Whocopied.me protects this content

Fremtiden væves af inspiration fra gamle dage

 
Tema: Strategisk design
 
Danish Art Weaving er et af de sidste danske væverier. Med tråde tilbage til 1920´erne bygger virksomheden på gamle, stolte traditioner, og det er derfor her, at førende producenter af skandinavisk møbeldesign vælger tekstiler. Væveriet arbejdede i sommeren 2012 på det nye tekstil Ambassador, som er udviklet på Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædnings projekt ’Retrokoncepter’.

cta-pdf-sec

Kan man spinde forretning på en god idé?

Noget tyder på det. I hvert fald har direktør Max Schaumann vævet en ny Marokkopude, udviklet i projektet ’Retrokoncepter’.

daw-case-lrg”I projektet arbejdede vi tæt sammen med museumsfolk, og på en workshop så vi deres store samling af originale olmerduge. Jeg blev fascineret af at stå med disse gamle originale tekstiler, og kunne pludselig se det oplagte i at lave en moderne olmerdug,” fortæller Max Schaumann. Ideen førte til et produkt, som symboliserer flere tidsperioder på én gang; et nutidigt olmerdugsmønster kombineret med 1970´ernes populære marokkopude.

Udviklet med inspiration fra vores danske historie

Danish Art Weaving præsenterede sidste forår marokkopuden og stoffet Ambassador, som hurtigt blev en succes og blandt andet er solgt til Skovby Møbelfabrik, MH møbler, Getama, Søren Lund Møbler, Stouby Møbler og Bundgård Møbler. Ambassador blev samtidig lanceret på messerne i Stockholm, Köln og Birmingham af Skovby Møbler og Stouby Møbler.

”De er alle sammen møbelvirksomheder, som stadig producerer i Danmark, og det passer rigtig godt til fortællingen om Ambassador, der er udviklet med inspiration fra vores danske historie,” siger Max Schaumann, som meldte sig til ’Retrokoncepter’, fordi Danish Art Weaving har et væld af spændende produkter med særegne historier knyttet til sig. Sammen med specialister i dansk kulturarv og improvisationsteater har virksomhederne fordybet sig i historiske tekstiler og originale forarbejdningsteknikker.

Siden lanceringen har mere end 16 væve produceret det nye olmerdugsmønster og Max Schauman forklarer, at det nye produkt er en stor fordel for Danish Art Weaving. ”Den nye fortolkning af olmerdugen er gået rent ind hos producenterne. Ambassador produceres både i striber og ensfarvet, og især den ensfarvede, som er udviklet af vores vævemester Gunnar Eriksen, tror jeg på kan blive en klassiker, der vil få betydning for os i mange år frem,” siger Max Schauman.

Retrokoncepter

Retrokoncepter er et innovationsprojekt under Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning, som knyttede tråde mellem historiske klæder, folkedragter og tekstiler fra danske museer og forskningscentre og nutidens tekstil- og beklædningsvirksomheder.

Projekt Retrokoncepter blev finansieret af Center for Kultur- og Oplevelsesøkonomi (CKO)

Deltagende virksomheder

Danish Art Weaving, Lene Bjerre Design, Skriver Collection, Haugland Collection, Katvig og Georg Jensen Damask.

 

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com