Whocopied.me protects this content
IMG 0780

År to for Sylab-designere: Der begynder at ske noget

For et år siden stod de næste to håndfulde brands ved siden af hinanden. Klemt en smule sammen på en stand på CIFF på Amager, hvor de konkurrerede med ikke bare hinanden, men også alle de andre udstillende brands, der håbede på at få besøg af indkøberen, der ville ændre deres forretning.

Et år senere er de tilbage, men der er knapt så mange af dem denne gang.

Sara Ditlev og Stine Sandermann er her stadig, og denne gang er de tilbage i et stærkere og mere potent lineup.

Standen er betragteligt større, kollektionerne er udvidet og tilpasset målgruppen i højere grad og der er lånt møbler fra Hübsch i Ikast, hvilket giver et langt mere ”afslappet og hjemlig følelse – man føler sig tilpas”, som Sara Ditlev udtrykker det.

År to for designerne
Hos ”naboen” Stine Sandermann er der uld i lange baner og et bord med visitkort og vand klar til gæsterne.

I øjeblikket er der kun Stine selv på standen, mens der i formiddagens løb har været fint med mennesker. Tidligere var Fashion Forum forbi til et interview med den bæredygtighedsfokuserede designer, som også har været vært for et kamerahold, der så hendes slogan ”rethinking waste” og hurtigt besluttede, at de gerne ville bånde et interview med hende.

– Jeg synes, det går godt i år. Det er noget helt andet end for et år siden, hvor det hele gik relativt stærkt med at komme hjem fra London, hvor jeg studerede, lave en kollektion, sætte op til messe og så videre. Det hele blev lidt nogle halve løsninger, og det er der ikke rigtig noget af i år, siger Stine Sandermann.

Generelt kan Sylab-designeren godt mærke, at det er år to nu. Der sker mere, der er mere skub i tingene, og der er er flere aftaler i bogen.

– Sidste år var god træning. I år er mere hardcore forstået på den måde, at jeg nu skal til at levere. Det er nu, alt det hårde arbejde, jeg lagde i forretningen sidste år, giver pote. Det opsøgende salg starter for alvor nu, og jeg kan mærke, at flere faktisk følger op på gerne at ville kigge forbi. Så det er noget helt andet, end det var sidste år, fortæller designeren, der også har taget alternative midler i brug i år.

– Jeg har også forsøgt at lave aftaler med stylister, musikere, influencere og andre, jeg kender, som vil være med til at promovere mit arbejde en smule. Vi må se, hvad der kommer ud af det, men det kan næppe skade, siger Stine Sandermann, der også kan fortælle, at folk synes, det er spændende, når hun fortæller, at hun arbejder ud fra Sylab, der også huser de andre kolleger på den store stand.

Sara Ditlev og hendes silkekreationer er placeret i hjørnet af hallen, hvorfra der er glimrende udsyn til de flotte og ikke mindst farverige kreationer, der hænger på de to stativer, der er flankeret af et diskret siddeområde til gæster.

Også Sara Ditlev kan mærke, at det nu er år to, og en del hårdt fodarbejde begynder at give mening. Hun erkender dog også, at der er rigtig mange om kunderne, og det kan være svært at trække kunder til, der ikke har nogen relation til designet eller hende selv.

– Det er så også derfor, jeg er begyndt at tage på ”charmeoffensiv”, hvor jeg personligt møder op i butikker for at vise dem mine kollektioner. Jeg kan mærke, at det giver noget – om ikke andet i det lange løb. Så kan butikkerne huske mig, når de støder på mig igen, og det kan jeg sagtens bruge fremadrettet, siger Sara Ditlev.

Der har været potentielle kunder forbi hendes stand, men endnu har ingen lagt ordrer. Alligevel ser Sylab-designeren det som positivt blot at være med.

– Der er slet ingen tvivl om, at det er værdifuld øvelse for os at være med. Det er stadig den første dag, og jeg har talt med folk, der formentligt kommer forbi, men der er jo rigtig hård konkurrence. Der er næppe mange indkøbere, der går rundt, falder over noget interessant og køber det med hjem. De ved godt, hvad de er på udkig efter, siger hun og fortsætter:

– Så det er jo bare med at være klar, når de kommer og sørge for, at man har noget spændende at tilbyde potentielle kunder. Jeg er i hvert fald personligt meget bedre tilfreds med i år kontra sidste år. Følelsen er bedre, og det er jo bare første dag her onsdag. Der er to dage endnu, så mon ikke de kommer?

 

 

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com