Whocopied.me protects this content

Materiale Hub

Opsøg viden, udforsk eller bliv inspireret af materialernes univers. MATERIALE HUB er et samarbejde mellem forsknings- og uddannelsesinstitutionerne, førende materialefaglige virksomheder, relevante specialiserede og materialefaglige kompetencer samt innovationsnetværkets konsortiepartnere.

Om Materiale Hub

  • Materiale Hub fungerer som platform og mødested for virksomheder og videns intuitionerne med fokus på materialer.
  • I et samarbejde på tværs af vidensinstitutionerne søger vi at bidrage med og tilbyde rådgivning, sparring og viden indenfor materialefeltet.
  • Materiale Hub søger at imødekomme virksomheders ønske om stor faglig dybde med sparring og udvikling på materialeområdet.
  • Vi faciliterer viden om nye, såvel som kendte materialer til nye anvendelser eller som innovationsdriver for ny og bæredygtig udvikling.
  • Materiale Hub projektet skal fremme en innovativ og bæredygtig materialetilgang

 

Materiale Hub tager afsæt i Det kongelige Akademis Material LAB i København, som fungerer som det samlende led for Materiale Hub. Det Kongelige Akademis materialesamling repræsenterer en bred vifte af traditionelle og innovative materialer fra både danske og udenlandske virksomheder. Samlingen opdateres løbende og rummer materialer indenfor tekstil, træ, metal, keramik, kompositter, natursten, plast og meget mere. Der er fokus på vidensdeling både via direkte tilgang til vidensinstitutionernes materialesamlinger, samt gennem workshops og seminarer, som arrangeres med enten et bredt fokus eller med udgangspunkt i en virksomheds konkrete materialemæssige udfordringer.

Materiale Hub samarbejdet omfatter ligeledes mulighed for nye samarbejder og udviklingspotentialer mellem både vidensinstitutionerne, virksomhederne, samt de materiale orienterede erhverv, som producenter og leverandører.

Materiale Hub skal bidrage til at øge virksomhedernes indsigt og kendskab til både traditionelle materialer, nye materialer og teknologier, samt danne base for en udvidelse af virksomhedernes netværk i form at et bredere kendskab til både forskningsinstitutionerne samt de materiale producerende hverv og derigennem danne grobund for en øget bæredygtig materialetilgang.

Synes du det lyder spændende?

Så kontakt os……. så finder vi sammen ud af om det er et besøg i Material Lab, sparring, rådgivninger eller måske en materialeorienteret workshop der er behov for. Mulighederne er mange…….

Få inspiration på Det Kongelige Akademis værksteder
Materialer, teknologier og eksperimenter
Tirsdag d. 16 januar kl. 10.00 – 14.00

Besøg Det Kongelige Akademis værksteder og få et indblik i nogle af de nyeste teknologier og materialeprocesser. Se, hvordan her eksperimenteres direkte i materialerne med eksempler fra både forskningen og undervisningen.

Udover et inspirerende indblik i akademiets værksteder, byder vi over en frokost op til diskussion og sparring om mulige virksomhedssamarbejder og brobygning mellem værksteder og erhvervslivet. Lad dig inspirere og vær med til at sætte fingeraftryk på fremtidens mulige samarbejder og vidensudveksling mellem erhvervslivet og Det Kongelige Akademis værksteder.

Tirsdag d. 16. januar  –  Dagens program
10.00 Velkommen, introduktion og morgenkaffe
10.20 Besøg og inspiration på værkstederne. Vi tjekker bl.a. ind på Super Form LAB, Tekstil-tryk, Væv & Strik, Træ, Metal, 3D Print og WizLab
13.00 Frokost med diskussion og sparring.

Det Kongelige Akademi, Philip de Langes Alle 10,1435 København K

Interessen har været stor. Alle pladser er optaget.
For venteliste kontakt Annette på mail: akj@kglakademi.dk

Tidligere events

Åbning af VIA Textile LAB

Ansvarlig produktion og forretningsmodeller i fremtidens tekstilindustri
Tirsdag d. 12. december kl. 14.00 – 17.00


Kom med når dørene til et helt nyt Textil Lab åbnes på VIA Design & Business i Herning. Her vil I kunne få indblik i hvad der bevæger sig indenfor tekstiler, og lade jer inspirere af de mange cases der på hver sin måde arbejder med ansvarlig produktion og forretningsmodeller til fremtidens tekstilindustri. Dagen byder på en række spændende oplæg fra nogle af de cases der udstilles og mulighed for at få en dybere indsigt i hvordan de arbejder med netop dette.

ADRESSE:
VIA University College – Bygning E
Birk Centerpark 5
DK-7400 Herning

IMG 5718

Materialeinspiration med fokus på cirkulær økonomi
Mandag d. 11. december kl. 14.00 – 16.00

Kom og oplev KEAs materialeunivers. Du får et indblik i cirkulære materialetilgange ved at udforske vores samling, samt Material ConneXion, et af nordens største materialebiblioteker. Vi diskuterer bæredygtige materialevalg og viser praktiske eksempler i vores eksperimenterende lab Circular Material Lab.

ADRESSE:
KEA – Circular Material Lab
Guldbergsgade 29N
2200 København N

Vi mødes i receptionen kl. 14.00

TILMELD HER, HER:

Guidet tur i KEA’s Circular Material Lab OG MATERIAL CONNEXION

Torsdag d. 22. juni kl. 14.00 – 16.00

Få en guidet tur i KEAs materialeunivers og adgang til Material ConneXion. Få indblik i cirkulære materialetilgange ved at udforske samlingen, et af nordens største materialebiblioteker. Vi diskuterer bæredygtige materialevalg og viser praktiske eksempler i det eksperimenterende lab Circular Material Lab.

Adresse:

KEA, Circular Material Lab
Guldbergsgade 29N
2200 København N

MATERIALE INSPIRATION under 3days of Design

Torsdag d. 8. juni kl. 14.00 – 16.00

Oplev KEAs materialeunivers og få adgang til Material ConneXion. Få et indblik i cirkulære materialetilgange ved at udforske samlingen, et af nordens største materialebiblioteker. Vi diskuterer bæredygtige materialevalg og der vises praktiske eksempler i det eksperimenterende lab Circular Material Lab.

Adresse:

KEA, Circular Material Lab
Guldbergsgade 29N
2200 København N

Materiale Hub inviterer til Morgeninspirations-talk: Fremtidens Tekstiler og Produkt Design

2 talks med inspiration til fremtiden tekstiler.

Fredag d. 26. maj. 2023 kl. 9.30-11.00

Både med fysisk og online deltagelse

Logo Print Challenge

VIA Design & Business
In collaboration with Hummel
v. Julie Pedersen & Sandra Schmidt

The fashion industry is currently facing challenges re-garding the recycling process of old products. Hummel uses a lot of logo prints which are non recyclable, mean- ing all of the logos have to be separated from the rest of the garment. Therefore we decided to work with up- cycling of the logo cutouts, where we made a top and a sweatshirt out of old Hummel garments. Furthermore we decided to work with circular design, because that has to be the future for Hummel. Our goal is to create a recycla- ble pair of leggings without elastane, the stretch comes from the fibers and the knitting technique.

Industri 4.0s muligheder og udfordringer i værdi- og forsyningskæden for tekstilproduktion

v. Anders K. Mølbæk

Udviklingen af et dialogredskab, der kortlægger forsynings- og værdikædens udfordringer og muligheder i overgangen fra konventionel tekstil masseproduktion til ”made to order-industri 4.0 produktion”.

Tilmelding er nødvendig.

Lokation

Materialebiblioteket E109
VIA University College,
Birk Centerpark 5, 7400 Herning, Danmark

Materiale Hub inviterer til Morgen-inspirations-talk: Nye bæredygtige materialer og deres anvendelse

 

Tid:            Fredag d. 31. marts kl. 9.30 -11.30
Sted:         Både med fysisk og online adgang

Oplev ”En række korte talks om bæredygtige materiale, hvor cases, processer, resultater og refleksioner præsenteres. Hør bl.a. om hvordan muslingeskaller omdannet til granulat kan applikeres i forskellige kontekster og hvordan man kan garve fiskeskind på samme måde som traditionelt læder”

Adresse:    Designskolen Kolding, Ågade 10, 6000 Kolding
Lokale:      Auditoriet

Projektleder

Annette Kjær

Material Lab / Det Kongelige Akademi

Telf.: +45 41701835

Mail: akj@kglakademi.dk

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com