Grøn Cirkulær Omstillling

Grøn Cirkulær Omstilling er et nationalt projekt som bredt og på tværs af industrier udvikler og implementerer grønne og cirkulære forretningsmodeller i danske små- og mellemstore virksomheder. Projektet varer fra 2019 til 2022 og har løbende ansøgningsfrister. Projektet er finansieret af EU og består af 17 partnere, heriblandt landets erhvervshuse.

Læs mere om projektet her

Hvad betyder Cirkulær Økonomi, og hvordan kan det fremtidssikre den danske mode- og tekstilbranche?

Har du lyst til at blive klogere på begrebet cirkulær økonomi og hvad det har med dansk mode at gøre? Så kom med til webinaret, Cirkulær Økonomi ABC, for danske mode-og tekstilvirksomheder d. 8. juni 2020 kl. 08.30 – 09.30.

Vi har en fælles opgave i at nå FN’s 17 verdensmål og vi ved hvor meget produktionen og forbrug af tøj og tekstiler belaster klimaet. Faktisk er vores forbrug af tøj og tekstiler den 4. største kilde til miljøbelastningen

Ydermere sætter Coronakrisen nu sine tunge spor i modebranchen, og det får spørgsmålet vedr. branchens og forbrugets bæredygtighed til at rykke endnu højere op på dagsordenen. Hvordan ser branchen ud efter krisen? Hvad vil forbrugerne lægge vægt på?

Kim Hjerrild, Lifestyle & Design Cluster’s chef for Cirkulær Økonomi, introducerer til, hvad cirkulær økonomi betyder. Herefter giver lektor Else Skjold sit bud på, hvordan CØ kan hjælpe den danske modebranche at komme videre i rejsen mod grøn bæredygtig omstilling.

Else Skjold, der er lektor ved KADK, har fokus på bæredygtighed i krydsfeltet mellem mode, tekstil og forretningsudvikling. Hun har siden 2006 forsket, udviklet og undervist i bæredygtighed og arbejder for at udbygge de eksisterende samarbejder på tværs af fagligheder og erfaringer fra danske og internationale virksomheder.

 

Program Mode- & Tekstil:

 • 8. juni 2020 – kl. 08.30 – 09.30 – link til webinar fremsendes
 • Velkommen v. Lifestyle og Design Cluster
 • Intro til CØ og HVORFOR er det nødvendigt?
 • CØ i modebranchen/ Oplæg v. Else Skjold, lektor v. KADK
 • Hvordan kommer du i gang?

Coronakrisen har sat sine tunge spor i møbel- og interiørbranchen og for mange har denne situation givet anledning til dybere tanker om, hvordan man bedst kan fremtidssikre sin virksomhed. Kom med til  webinaret ‘Cirkulær Økonomi ABC’ 10. juni 2020 kl. 08.30 – 09.30, og bliv klogere på, hvad cirkulær økonomi er for en størrelse, og hvordan det kan fremtidssikre den danske møbelbranche?

Flere spørgsmål rejser sig, og hos Lifestyle & Design Cluster har vi kendskab til flere virksomheder, som ved hjælp af cirkulær økonomi og med succes har taget hul på rejsen mod grøn bæredygtig omstilling.

Med en hverdag ,der i stigende grad tager afsæt i FN’s Verdensmål og en stigende bevidsthed om bæredygtighed hos forbrugere, står mange virksomheder foran en masse ubesvarede spørgsmål.

Lifestyle & Design Cluster vil til dette webinar introducere dig til cirkulær økonomi samt de forretningsmæssige muligheder der ligger heri.

Kim Hjerrild, Lifestyle & Design Cluster’s chef for Cirkulær Økonomi, introducerer til, hvad cirkulær økonomi betyder.

Jesper Panduro, der er ejer og administrerende direktør i Skagerak, fortæller hvordan Cirkulær Økonomi med succes er en del af Skageraks strategi.

Program: 

 • 10. juni 2020 – kl. 08.30 – 09.30 – link til webinar fremsendes
 • Velkommen v. Lifestyle og Design Cluster
 • Intro til CØ og HVORFOR det er nødvendigt?
 • CØ i møbelbranchen – en kort status
 • Mød Skaregak – en virksomhed, der arbejder succesfuldt med CØ
 • Hvordan kommer du i gang?

KONTAKT OS

Afdeling i Jylland
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
> Find vej
Afdeling i København
BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: