Whocopied.me protects this content

SYLAB: MODE- OG TEKSTILPRODUKTION I DANMARK

Sylab er et eksperimenterende lab i form af en systue beliggende i Ikast. Visionen er at skabe potentiale for syproduktion i Danmark via optimering af processer og automatisering. 

Beskrivelse

Et eksperimenterende lab. Det er den korte beskrivelse af Sylab, som blev stiftet af Lifestyle & Design Cluster tilbage i maj 2016. Etableringen af Sylab skete blandt andet med henblik på at skabe potentiale for sy-produktion i Danmark igen. I løbet af 1990’erne forsvandt omkring 20.000 jobs fra tekstilbranchen på baggrund af outsourcing til lavtlønslande, men stigende fokus på bæredygtighed har de senere år skærpet livsstil- og modebranchens interesse for lokal produktion.

Sylab er leveringsdygtig i produktionsordrer og kollektionsudvikling, og den midtjyske systue giver mindre brands og upcomers mulighed for at få syet små kollektioner, prototyper samt få vejledning i optimering af sy-tekniske processer og designs.

For større virksomheder tilbyder Sylab at give liv til nye, sjove og anderledes designideer, mens det ligeledes er muligt at få udbedret eventuelle fejlproduktioner fra udlandet, og der leveres også konstruktion og graduering af kunders styles.

Støtte til upcoming brands og servicering af store og veletablerede brands er dog ikke det eneste, Sylab kan, for stedet fungerer ligeledes som iværksætterrugekasse, hvor iværksættere kan leje sig ind med mulighed for kontorplads, adgang til systue og lagerplads samt del i et showroom alt efter behov.

Arbejdet på systuen foregår hver dag med blikket rettet mod bæredygtighed, etik, social ansvarlighed samt den kvalitet, som har gjort, at Danmark på mode- og tekstilområdet har skabt sig et stærkt brand i hele verden – et brand som også rummer en anerkendt grøn profil. Generelt er der miljømæssige og etiske udfordringer forbundet med at producere bæredygtige tekstiler på stor geografisk og kulturel afstand, og den verdensomspændende Covid-19 synliggjorde nye problemstillinger i form af for eksempel tilgængelighed og transport.

Sylab er alternativet. En dansk systue skabt på en fon af det, der gjorde den danske tekstilindustri verdensberømt – nemlig kvalitet, innovation, ordnede forhold for medarbejderne garneret med leveringssikkerhed og dialogbaseret samarbejde fra start til slut.

Der er plads til 10 iværksætter hos Sylab og to forskellige muligheder for lejemål, et hvor man har kontorplads og tilgang til systuen (750kr. ekskl. Moms) og den anden, hvor man har kontor, systuen, showroom til deling og mere lager (1250 kr. ekskl. Moms).

Sia Rosenberg
Projektleder for iværksættere, Sylab
sylab@ldcluster.com
LinkedIn

Kontakt sylab
sylab@ldcluster.com
Telf: 71908922 (Telefontid kl. 08.00- 15.30)

Facebook

Iværksættere i Sylab

  • beefay-online.com

Læs Sylabs iværksætterpakke her

Sylab tilbyder flyverpladser for designere, studerende eller virksomheder med kortvarige projekter.

Praktisk om ordrer i sylab

Sylab er som projekt under Lifestyle & Design Cluster ikke en almindelig lønsystue: Vi arbejder på flere fronter og eksperimenterer bl.a. rigtig meget med en sy-robot. Da vi er et eksperimenterende udviklingsprojekt, kan vi ikke oplyse generelt om vores kapacitet, men tager løbende stilling til hver opgave.

Hvis vores iværksættere skønner de har ledig kapacitet, kan vi dog være behjælpelig med udviklingsopgaver herunder konstruktion. Udviklingsomkostninger aftales direkte med iværksætterne. Vi håndterer ordrer i både trikotage og konfektion på vores systue, men kan desværre ikke være behjælpelig med indkøb af materialer. Afregningen vil afhænge af opgavens størrelse, men vi starter ofte med at lave en prøve på timeløn.

Ønsker du flere informationer eller afgive en ordre, send da en forespørgsel sylab@ldcluster.com

Pressemeddelelser og cases:

  • 35-årige Louise Schmidt er efter tre år som deltids iværksætter nu vokset ud af rammerne i Sylab –  Lifestyle & Design Clusters systue for iværksættere og for fremstilling af prototyper og prøvekollektioner for brands.

– Jeg har haft meget ud af at være en del af Sylab, men jeg havde simpelthen brug for mere plads, siger Louise. Hun bevarer dog kontakten og er faktisk bare flyttet over på den anden side af gaden på Marsvej i Ikast.

Læs hele casen om Louise Schmidt her

 

Louise Schmidt

Dansk modeproduktion – hvordan? Onsdag d. 8. juni kl. 17.00 – 19.00

Onsdag d. 8. juni faciliterer Sylab en diskussion om at satse på danskproduceret design og hvordan man eventuelt kan lykkedes med det. Vi har inviteret oplagte kandidater til at præsentere mulige metoder og dele ud af deres erfaringer.

SigLund er et cirkulært fashion brand etableret i 2022 som fokuserer på upcycling af kasserede tekstiler fra Elis Danmark som de udvikler high end produkter fra. Rikke Liebetrau og Mathilde Sigaard bag SigLund vil fortælle om deres iværksætterrejse som de stadig er på.

Nina Buch, stifter af Buch Couture stiller sin flotte butik til rådighed for aftenen og vil ligeledes bidrage med hendes erfaringer som selvstændig designer og skrædder, med produktion fra hendes eget atelier.

Med dette arrangement håber vi at skubbe en diskussion i gang, hvor vi kan dele erfaringer om dansk produceret design og de udfordringer man møder – positive som negative.

Hvornår: Onsdag d. 8. juni kl.17.00 – 19.00
Hvor: Aarhus, Vestergade 8 – Buch Couture
Tilmeld dig her: https://lnkd.in/etKuPa8

Seminarrække 2021:

Sylab afvikler en række seminarer for iværksættere, hvor indholdet retter sig mod de udfordringer, du kan møde som “start up” inden for modebranchen.

  • 1. seminar, “Cirkulær økonomi og grøn omstilling” (afholdt d. 18. maj 2021 kl. 9-11).

Her gav projektledere med stor erfaring i den grønne økonomi og grønne materialer deres bud og anvisninger.

  • 2. seminar, “Brand dit brand” (afholdt d. 28. september 2021 kl. 10-12). 

Sylab tilbyder et seminar til iværksættere, hvor du bliver introduceret til værktøjer og platforme, som du kan bruge, når du skal brande dit brand. Det bliver en blanding af seminar og workshop, hvor du gerne skal få nogle praktiske redskaber med hjem i tasken.

 Opbyg dit brand på so-me

Lær hvordan du skinner igennem på de sociale medier og kommer ud med dine budskaber – og dine produkter. Projekt-medarbejder Johanne Stenstrup, Lifestyle & Design Cluster, har en baggrund som iværksætter og formidler og skabte en sund forretning næsten udelukkende gennem organisk reach. Hør om personlig branding, storytelling og hvordan du lærer at elske at promovere dig selv – og dine produkter.

Du skal bare lære fire ord

Kommunikation er et praktisk håndværk – og du kommer langt med nogle få værktøjer – og fire nøgleord.

Kommunikationsansvarlig i Lifestyle & Design Cluster, Steen Ancher, har en meget lavpraktisk tilgang til, hvordan du bedst kommunikerer til kunder og til traditionelle medier. Han trækker på erfaringer som freelancer, erhvervs-journalist og kommunikations-chef.

 

Workshop:

Konference om robotteknologi den 27. november 2018:

Modeshow den 23. november 2016:

Åbning den 23. maj 2016:

Masterclass den 23. oktober 2014:

Netværksgruppen ‘Mode og tekstilproduktion’ er et forum der samler alle, der ønsker at udveksle og dele erfaringer omkring lokale produktionsmuligheder i Danmark.

Netværksgruppen udspringer af aktiviteten: ‘Masterclass: Design, håndværk og insourcing af produktion’, som havde til opgave at belyse de muligheder, der ligger i at insource produktion inden for modebranchen med særligt fokus på at etablere partnerskaber i branchen.

Masterclassen blev afholdt d. 23. oktober 2014 på Kunstakademiet i København og havde ud over deltagelse af Uddannelses – og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen også besøg af en række eksperter på området. Her var bl.a. Nana Aganovich & Brooke Taylor fra det parisiske modehus Aganovich, der delte ud af deres erfaringer om, hvad det har betydet for deres virksomhed, at de har indgået samarbejdsaftaler med et lokalt produktionssted i Frankrig.

Blandt de danske eksperter blev der også udvekslet erfaringer, tanker og visioner om lokal tekstilproduktion i Danmark, og her var bl.a. indlæg fra Lifestyle & Design Cluster, Dansk Mode og Tekstil og WEAR.

Invitation til 1. seminar

Invitation til 2. seminar

Præsentations video

Sewbot in action making a shirt and pillow cover

Se Sy-robotten sy SANDERMANNs nye ROBOTTA-tee

Sylab Scrap Lab

Med inspiration fra den succesfulde start up, FABSCRAP, i New York, ønsker vi at facilitere et lignende system i regi af vores projekt Tekstilsymbiose Herning for genanvendelse af kasserede tekstiler og fraklip fra produktion.

Ved at indsamle materialer fra lokale virksomheder kan vi generere et cirkulært og transparent materialebibliotek. Tekstilerne sorterer vi og placerer i relevante grupper alt afhængig af kvalitet, farve, størrelse og fibersammensætning.

Nogle tekstiler vil være vil være i så god stand, at de kan videresælges til studerende og designere, der arbejder cirkulært og med fokus på recycling og upcycling.

Vi vil huse en shop placeret i Sylab i Ikast, hvor det er muligt at komme forbi og købe tekstiler og materialer.

Tekstiler der er af for ringe kvalitet til at blive genanvendt til salg, kan videreformidles til shredding som anvendes til møbelpolstring/hundetæpper og andet isoleringsfyld.

Ved at koordinere pickup af overskudslager, fraklip og deadstock-tekstiler hos lokale virksomheder, kan vi arbejde hen imod en mere cirkulær modebranche.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com

Sylab
Marsvej 6
7430 Ikast
Tlf.: +45 7190 8922
E-mail: sylab@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 74
1260 København
Tlf.: +45 2074 7683
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: