Tager jeres designguide højde for ECO-designdirektivet?
Om projektet
Forløbet er en videreførelse og videreudvikling af det indledende arbejde med udvikling af en Strategisk Produkt Guide. I samarbejde med videns institutionerne tester de deltagende virksomhederne internt værktøjet V1, der blev udviklet i 2023.
Produktguiden skal forankres i og forberede deltagerne på kommende ECO design lovgivning.
Projektet giver online introduktion af værktøj, forventninger til virksomhederne og feedback spørgeguide. 2. kvartal 2024.
Virksomhederne tester løbende værktøjet med mulighed for løbende online facilitering af projektgruppen. 2/3 kvartal 2024.
I efteråret (3./4. kvartal) afholdes et opfølgende interview med fokus på feedback på værktøjet, en fysisk workshop og et afsluttende event, hvor der bliver udarbejdet en prototype til strategisk produktguide, der tager højde for de kommende EU-krav.
Hvem kan deltage?
Der er fokus på tre delbrancher: børnebeklædning, modebeklædning & arbejdsbeklædning. Projektet vil prioritere at samle virksomheder, der er beslægtede for at kunne identificere de mest relevante designretningslinjer for hver delbranche. Det anbefales at virksomhederne involverer flere medarbejdere i arbejdet.
Tilmelding. Se nedendstående kontakt-person
Forløbet er gratis, men virksomhederne bidrager med timer ved deltagelse i projektet:
50-75 timer til onlineinterview, test af værktøjet, deltagelse i online og fysiske workshops, samt den afsluttende event.
Projektleder
Ida Wiuff Andersen
VIA University College
IDWA@via.dk
Kontaktperson hos Lifestyle & Design Cluster
Frederik Thrane
Telf: 53867007
frederik@ldcluster.com
Partnere
VIA University College
Aalborg Universitet
Designskolen Kolding
Lifestyle & Design Cluster
Forløbet skal med afsæt i eksisterende designguides og retningslinjer udvikle og afprøve designguides for virksomheder indenfor specifikke delbrancher.
De tre delbrancher, der fokuseres på er, i prioriteret rækkefølge: børnebeklædning, modebeklædning & arbejdsbeklædnings. Projektet vil prioritere at samle virksomheder, der er beslægtede for at kunne identificere de mest relevante designretningslinjer for hver delbranche. Men også se på synergierne mellem delbrancherne.
Designretningslinjerne skal forankres i og forberede deltagerne på kommende ECO design lovgivning.
Undervejs i projektet vil tilmeldte virksomheder kunne deltage i udbudte workshops og dermed bidrage med viden, data, sparring og feedback. Alle deltagere får dermed direkte viden og erfaring i vurdering, brug og evt. udarbejdelse af designguides og retningslinjer for deres delbranche. Efterfølgende vil virksomheder i beklædningsbranchen kunne bruge projektets resultater som et værktøj til bedre og mere bæredygtig produktopbygning.