Whocopied.me protects this content
Mød Et Imødekommende Og æstetisk Genfärd

Mød et imødekommende og æstetisk Genfärd

Camilla Holm Pallesen står bag Gäst-coffee table, på Lifestyle & Design Clusters udstilling, Circular Furniture Days

Genfærd Billede 1

Genfærd betyder at ”gå igen”.

At noget atter vækkes til live, genopstår, kan man sige, og på den baggrund er der ikke noget at sige til, at møbeldesigner Camilla Holm Pallesen kalder sin virksomhed Genfärd.

For det er lige præcis, hvad hun skaber med sin produktion af bæredygtige møbler.

Hun er bare 26 år, men handlekraft, initiativ og benhårdt arbejde har ingen alder, og Camilla Holm Pallesen leverer det hele.

Snart er hun en del af Lifestyle & Design Clusters Circular Furniture Days, som afvikles i forbindelse med 3daysofdesign, og her præsenterer hun konkrete eksempler på, hvad hun har lavet siden sin uddannelse som industriel designer i januar 2021.

Møbler som gæster

– Tanken om et liv som selvstændig var undervejs over længere tid i forbindelse med mit studie, for jeg drømte om at bidrage til den bæredygtige agenda. I forbindelse med min bachelor søgte jeg efter at designe et produkt, der kunne indgå i en cirkulær forretningsmodel, fortæller Camilla Holm Pallesen.

På udstillingen præsenterer hun faktisk hele to produkter, et rundt og et firkantet sofabord som hviler på det samme stel, og bordets navn er Gäst.

Navnet hænger sammen med, at hun betragter møbler som gæster i vores hjem, og når de forlader vores hjem, slutter livet ikke for dem.

De skal leve videre.

I andre hjem.

Eller andre former.

En ny tids terazzo

– Gäst er et sofabord, som er designet til at indgå i Genfärds cirkulære forretningsmodel, fortæller hun om et produkt, der er skabt af restmaterialer fra stenindustrien.

Mursten fra nedrevne huse og bygninger er ligeledes interessante for hende, og hvorfor det lige blev disse materialer, hun kastede sig over, hænger blandt andet sammen med en gammel historie fra Italien.

– Terrazzo blev skabt ud af restmaterialer fra marmor-industrien, og jeg ledte efter et restmateriale med stort potentiale, hvilket jeg har fundet. Sådan gik det jo også med terrazzo, som blev kaldt fattigmands-marmor, men produktet opnåede kæmpe udbredelse verden over.

Camilla Holm Pallesen har også fået kontakt med flere lokale stenhuggerier, for restmaterialerne herfra rummer fortsat store æstetiske kvaliteter, der kan komme til sin ret på stellet af børstet, rustfrit stål, og de to forskellige bordplader passer naturligvis til det samme stel.

– Jeg glæder mig helt vildt til at mærke responsen på den forretningsmodel, jeg har valgt, for jeg er jo helt ny på den her scene. Jeg håber også at finde sparring, for eksempel i forhold til et takeback-system, hvor andre helt sikkert er længere fremme end mig, og så har jeg store forventninger til storytelling-delen, som betyder meget for mig. Mine borde bærer en historie med sig, og det har også en stor værdi, siger Camilla Holm Pallesen.

Hvis du vil møde et Genfärd, som både er imødekommende og laver smukke produkter, så er det en god idé at kigge ind til Camilla Holm Pallesen.

Sådan et Genfärd er hun nemlig.

I forbindelse med 3DaysofDesign, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til “Circular Furniture Days”, der finder sted på Designmuseum Danmark d. 16. – 18. september 2021. Her er Genfärd en af de i alt 47 deltagere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet og bæredygtighed.

Læs mere om Circular Furniture Days HER

Circular Furniture Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com

Sylab
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 7190 8922
E-mail: sylab@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2074 7683
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: