Statements

Vi arbejder med og for en række forskellige virksomheder i Danmark – Store som små.  Se et udvalg af statements fra vores samarbejdspartnere.

IKEA, Danmark, Jonas Engberg

– I IKEA er vi altid på jagt efter noget nyt og vi holder fingeren på pulsen ved at være med i Innovationsnetværket.

Jeg oplever det som et fantastisk spændende forum, hvor vi møder mennesker, som tør tænke helt ud af boksen. Det er vigtigt på den måde at arbejde med fremtiden. Vi er med, fordi vi her kan høre om nye tiltag og så er vi bevidste om, at udfordringerne inden for innovation og miljø ikke kan løftes af en virksomhed alene.

Vi vil gerne dele ud af vores erfaringer og møde andre, som kan gøre os klogere,” siger Jonas Engberg, som utvivlsomt kan bidrage med gode praksiserfaringer om, hvordan bæredygtighed bliver en integreret del af danske bolig- og beklædningsvirksomheders forretningsstrategi.

Jonas Engberg, IKEA, dialogpartner i Innovationsnetværket Livsstil- Bolig & Beklædning

FDIH

– Det er afgørende for udviklingen af webhandel i Danmark, at Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning er på banen. Innovationsnetværket bidrager til at udvikle de nye webshops til at blive mere konkurrencedygtige. Specielt via internationalisering, for det er fuldstændig afgørende at klæde disse virksomheder på til at blive internationale.

Annette Falberg, Administrerende direktør, Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH)

Dansk Mode & Textil

– Innovationsnetværket og dets sekretariat er stærke projektledere, der får virksomheder til at afprøve nye værktøjer og metoder. Innovationsnetværket er afgørende for branchens udvikling, fordi det er vigtigt at sikre, at vidensinstitutionerne og virksomhederne arbejder sammen omkring de udfordringer, virksomhederne har. De formår at køre en proces igennem og implementere den, så det kan ses på bundlinjen.”

Thomas Klausen, CEO, Dansk Mode & Textil

Dansk Byggeri

– Hos Innovationsnetværket er de rigtig stærke inden for bæredygtighed og deres innovationskonference var en øjenåbner for deltagere fra branchen. Netværket formår at inspirere deltagerne således at de, via en jordnær dialog, efterfølgende kan gå hjem i virksomhederne med fornyet viden. Dette bidrager til konkret nytænkning i innovationsprocessen i virksomhederne.

Per Thomas Dahl, Branchedirektør, Danske Byggematerialer

Alexandra Instituttet

– På fremtidens arbejdsmarked arbejder man på tværs og for os er Innovationsnetværket en professionel samarbejdspartner med et stærkt netværk. Herigennem forstår sekretariatet at skabe krydsbestøvning mellem de kreative fag og it-verdenen og har formået at samle virksomheder og aktører i relevante og højaktuelle projekter.

Ole Lehrmann Madsen, Direktør, Alexandra Instituttet A/S

Dolle

– I dag er der mange seminarer om markedsføring via sociale medier, men Innovationsnetværket var de første, der tog det op som tema – og gjorde det meget kompetent ved både at anlægge en praktisk og en teoretisk vinkel. De var ganske enkelt først i forhold til den vej, jeg orienterer mig, og det er der, de er så stærke, fordi de arbejder i krydsfeltet mellem den akademiske verden og forretningsverdenen. Samtidig nyder vores branche godt af, at beklædningsvirksomhederne er med, fordi de flytter sig så hurtigt, og dermed inspirerer os.

På Dolle har vi samarbejdet med flere af forskerne og uddannelsesinstitutionerne, og har for eksempel haft et rigtig godt samarbejde med Arkitektskolen. Men det er lige så spændende, hvad de andre institutioner kan byde ind med – ja, jeg ser frem til, hvad det næste bliver, som vi inspireres til fra Innovationsnetværket.

Jeg har mødt nogle andre Innovationsnetværk, og synes, det kunne være spændende også at samarbejde med dem; at vores Innovationsnetværk hjælper med at formidle viden om for eksempel lys og lyd på en måde, som passer til os bolig- og beklædningsvirksomheder.

Foruden inspiration og viden, så bruger jeg også netværket meget konkret. Forleden havde jeg et problem, som jeg løste ved at kontakte en fra netværket. På den måde er Innovationsnetværket også med til at bringe os videre i dagligdagen.

Thorkild Baatrup-Andersen, Udviklingschef, Dolle A/S

Kunstakademiet

– Innovationsnetværket er en vigtig samarbejdspartner, som giver os adgang til virksomheder og samtidig gør en stor indsats for at udpege vores forskeres nye viden for relevante virksomheder. Sekretariatet formår at gøre vores viden anvendelig og er en central partner, når studerende og virkelighedens virksomheder skal mødes og have gavn af hinanden.

Innovationsnetværket er derudover et omdrejningspunkt for samarbejde mellem os vidensinstitutioner, hvor vi sammen kan diskutere og samarbejde om at udvikle den bedst mulige viden til branchen.

Tine Kjølsen, Fagleder Designskolen / Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering

Lene Bjerre

– Vores deltagelse i Innovationsnetværkets projekter har åbnet vores øjne for nye måder at gøre tingene på og desuden introduceret os til nye værktøjer. Samtidig har vi fået et stort og stærkt netværk til andre virksomheder med samme udfordringer som vores.

Jacqueline Friis, Chefdesigner, Lene Bjerre Design A/S

Designmuseum Danmark

– For os er I en af de førende spillere på scenen, når det gælder kreative industrier i Danmark. Blandt andet fordi I forstår, i samarbejde med design- og arkitektskolerne, at sætte fokus på det at udvikle designtalenter. I ved, at det er vigtigt ikke kun at have fokus på det klassiske, men også at understøtte nye up coming talenter.

Anne-Louise Sommer, Museumsdirektør og Adj. Professor, Designmuseum Danmark

Katvig

– Hos Innovationsnetværket henter vi viden om bæredygtighed, nye materialer og metodiske innovationsprocesser. Alt sammen noget, som vi kan bruge i vores markedsføring og bestræbelser på at skabe oplevelser for kunderne og storytelling omkring vores produkter. For os er det vigtigt at have et sted som dette, hvor vi kan hente inspiration og ny viden, som vi i virksomheden konkret kan bruge til noget.

Vigga Svensson, CEO & designer, Katvig

H. Utoft A/S

– Innovationsnetværkets forløb har været en øjenåbner for vores virksomhed. Vi har set de processer, man skal igennem for at skabe innovation, og det har sat en innovativ proces i gang hos os. Vi står nu med en unik idé, som vi ikke selv var kommet på,” siger Brand Manager Jan Christensen fra H. Utoft A/S, der forleden kunne overrække prisen for det bedste idé- og projektforslag til de to studerende fra uddannelsesinstitutionen TEKO Design & Business, Christina Schwarz og Sara Vestergaard Andersen.

For Innovationsnetværkets Match Innovation Cup handler om at sætte virksomheder, videninstitutioner og studerende sammen på kryds og tværs, undervise dem i innovative teorier og metoder og derefter lade de studerende fordybe sig i en konkret problemstilling, som virksomheden tumler med.

Jan Christensen, Brand Manager, H. Utoft A/S-deltager I Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædnings projekt, Match Innovation Cup

KONTAKT OS

Afdeling i Jylland
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
> Find vej
Afdeling i København
BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: