Whocopied.me protects this content

SYLAB: MODE- OG TEKSTILPRODUKTION I DANMARK

Sylab er et eksperimenterende lab i form af en systue beliggende i Ikast. Visionen er at skabe potentiale for syproduktion i Danmark via optimering af processer og automatisering. 

Beskrivelse

Et eksperimenterende lab. Det er den korte beskrivelse af Sylab, som blev stiftet af Lifestyle & Design Cluster tilbage i maj 2016. Etableringen af Sylab skete blandt andet med henblik på at skabe potentiale for sy-produktion i Danmark igen. I løbet af 1990’erne forsvandt omkring 20.000 jobs fra tekstilbranchen på baggrund af outsourcing til lavtlønslande, men stigende fokus på bæredygtighed har de senere år skærpet livsstil- og modebranchens interesse for lokal produktion.

Sylab er leveringsdygtig i produktionsordrer og kollektionsudvikling, og den midtjyske systue giver mindre brands og upcomers mulighed for at få syet små kollektioner, prototyper samt få vejledning i optimering af sy-tekniske processer og designs.

For større virksomheder tilbyder Sylab at give liv til nye, sjove og anderledes designideer, mens det ligeledes er muligt at få udbedret eventuelle fejlproduktioner fra udlandet, og der leveres også konstruktion og graduering af kunders styles.

Støtte til upcoming brands og servicering af store og veletablerede brands er dog ikke det eneste, Sylab kan, for stedet fungerer ligeledes som iværksætterrugekasse, hvor iværksættere kan leje sig ind med mulighed for kontorplads, adgang til systue og lagerplads samt del i et showroom alt efter behov.

Arbejdet på systuen foregår hver dag med blikket rettet mod bæredygtighed, etik, social ansvarlighed samt den kvalitet, som har gjort, at Danmark på mode- og tekstilområdet har skabt sig et stærkt brand i hele verden – et brand som også rummer en anerkendt grøn profil. Generelt er der miljømæssige og etiske udfordringer forbundet med at producere bæredygtige tekstiler på stor geografisk og kulturel afstand, og den verdensomspændende Covid-19 synliggjorde nye problemstillinger i form af for eksempel tilgængelighed og transport.

Sylab er alternativet. En dansk systue skabt på en fon af det, der gjorde den danske tekstilindustri verdensberømt – nemlig kvalitet, innovation, ordnede forhold for medarbejderne garneret med leveringssikkerhed og dialogbaseret samarbejde fra start til slut.

Der er plads til 10 iværksætter hos Sylab og to forskellige muligheder for lejemål, et hvor man har kontorplads og tilgang til systuen (750kr. ekskl. Moms) og den anden, hvor man har kontor, systuen, showroom til deling og mere lager (1250 kr. ekskl. Moms).

Seneste nyt

Sylab etablerer flyverpladser for designere, studerende eller virksomheder med kortvarige projekter.

Læs mere HER

Præsentations video

Se Sy-robotten sy SANDERMANNs nye ROBOTTA-tee

Sewbot in action making a shirt and pillow cover

Sia Rosenberg
Projektleder for iværksættere, Sylab
sia@ldcluster.com
LinkedIn

Kontakt sylab
sylab@ldcluster.com
Telf: 71908922

Facebook

Læs Sylabs iværksætterpakke her

Sylab tilbyder flyverpladser for designere, studerende eller virksomheder med kortvarige projekter.

Praktisk om ordrer i sylab

Sylab er som projekt under Lifestyle & Design Cluster ikke en almindelig lønsystue: Vi arbejder på flere fronter og eksperimenterer bl.a. rigtig meget med en sy-robot. Da vi er et eksperimenterende udviklingsprojekt, kan vi ikke oplyse generelt om vores kapacitet, men tager løbende stilling til hver opgave.

Hvis vores iværksættere skønner de har ledig kapacitet, kan vi dog være behjælpelig med udviklingsopgaver herunder konstruktion. Udviklingsomkostninger aftales direkte med iværksætterne. Vi håndterer ordrer i både trikotage og konfektion på vores systue, men kan desværre ikke være behjælpelig med indkøb af materialer. Afregningen vil afhænge af opgavens størrelse, men vi starter ofte med at lave en prøve på timeløn.

Ønsker du flere informationer eller afgive en ordre, send da en forespørgsel sylab@ldcluster.com

Seminarrække 2021:

Sylab afvikler en række seminarer for iværksættere, hvor indholdet retter sig mod de udfordringer, du kan møde som “start up” inden for modebranchen.

  • 1. seminar, “Cirkulær økonomi og grøn omstilling”, d. 18. maj 2021 kl. 9-11. Her vil projektledere med stor erfaring i den grønne økonomi og grønne materialer giver deres bud og anvisninger.

De kommende seminarer bliver programsat ud fra iværksætteres ønsker og behov.

Workshop:

Konference om robotteknologi den 27. november 2018:

Modeshow den 23. november 2016:

Åbning den 23. maj 2016:

Masterclass den 23. oktober 2014:

Netværksgruppen ‘Mode og tekstilproduktion’ er et forum der samler alle, der ønsker at udveksle og dele erfaringer omkring lokale produktionsmuligheder i Danmark.

Netværksgruppen udspringer af aktiviteten: ‘Masterclass: Design, håndværk og insourcing af produktion’, som havde til opgave at belyse de muligheder, der ligger i at insource produktion inden for modebranchen med særligt fokus på at etablere partnerskaber i branchen.

Masterclassen blev afholdt d. 23. oktober 2014 på Kunstakademiet i København og havde ud over deltagelse af Uddannelses – og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen også besøg af en række eksperter på området. Her var bl.a. Nana Aganovich & Brooke Taylor fra det parisiske modehus Aganovich, der delte ud af deres erfaringer om, hvad det har betydet for deres virksomhed, at de har indgået samarbejdsaftaler med et lokalt produktionssted i Frankrig.

Blandt de danske eksperter blev der også udvekslet erfaringer, tanker og visioner om lokal tekstilproduktion i Danmark, og her var bl.a. indlæg fra Lifestyle & Design Cluster, Dansk Mode og Tekstil og WEAR.

Invitation til 1. seminar

KONTAKT OS

Afdelinger i Jylland
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
> Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
E-mail: info@ldcluster.com

Sylab
Marsvej 6
7430 Ikast
E-mail: sylab@ldcluster.com
Afdeling i København
BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 B1, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: