Whocopied.me protects this content
Cloth28

Capacity building i Frankrig med CLOTH projektet

Juni 2023

Som partner i CLOTH projektet var Lifestyle & Design Cluster til 2-dages partnermøde i Sydfrankrig arrangeret af den lokale, franske partner Eco Entreprises: www.ea-ecoentreprises.com. Det EU-finansierede CLOTH projekt handler om kompetenceopbygning og styrkelse af netværk mellem klynger i fashionbranchen mod mere cirkulære og mere digitale forretningsmodeller: https://clothproject.eu/

Efter førstedagen med internt partnermøde i campusområdet Techopôle Arbois uden for Aix en Provence: www.ea-ecoentreprises.com og besøg af to regionale klynger, hhv. energiklyngen Capenergies: www.capenergies.fr og kemiklyngen Novachiem: www.novachim.fr, samt planlægning af kommende webbinarer på agendagen, bød andendagen på virksomhedsbesøg til hhv. systuerne FASK: www.fask.org og 13 A’tipik: www.13atipik.com i Marseilles centrum og samt sorteringsvirksomheden Pellanc St: www.pellancst.com nord for Aix en Provence.

Hvor FASK (FAshion SKills) er et helt nyt systue-initiativ fra 2022 i stil med SYLAB på VIA: Sylab Herning – LDCluster.com, dog med fokus på unge uden for skolesystemet som målgruppe til aktivering og kompetenceopbygning gennem syfærdigheder, er 13 A’tipik en socialøkonomisk systue med vægtning af cirkulær tænkning i form at upcycling og anvendelse af dead stock og genbrug til nye produkter for kunder. Direktrice Sahouda Mallems eget brand Capuche anvender bl.a. genbrugte dækkener til liggestole og gardiner til upcycling af beklædning som fx jakker.

Sidste stop hos Pellenc ST bød dels på omvisning i produktionen og opbygningen af store, automatiserede sorteringsenheder, et kig indenfor i den nye innovations- og demonstrationsenhed til tests af sortering af alle typer affaldsfraktioner (med bl.a. DigiMarc teknologi) samt demonstration af et fuldautomatisk tekstilsorteringsanlæg af samme type som anvendes på Sibtex i Malmö. Tekstiler er en af de nyeste fraktioner, som Pellanc ST satser målrettet på i fremtiden.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com