Whocopied.me protects this content

Join.dk skaber innovativt samarbejde i branchen

 
Tema: Brugerdreven & åben innovation
 
I august 2012 afprøvede Gabriel A/S online-platformen JOIN.dk, der inddrager virksomheder, designere og forbrugere. Gabriel A/S ser et godt potentiale og har samtidig fået en unik forbindelse til to designere fra Designskolen Kolding.

cta-pdf-sec

case-join-lrg

Prototyper af Gitta Foldbergs rumelementer

”Da vi første gang blev præsenteret for JOIN-projektet i København sidste forår, var vi overbeviste om, at platformen var den rette løsning for os. Vi ser et stort potentiale i brugerdreven innovation og sammenspillet mellem virksomhed og studerende er guld værd,” fortæller Sofie Venndt, Business Developer ved Gabriel A/S.

I første omgang havde Gabriel A/S udtænkt et pilotprojekt, hvor en udviklingsplatform med designere skulle danne grundlag for nye kommercielle produkter. Dog stod det hurtigt klart, hvor omfattende sådan en innovationsplatform er at udvikle, og virksomheden valgte derfor at benytte en eksisterende platform, JOIN.dk.

En let vej til kreative input

Gabriel A/S oprettede et wish på JOIN.dk og efterspurgte innovative idéer til re-design af tekstiler til interiør. To designere fra Designskolen Kolding viste interesse, og fik begge et materiale i økologisk microfiber stillet til rådighed.

”Lige da jeg stiftede bekendtskab med JOIN.dk, virkede siden lidt forvirrende, men jeg blev hurtigt grebet af idéen om, at det kan blive min fremtidige portal til jobs og netværk. Det var let at tage kontakt til Gabriel og Sofie Venndt, da jeg først fandt opgaven,” siger Kathrine Henneberg, som er den ene af de to designere. Hun fik senere en praktikplads hos Gabriel, hvor hun bl.a. kunne føre sin JOIN-idé om et rullegardin et skridt videre.

Den anden designer, Gitta Foldberg, havde en idé om at skabe vægkunst ud af Gabriels materiale. ”Inspirationen fik jeg bl.a. fra Paris, og da jeg kom hjem derfra, eksperimenterede jeg med mel og papir for at skabe de helt rigtige former. Vægudsmykningen er tiltænkt kirker, auditorier og hotelområder. Her kan dekorationerne have akustisk forbedrende egenskaber og samtidig fungere som udsmykning i kombination med lys,” beskriver teknisk designer Gitta Foldberg, som dimitterede fra Designskolen Kolding i sommeren 2013.

De står bag join.dk

JOIN.dk er en online platform, hvor virksomheder, designere og forbrugere sammen udvikler nye produkter.

Den er sponsoreret af Erhvervs- og Byggestyrelsen, Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning / Development Centre UMT, Alexandra Instituttet og Crossroad Innovation samt Elephant Design, i samarbejde med Microsoft, LEGO, CBS og Danske Designere.

 Besøg join.dk her

 

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com