READY
Projektet styrker innovationskraften i tekstilbranchen gennem optimerede produktionsmetoder, nye materialer og cirkulære designstrategier
Projektet styrker innovationskraften i tekstilbranchen gennem optimerede produktionsmetoder, nye materialer og cirkulære designstrategier
Error rendering partial for block “ldcTocBlock”
String "[{"udi":"umb://document/67af9307a34a4b288cf0e298ef59fc78"}]" is not a valid udi.
Deltagerne i READY får adgang til den nyeste viden inden for bæredygtig tekstilproduktion. Gennem tæt samarbejde med forskere og brancheeksperter kan virksomhederne udvikle nye produkter, optimere produktionsmetoder og skabe cirkulære forretningsmodeller. Det styrker den enkelte deltagers konkurrenceevne, og bidrager samtidig til en mere bæredygtig fremtid for branchen.
“Projekt READY skal give Danmark en global førerposition inden for bæredygtig tekstilproduktion ved at styrke innovation, optimere produktionsmetoder og skabe cirkulære forretningsmodeller.”
Tekstilindustrien i Danmark har været en milliardstor vækstmotor i 70 år, men branchen står over for en transformation, da fremtiden kalder på mere bæredygtighed gennem hele værdikæden. Det kræver ny viden, bedre infrastruktur og tekniske faciliteter at udvikle og teste nye løsninger og materialer. Derfor er en række partnere gået sammen i forskningsprojektet READY.
READY har som mål at udvikle viden og støtte skalerbare løsninger, der kan gøre tekstilindustrien i stand til at modne genanvendte og lokale råmaterialer samt nye fibre i et cirkulært loop. Dette vil resultere i produkter med længere holdbarhed, bedre kvalitet, genanvendelighed og uden farlige stoffer.
Som en del af projektet opføres en Research and Development Factory på VIA University College i Herning. Her vil forsknings- og udviklingsarbejdet komme til at foregå i tæt samarbejde med projektpartnerne.
Ambitionen bag READY er at styrke innovations- og konkurrencekraften, så både store og små tekstilvirksomheder gennem optimerede produktionsmetoder, nye tekstiler, teknologier, designstrategier og cirkulære forretningsmodeller kan indfri deres vækstpotentiale.
VIA University College er lead på projektet, der også har Teknologisk Institut, Lifestyle & Design Cluster, Kunstakademiet, SDU og Aalborg Universitet som samarbejdspartnere.
Derudover deltager følgende virksomheder: