi, hvor fokus har været ansvarlig design og produktion.
Simon Falentin Olesen er stifter og medejer af livsstils virksomheden Byflou. com, som han stiftede sammen med Marlene Flou Gandrup tilbage i 2009. Byflou.com sælger i dag primært livsstils produkter, med et hovedfokus på møbler og interiør, i både Danmark, men også i 15 andre lande indenfor Europa. Der bliver lagt stor vægt på kvalitet, komfort og officelle bæredygtige certificeringer når Byflou.com udvælger brands og produkter til deres sortiment. Grundkonceptet er at sælge produkter som ens børn har lyst til at arve.
Frederik Raahede Hansen er BA-studerende på VIA Design og Business. Frederik er uddannet snedker og har en stor interesse i at udforske ansvarlig design og produktion.
Kim Møller Mønster er CEO for ILVA, hvor han har været ansvarlig siden april 2024. Med en baggrund inden for retail og ledelse, herunder 12 år i BESTSELLER og 5 år i BOLIA, har Kim stor indsigt i at drive stærke brands fremad. Kim fokuserer på at styrke ILVAs storytelling og optimere kundeoplevelsen på tværs af platforme, alt med øje for at skabe værdi for kunden.
Morten Lind er CEO hos Innovation Living Group, som udover sovesofaspecialisten Innovation Living også omfatter sofabrandet Tenksom samt Scandinavian Upholstery.
Marie-Louise Høstbo er uddannet arkitekt (MAA) fra Det kongelige Akademi. Høstbo arbejder som designkonsulent, hvor hun rådgiver i den kreative og æstetiske retning i de kommercielle designprocesser. Høstbo har udgivet bøger og skabt udstillinger om dansk design og arkitektur, særligt optaget af samspillet mellem objekter og rum. Hun understreger vigtigheden af at kende historien, for at være relevante i nutiden, når vi former fremtiden i respekt for mennesker og planet.
Tonny W. Wollesen, medstifter og ejer af virksomheden Design Classique i 2004. Virksomheden beskæftiger sig med salg og restaurering af brugte designmøbler. Design Classique har fra 1. dag i 2004 haft netbutik kombineret med en fysisk forretning. Via netbutikken således til mange lande, med særlig fokus på Danmark og Tyskland. Med konceptet Møbelbussen, besøges kunderne i eget hjem i Danmark og Tyskland, hvor kunden tilbydes rådgivning i forhold til farver og materialer. Virksomheden har fokus på en grønnere livsstil, og handler stort set kun med kendte møbelklassikere.
Tilmelding senest den 21. november 2024.
Ca. 1 uge før konferencen modtager du en bekræftelse på din tilmelding samt praktisk information.