Circular Furniture Network
Få indsigt i de nyeste trends og mød ligesindede brands, del erfaringer og samarbejd om at fremme en bæredygtig fremtid for møbel- og interiørbranchen.
Få indsigt i de nyeste trends og mød ligesindede brands, del erfaringer og samarbejd om at fremme en bæredygtig fremtid for møbel- og interiørbranchen.
Circular Furniture Network er et eksklusivt erhvervsnetværk for danske møbel- og interiørbrands. Netværket arbejder strategisk med cirkulær økonomi og ansvarlighed, og ønsker at vidensdele, udvikle og samarbejde med ligesindede brands om fælles udfordringer. Netværket er en platform for vidensdeling, sparring og samarbejde, hvor virksomheder, der er godt i gang med den cirkulære rejse, mødes for at få konkret input og inspiration til deres cirkulære arbejde – og ikke mindst samarbejde om fælles fremtidige mål.
Små og mellemstore virksomheder får mulighed for at styrke deres cirkulære udvikling.
Ved at deltage i netværket kan virksomheder udvikle strategiske partnerskaber, forbedre deres bæredygtighedsindsats og få øget synlighed gennem fælles projekter og initiativer.
“Netværket er for møbelbrands, der vil styrke deres cirkulære udvikling gennem vidensdeling, samarbejde og strategiske partnerskaber.”
Netværket blev grundlagt i 2022 på opfordring fra flere udstillende brands fra Circular Furniture Days 2022. De har fortsat dialogen og sat fokus på samarbejder og synergier omkring deres cirkulære arbejde. Netværket har ved flere lejligheder vist resultaterne af deres arbejde på messer, udstillinger og events.
I 2024 er der skruet op for mantraet ‘fælles om fælles udfordringer’ – at skabe rum for at samarbejde om store udfordringer, der kan sætte skub i den grønne agenda i møbel- og interiørbranchen.
Medlemskab koster et årligt gebyr pr. virksomhed, afhængig af størrelse. Dette opkræves i starten af 2024 eller ved indtræden:
Gebyret dækker op til to deltagere fra hver virksomhed til hvert møde og dækker forplejning, venue, eksperter/oplægsholdere, gaver til oplægsholdere osv.
Netværket ledes af Lifestyle & Design Cluster i samarbejde med en styregruppe, som pt. består af fem medlemmer af netværket:
Fælles-projektet STOOL er et samarbejde mellem otte møbel- og designvirksomheder, der præsenterer 13 meget forskellige designs og udtryk ud fra den samme grundlæggende skammel. Alle er samlet med affaldsmaterialer for at minimere miljøpåvirkningen - fra overskydende flagliner og rester af stof til genbrugte tæpper og træ. Hvert affaldsmateriale er blevet brugt til at skabe både smukke, funktionelle og legende skamler.
Møbelindustrien globalt er stadig en af de største producenter af affald. Med denne samskabelse ønsker vi at inspirere alle til at blive grønnere – til at ændre tankegang, praksisser og processer og blive mere ansvarlige. Vi vil reducere den massive mængde affald, der produceres, og skabe en mere cirkulær økonomi.
Det centrale mål er at måle CO2-påvirkningen fra hver af de 13 skamler, så vi kan sammenligne miljøpåvirkningen af de materialer, der er brugt i hvert design og udtryk. Vi tror på, at vi ved at give denne gennemsigtighed kan opmuntre til mere bæredygtige praksisser i møbelindustrien og hjælpe forbrugerne med at træffe informerede valg.
Deltagere i skammel-eksperimenterne er:
Projektet har været præsenteret under 3daysofdesign 2023, Møbelseminaret 2023 og Circular Furniture Days 2023.