Whocopied.me protects this content
Dansk Designvirksomhed Producerer Kun Lokalt

Dansk designvirksomhed producerer kun lokalt

De mener det seriøst hos applicata, når det handler om interiør – solide materialer som massivt træ, ægte messing samt FSC-certificeret træ og papir danner fundamentet 

Applicata Billede 4

Hos applicata er det ikke bare enkelte produkter, der produceres lokalt.

Det gør alle produkter.

I praksis betyder det, at den danske designvirksomheds samlede sortiment produceres på familieejede værksteder i Danmark og Sverige, og det sker på baggrund af et aktivt valg af ledelsen bag virksomheden.

applicata underbygger blandt andet tanken om at skabe design til lang levetid og glæde gennem generationer via materialerne, som lige nu er massivt træ, ægte messing samt FSC-certificeret træ og papir, og materialerne er valgt, fordi de alle patinerer smukt over tid.

Det bevidste valg af solide materialer, samt den håndholdte, lokale produktion, tager højde for minimalt spild, reduceret fragt samt bearbejdning af råvarerne. Derudover kan de fleste delelementer skilles ad og efterfølgende anvendes som fornybare materialer.

Gemmeevenlig genanvendelse

De bæredygtige tanker gælder dog ikke kun produkterne men også emballagen, hvor applicata står bag en gemmevenlig en af slagsen.

Efter udpakning af det nyindkøbte applicata-design, kan emballagen anvendes igen til opbevaring i hjemmet, eller som gaveæske til fremtidige overraskelser til en, man holder af.

Emballagekollektionen kaldes ”A tribute to Wood”, og serien er dekoreret af den danske kunstner Pernille Snedker, som kunstnerisk hylder træ som materiale.

For applicata handler det ikke om at udvikle et enkelt, cirkulært produkt, eller en enkelt bæredygtig kollektion.

Der er tale om et grundlæggende forretningssyn, hvor valg i processen med at produktudvikle og kuratere de rette samarbejder er en del af brandets dna.

Circle Collection er en eksklusiv serie i ægte messing, og den er blandt andet med, når applicata er en del af Lifestyle & Design Clusters udstilling Circular Furniture Days i forbindelse med 3daysof design.

Kollektionen er en serie i en simpel bearbejdning med respekt for materiale og håndværk, og den findes både i rå og bruneret messing.

Fællesnævneren er, at designet patinerer flerdimensionelt og kun bliver smukkere med tiden – gennem flere generationer.

Mush-serien består af fyrfadsstager af ægte, ubehandlet messing med en top af farvet glas, som let kan skilles ad for udskiftning eller fornyelse.

Endelig ønsker applicata også at præsentere virksomhedens kunstneriske kollektion, som består af dekorerede bakker og vendbare tapas-boards, der både går til funktionel servering, men som også kan bruges som pynt – og naturligvis er hele serien FSC-certificeret og fødevaregodkendt.

I forbindelse med 3DaysofDesign, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til “Circular Furniture Days”, der finder sted på Designmuseum Danmark d. 16. – 18. september 2021. Her er Applicata en af de i alt 47 deltagere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet og bæredygtighed.

Læs mere om Circular Furniture Days HER

Circular Furniture Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: