Lifestyle Growth
Et match mellem kapitalstærke mentorer med upcoming mode- og livsstilsvirksomheder
Et match mellem kapitalstærke mentorer med upcoming mode- og livsstilsvirksomheder
Initiativet matcher kapitalstærke mentorer med upcoming mode- og livsstilsvirksomheder. Målet er at styrke start-ups/iværksættere i mode- og livsstilsbranchen. Lifestyle Growth giver unge virksomheder muligheden for at pitche deres forretningskoncept for et panel af kompetente erhvervsfolk og potentielle investorer ved et offentligt event. Vinderne får desuden mentor-timer, rådgivning, medlemsskaber og andre præmier.
Blandt de store udfordringer for start-ups/iværksættere i mode- og livsstilsbranchen er adgang til de rette mentorer, det stærkeste netværk samt kapital til vækst og grøn omstilling. Det er årsagen til, at Lifestyle & Design Cluster afholder Lifestyle Growth i samarbejde med Sydbank.
Vi har sammensat et bredt panel, der kårer vinderne på baggrund af ansøgninger og pitches fra deltagende virksomheder.
“Børneloppen er en forfriskende modvægt mod, at alt skal være online”
Christian Stadil
Formand for LIFESTYLE GROWTH og CEO og ejer af konglomeratet THORNICO. THORNICO består af mere end 120 virksomheder, der opererer inden for en bred vifte af sektorer. Christian Stadil er dertil også en aktiv investor med interesse i nystartede virksomheder.
Margrethe Dal Lehrmann
Investor og direktør hos LoveMondays, der har aktive investeringer i mere end 20 virksomheder inden for blandt andet livsstil, retail, markedspladser og e-commerce. Som tidligere indkøbsdirektør i Magasin har hun siddet i adskillige juryer på tværs af den danske fashionindustri (5) og er i dag aktiv i det danske iværksættermiljø. Hun er tidligere forlagsdirektør og kontaktdirektør i reklamebranchen.
Daniel Brix Hesselager
En af grundlæggerne bag modevirksomheden Rains. Med rejsen fra ”garage-start-up” til international modesucces har han dugfrisk erfaring fra iværksætteriets håndværk.
Henrik Hansen
Bestyrelses- og advisory board-medlem i en række virksomheder i livsstils- og ejendomsbranchen og NGO’er. Har været adm. direktør og medejer af COZE AARHUS AIS gennem 14 år og er i dag medejer af møbelvirksomheden BoShop.
Jens Poulsen
Group CEO og grundlægger af DK Company. Koncernen markedsfører 23 brands og beskæftiger cirka 2.400 mennesker. Virksomheden har en årlig omsætning på cirka 3,5 mia. DKK med kontorer i 13 lande. DK Company sælger årligt omkring 25 millioner stykker tøj til 60 lande.
Betina Simonsen
CEO for Lifestyle & Design Cluster. Klyngen har inkubatormiljøer i Aarhus og København. Ud over den nuværende stilling i klyngen, sidder Betina Simonsen i bestyrelser, advisory boards og styregrupper inden for livsstilsområdet i både offentlige og private samarbejder.
Mathilde Mackowski
Co-founder af Sinful, Nordeuropas største online shop med sexlegetøj. Sinful er kåret til ”Retailer of the Year 2021”, har været finalist ved ”Entrepreneur of the Year” og modtaget Børsens Gazellepriser de sidste 7 år i streg. Virksomheden er stiftet i 2008 og har i dag 250 ansatte.
Jesper Holst Schmidt
CEO og investor i børnetøjsvirksomheden That’s Mine og har samtidigt de sidste fem år været aktiv som investor og bestyrelsesformand i primært livsstilsvirksomheder. Hans kompetencer er strategi, ledelse, branding og innovation. Jesper Holst Schmidt har tidligere været CEO og medejer af Kähler Design i 10 år frem til en succesfuld exit i 2018.
Mette Hejl
CEO, partner og hovedaktionær i brand-bureauet Pravda A/S (est. 1969), der beskæftiger sig med international corporate & employer branding.
Hun er desuden bestyrelsesmedlem i Plantorama A/S, næstformand i Dansk Erhvervs Regionaludvalg og besidder en række poster i forskellige advisory boards og udvalg.
Det fysiske genbrugskoncept Børneloppen med udgangspunkt i Vallensbæk og butikker spredt rundt i hele landet vandt Lifestyle Growth 2024.
Konceptet hviler på franchise-butikker, hvor sælgere kan leje stande til at sælge børnetøj. Det betog det stærke panel af erhvervsfolk ved at være et godt bud på, hvad bæredygtighed også kan være.
– Forretningen er en forfriskende modvægt mod, at alt skal være online, sagde formand for panelet, Christian Stadil, der også nævnte, at det er lykkedes for forretningen at skalere og opnå en flot indtjening.
Indehaver Johanna Kiel Nielsen var mildest talt vildt begejstret for prisen. Ud over et kontant beløb betyder sejren også, at Børneloppen kan få sparring fra kyndige erhvervsfolk. Det kan give indspark til Børneloppen kan vokse ud over de 15 butikker i Danmark, to i Belgien og en i Island. Det er nemlig planen at taget et skridt over sundet og etablere sig i Sverige, hvorfra der allerede er stor interesse.
Ligesom i Danmark er der her nemlig mange genbrugsforretninger, men ingen med fokus på børnetøj, som Børneloppen.
2. pladsen gik til Sneaker Store, der siden grundlæggelsen i april 2021 opnået en ganske imponerende vækst ved at være blandt de få, der formår at skaffe sjældne modeller af meget eksklusive sneakers som Air Jordans og Nike Dunks og tilbyde et bredt udvalg af sjældne modeller. Drømmen for brandet, der drives af tre unge iværksættere er at sælge for mange millioner og blive meget store i Europa.
De brugte forberedelsen til pitchen på at gå virksomhedens tal grundigt igennem.
– Vi har en femårs-plan, der siger en kvart milliard, siger Frederik Flindt, der pitchede og siden modtog prisen sammen med de to andre medejere Gustav Toft og Lasse Brask Andersen.
En ”special mention” blev der til TextileChange, Vejle, der vil gentænke, hvordan tekstilfibre produceres og genanvendes. Virksomheden blev grundlagt i 2020 af tre ingeniørstuderende, der begyndte at eksperimentere med nye måder at genanvende tekstilaffald på. Resultatet er en teknologi, der behandler fibre på molekylært niveau og omdanner kasserede tekstiler til nye råmaterialer som cellulose og polyester. Virksomheden har allerede opnået en række patenter på deres løsninger.
– Og så har det givet os muligheden for at få nogle helt uvurderlige kontakter højt oppe i tekstilbranchen siger CEO og medstifter Ditte Højland.
Vinderne af Lifestyle Growth 2023
1. pladsen - Timestone
Timestone fremstiller miljøvenlige mindesten og mindeplader i keramik. De har nytænkt den måde, man traditionelt har produceret mindesten og mindeplader på, ved at lave mindesten i ler. Det sikrer bedre arbejdsvilkår for dem, der skal arbejde med mindestenene, da de kun vejer omkring 15 kilo mod granitsten, der vejer 65-100 kilo.
2. pladsen - Skagen Clothing
Skagen Clothin byder på holdbare, klassiske items, som er lette at style. De fokuserer på de behagelige naturfarver, som er lette at matche med tøj, der allerede hænger i skabet. Fokus er på det bæredygtige aspekt, der ligger i at investere i items, som hverken går af mode, eller som er problematiske at sammensætte til et outfit.
Special Prisen - Habiwe
designer og producerer æstetisk spændende og innovative møbler, der har fokus på funktionalitet og akustik. De ønsker med deres sortiment at understøtte den samfundsmæssige indsats mod stress og dermed bidrage til en øget livskvalitet.
Vindere af Lifestyle Growth 2022
1. pladsen - Momkind
Nanna Schultz etablerede Momkind efter at være blevet mor i 2016. Hendes romantiske forestillinger om moderskabet blev overskygget af praktik og udfordringer. Derfor etablerede hun virksomheden, der sælger en række produkter, der er relevante for nybagte møder, samtidig med, at den er blevet et tabu-frit forum, hvor mødre deler deres udfordringer og erfaringer og kan deltage i udviklingen af nye produkter.
2. pladsen - Camilla Brinch Jewellery
Camille Brinch fik for fem år siden afslag på at blive elev hos alle guldsmede i Aarhus. Det slukkede dog ikke hendes drøm om at blive smykkedesigner. Tværtimod tændtes hendes indre flamme. I dag har hun skabt Camille Brinch Jewellery - et smykkeunivers, hvor hun inspirerer kvinder til at udtrykke sig selv gennem cool og kraftfulde smykker.
Special Prisen - RE-ZIP
RE-ZIP er et cirkulært emballagekoncept til e-handlen. Ved at genbruge emballagerne, kan webshops give onlineshoppere et bæredygtigt og bekvemt alternativ, der sparer op til 87% CO2-udledning sammenlignet med engangsemballage.
Vindere af Lifestyle Growth 2021
1. pladsen - Copenhagen Cartel
Copenhagen Cartel udfordrer den nuværende måde, som vi producerer og forbruger mode på ved at anvende innovative og mere bæredygtige fibre, materialer og produktionsformer. Brandet anvender fibre fremstillet af plastaffald fra havene og skaber badetøj af det. Copenhagen Cartel har desuden en kollektion, der er fremstillet af økologisk bomuld og havplaner.
2. pladsen - Recollector
Det skal være nemt og overskueligt at sortere affald – og så må det gerne være pænt.
Det er ideen bag ReCollector, der er et æstetisk, brugervenligt og tilmed bæredygtigt affalds-system. Det blev introduceret i februar 2021 som en praktisk design-løsning på en udfordring, som mange vil støde på som en del af kravet om affaldssortering i Danmark.
Designet er væghængt for at imødekomme den manglende plads under køkkenvasken, hvor affald ofte opbevares. Derudover mener ReCollector også, at affaldssortering er en vigtig del af en grøn dagsorden og gerne må hænge fremme. Derfor har brandet kræset for designet og farverne, så ReCollector kan pryde væggen.
ReCollector er produceret i 100 procent polopropylen fra industrispild og kan genanvendes. ReCollector er dansk produceret for at sikre ordentlige arbejdsforhold, dokumentation og begrænset transport.
Lifestyle Growth afholdes af Lifestyle & Design Cluster i samarbejde med Sydbank.
Øvrige samarbejdspartnere:
Vinderen af 1. pladsen modtager:
Vinderen af 2. pladsen modtager: