Modige brands udstiller deres bud på mere cirkulære designs
Pressemeddelelse fra
Lifestyle & Design Cluster
Modige brands udstiller deres bud
på mere cirkulære designs
Circular Furniture Days under 3daysofdesign viser de gode eksempler på ansvarlig møbel- og interiør-design
Livstilsbrands inden for møbler og interiør-branchen står over for stadig større krav fra forbrugere, myndigheder og indkøbere.
De brands, der formår at omstille sig og designe hele eller dele af deres værdikæde mere cirkulært, vil stå langt stærkere i en fremtid, hvor flere forbrugere vil sætte aktiv handling bag deres tanker om at leve mere klimavenligt. Samtidig kommer branchen til at opleve langt skrappere reguleringer omkring klimabelastning fra myndighedernes side – både nationalt og internationalt.
Den nationale erhvervsklynge, Lifestyle & Design Cluster står igen i år bag den internationale udstilling Circular Furniture Days, under 3daysofdesign fra d. 15.-17. juni, hvor eksemplerne på løsninger, forretningsmodeller og designs er på podiet.
Udstillingen finder i år sted i rammerne af Lifestyle & Design Clusters iværksættermiljø Lifestyle Lab i Designmuseum Danmarks ”Villa”, Bredgade 74 i København.
38 modige brands
Blandt 70 ansøgere er 38 brands kurateret til at præsentere deres bud på mere cirkulære løsninger. Det bliver en mangfoldighed af både små og store virksomheder, der visers designs baseret på cirkularitet, forskellige former for genanvendelse, upcycling, holdbarhed, social ansvarlighed, sporbarhed og innovation.
Udstillerne er udvalgt efter ansøgning med fokus på fem temaer: ”Design for cirkularitet”, ”Sourcing af materialer”, ”Produktion og distribution”, ”Brug”, ”Genanvendelse og genbrug”.
– Udstillerne er allerede på vej væk fra lineære til mere cirkulære forretningsmodeller, hvor produkter er designet og produceret med optimering af ressourcerne, siger direktør i Lifestyle & Design Cluster, Betina Simonsen.
Derfor vil man på udstillingen kunne møde møbler produceret ved hjælp af blandt andet genbrugsmaterialer, eller hvor design sikrer minimalt eller intet spild i møbelproduktionen. Hertil kommer innovativ genbrug af andre materialer, nye forretningsmodeller, take back-løsninger og mange flere inspirerende eksempler.
– Nogle er langt, andre er netop startet på processen, men alle udstillerne har taget et valg og et ansvar for fremtiden, siger Betina Simonsen. Danske brands generelt er i forvejen langt, når det gælder godt design og god kvalitet, ligesom bevidsthed om forbrug af ressourcer og social ansvarlighed er en naturlig del af vores kultur.
Deler viden og skaber netværk
I forbindelse med udstillingen afvikles en række ”talks” over aktuelle emner, hvor en række eksperter på området taler om emner som:
- Hvordan vil EUs Eco-design-direktiv påvirke fremtiden?
- Eg og møbler. Er der en levedygtig fremtid? – (VIA University College)
- Sælg to gange, fremstil én. Potentialet i gensalg for møbelindustrien
- Potentialer og udfordringer med plast-genanvendelse
- Tech-morgen. Hvordan ændrer teknologi vores forhold til møbler?
- Alternativer til animalsk læder
- Fremtidens arbejdspladser (Design Denmark)
– De inspirerende talks og de mange møder mellem brands er en væsentlig del af den videns- og erfaringsudveksling, som Circular Furniture Days også skaber. Fra tidligere år ved vi, at det har skabt nye og værdifulde samarbejder mellem brands, siger Betina Simonsen.
Der er gratis adgang til udstillingen, der er åben alle dage fra kl. 9-17
FAKTA
Om Lifestyle & Design Cluster:
Lifestyle & Design Cluster den nationale klynge indenfor design, mode og møbler og består af et team af dedikerede brobyggere, der forbinder primært SMV’er i livsstilsbranchen med vidensinstitutioner gennem projekter, netværk og innovationsprocesser, og inspirerer dem til at søge nye veje. Lifestyle & Design Cluster skaber og formidler viden inden for design og iværksætteri, cirkulær økonom og digitalisering for at sikre bæredygtig vækst.
Lifestyle & Design Cluster faciliterer processer for virksomheders arbejde med en cirkulær strategi og omsætter den til en konkret helhedsorienteret plan for en grøn omstilling.
Om cirkulær økonomi:
Tankegangen bag den cirkulære økonomi handler om at afkoble økonomisk vækst fra stigende materialeforbrug og at holde materialer og ressourcer i lukkede kredsløb til gavn for miljøet og samfundet. Den cirkulære omstilling har tre grundlæggende principper, som er at designe uden spild, holde produkter og materialer i brug og regenerere naturlige systemer. Forandringer, der giver nye muligheder for samarbejde og jobskabelse, bidrager til at reducere klimapåvirkningerne og muliggør besparelser i både ressourcer og omkostninger.
Læs om udstillerne her:
Applicata, Atelier Tonni, August Sandgren, Bly Studio, Carl Hansen & Søn, Christina Christensen, Denwood by Horn, FDB Møbler, Ferm Living, Fólk Reykjavik, Genfärd, GH Form, Houe, Innovation Living, Keepr Collective, MAKE Nordic, Mater, Studio Mathias Falkenstrøm, Mogens Hansen, Montana, Mumutane, Målbar, Nina Ekman, Nordisk Group, Normann Copenhagen, Paper Paste Living, Relife Studio, Rosendahl Design Group, SMALL Revolution, Spoor, Stilleben Architects, TAKT, The Upcycl, Thors Design, Wabi Sabi Nordic, We Do Wood, Wehlers
Yderligere oplysninger:
Betina Simonsen Steen Ancher
Direktør Kommunikationsansvarlig
Tlf. 9616 6200 Mobil: 20554399
Mobil: 2936 0090 steen@ldcluster.com
betina@ldcluster.com