Et paradigmeskifte
Forretningsudvikler Sofie Venndt arbejder blandt andet med innovationskultur i sit job hos Gabriel®. Hun har fokus på, hvordan virksomheden kan fjerne væksthæmmere for at blive mest mulig effektiv og innovativ.
En workshop gav hende en vigtig pointe med hjem: ”Forskning viser, at hjernen bliver ved med at udvikle sig livet igennem. Før troede folk, at den toppede ved 25 år, og sådan en viden skaber et paradigmeskifte. For hvis folk i vores virksomhed tror om sig selv, at de ikke kan flytte sig mentalt, så får de jo med den nye viden en helt ny selvforståelse,” forklarer Sofie Venndt.
Projektet New ways of working
Hun deltog i Innovationsnetværkets projekt ’New ways of working’ sammen med andre små og mellemstore virksomheder for at afprøve ny viden om hjerneforskning.
Forløbet bestod blandt andet af to workshops, hvor deltagerne kunne afprøve de nye input hjemme i virksomheden, inden de mødtes igen. ”Det var nogle rigtig interessante virksomheder og spændende mennesker, der mødte op.
Arbejd med hjernen
I Danmark er vi gode til arbejdsglæde, men måske ikke så bevidste om alle de områder af hjerneforskningen, som virksomheder kan bruge strategisk til at udvikle organisationen. Her inddrager vi hele sfæren og ser på hukommelse, mad, sundhed og alt det andet, der kan arbejdes med for at skabe innovation og kreativitet,” forklarer projektleder Louise Jakobsen bag New Ways of Working.Læs mere om hvordan hjernen kan drive innovation frem i danske virksomheder
Om New ways of working
Projektet giver virksomheder mulighed for at implementere nye hjernebaserede redskaber i deres arbejde med innovation, kreativitet og produktivitet.Projektet er en aktivitet i Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning.
Deltagende institutioner: Innovation Lab, Arkitektskolen Aarhus, Aarhus Universitet, Development Centre UMT og Stanford University.
Deltagende virksomheder: AROS, LEGO, Norstar, TopToy, Carlottas Village, Danseværkstedet, Gabriel®, Vink Design, Marimatech og Design X Cph.