SYLAB: MODE- OG TEKSTILPRODUKTION I DANMARK

Sylab er et eksperimenterende lab, hvor visionen er at skabe potentiale for syproduktion i Danmark via optimering af processer og automatisering. Målet er at være i stand til at håndtere produktionsordrer og kollektionsudvikling uden støttemidler efter en 3-årig udviklingsperiode. 

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs åbnede Sylab d. 23.05.2016 sammen med borgmester for Ikast-Brande Kommune, Carsten Kissmeyer og sylab har allerede flere ordrer i bogen. Baggrunden for Sylab er den store outsourcing af beklædnings- og tekstilindustrien, som overgik til lavtlønslandende i 90érne. Her mistede DK 20.000 jobs i industrien.

Indhold og faser

Danmark har på mode- og tekstilområdet et stærkt brand og har samtidig med tilkæmpet sig til en grøn profil. Det er en stor udfordring mht. miljømæssige og etiske krav at producere bæredygtige tekstiler på stor geografisk og kulturel afstand.

Sylab er med til at små brands og upcomers har mulighed for at får syet små kollektioner og prototyper og få vejledning i optimering af sy tekniske processer og designs. Sylab gør det muligt for store virksomheder at afprøve nye lidt sjove design ideer og få lavet reparationer af fejlproduktioner fra udlandet. Desuden tilbydes der konstruktion og graduering af kunders styles.

Der er plads til 10 iværksætter hos Sylab og to forskellige muligheder for lejemål, et hvor man har kontorplads og tilgang til systuen (750kr. ekskl. Moms) og den anden, hvor man har kontor, systuen, showroom til deling og mere lager (1250 kr. ekskl. Moms).

Se Sylab-robotten sy SANDERMANNs nye ROBOTTA-tee

Sewbot in action making a shirt and pillow cover

Del din viden på facebook

Del din viden og erfaring med andre, som også er interesserede i lokale produktionsmuligheder i Danmark på facebook-siden: Mode- og tekstilproduktion i Danmark?

Besøg facebook-siden her
Se liste med systuer i Danmark
Modeshow i Sylab 23.11.2016

 

Telefon: 7190 8922

Mail: sylab@ldcluster.com

 

 

 

Projektleder:

Lise Clemmensen

Mobil: 71908922

Mail: lise@ldcluster.com

Praktisk om ordrer i sylab
Sylab er som projekt under Lifestyle & Design Cluster ikke en almindelig lønsystue: Vi arbejder på flere fronter og eksperimenterer bl.a. rigtig meget med en sy-robot. Da vi er et eksperimenterende udviklingsprojekt, kan vi ikke oplyse generelt om vores kapacitet, men tager løbende stilling til hver opgave.

Hvis vores iværksættere skønner de har ledig kapacitet, kan vi dog være behjælpelig med udviklingsopgaver herunder konstruktion. Udviklingsomkostninger aftales direkte med iværksætterne. Vi håndterer ordrer i både trikotage og konfektion på vores systue, men kan desværre ikke være behjælpelig med indkøb af materialer. Afregningen vil afhænge af opgavens størrelse, men vi starter ofte med at lave en prøve på timeløn.

Vi har i øjeblikket 10 iværksættere tilknyttet, som er ved at starte hver deres eget firma op og som sideløbende arbejder på konsulentbasis for eksterne firmaer. Da vi får rigtig mange forespørgsler på at producere for eksterne kunder, er vi i gang med at ansætte flere syersker, så vi kan imødekomme efterspørgslen. Vi har pt. to praktikanter med tekstil baggrund fra Syrien i praktik.

Ønsker du flere informationer eller afgive en ordre, send da en forespørgsel sylab@ldcluster.com

Benyt venligst nedenstående ordreseddel til ordrer:

Download ordreseddel (word format)

Netværksgruppen ‘Mode og tekstilproduktion’ er et forum der samler alle, der ønsker at udveksle og dele erfaringer omkring lokale produktionsmuligheder i Danmark.

Netværksgruppen udspringer af aktiviteten: ‘Masterclass: Design, håndværk og insourcing af produktion’, som havde til opgave at belyse de muligheder, der ligger i at insource produktion inden for modebranchen med særligt fokus på at etablere partnerskaber i branchen.

Masterclassen blev afholdt d. 23. oktober 2014 på Kunstakademiet i København og havde ud over deltagelse af Uddannelses – og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen også besøg af en række eksperter på området. Her var bl.a. Nana Aganovich & Brooke Taylor fra det parisiske modehus Aganovich, der delte ud af deres erfaringer om, hvad det har betydet for deres virksomhed, at de har indgået samarbejdsaftaler med et lokalt produktionssted i Frankrig.

Blandt de danske eksperter blev der også udvekslet erfaringer, tanker og visioner om lokal tekstilproduktion i Danmark, og her var bl.a. indlæg fra Lifestyle & Design Cluster, Dansk Mode og Tekstil og WEAR.

Læs artiklen ‘Franske erfaringer med lokal produktion’
Læs artiklen ‘Kan produktionen trækkes hjem til Danmark?’
Læs  klumme af Betina Simonsen om produktion i Danmark her
Se billeder fra masterclassen her

KONTAKT OS

Afdeling i Jylland
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
> Find vej
Afdeling i København
BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: