Whocopied.me protects this content
True North Designs: Netværk Skaber Fremdrift

True North Designs: Netværk skaber fremdrift

Netværk er afgørende for at opbygge og udvikle en virksomhed, mener iværksætter Martin Egede Colberg fra møbelvirksomheden True North Designs. På messen Habitare i Finland har han netop tilføjet endnu flere numre til sin telefonliste – og samtidig fik han ordrer fra nye finske kunder.

En iværksætter skal have ild i maven, siger Martin Colberg, og han må vide, hvad han taler om. Han var for år tilbage selvstændig møbelforhandler og startede i efteråret 2016 design- og produktionsvirksomheden True North Designs, som leverer dansk snedkerhåndværk. ”Hvis man vidste på forhånd, hvor meget energi det kræver, så gjorde man det nok ikke. Man skal være lidt naiv for at starte en virksomhed og være typen, som siger ’nu gør vi det!’,” forklarer Martin Colberg.

Inspiration og erfaring med Nordic Buzz
Netværk er et af ingredienserne i en vellykket iværksætterindsats, har Martin Colberg erfaret, så han greb straks chancen, da han fik tilbudt at komme med Nordic Buzz til messen Habitare i Finland sammen med andre nystartede designvirksomheder.

”Jeg er i 40´erne og synes, det er inspirerende at møde unge kreative. Det giver mig nye vinkler samtidig med, at de unge kan bruge min erfaring; eksempelvis omkring salg,” siger Martin Colberg, som ikke er i tvivl om, at netværk er afgørende for at få en virksomhed til at blomstre.

Vær nysgerrig og giv af dig selv
”Jeg var ikke nået så langt på et år, hvis jeg ikke havde fået hjælp fra mennesker omkring mig med sympati for mit projekt. De står til rådighed med faglig viden og giver dybt kvalificerede råd. På sin vis betyder netværk alt, men man kan ikke forcere det. Det opstår, når man kommer i bestemte sammenhænge,” forklarer Martin Colberg og peger på, at man skal turde være nysgerrig på andre og give af sig selv, når man møder mennesker, man har et værdifællesskab med.

”Formelle netværk tror jeg ikke på. Der skal være noget at være fælles om, som fx her ved Nordic Buzz, hvor der er mange spændende og kreative møbeldesignere samlet på ét sted,” siger han og fortæller, at han i Finland fik et godt samarbejde med designeren Harald Hermanrud. Sammen planlægger de at tage på designmarkedet ’Finders Keepers’, hvor de bl.a. kan hjælpe hinanden med at bemande standen, så det nye bekendtskab både bliver til inspiration og konkret gavn for begges virksomheder.

Finske ordrer og danske visioner
Men salget; hvordan gik det med det i Finland?
Faktisk ganske godt. True North Designs har allerede eksport til USA, Australien, Island, Korea og Norge, og nu er der også kommet finske ordrer i hus.

”Vores produkter udspringer af den danske snedkertradition, og folk elsker håndværk. Det betyder noget at kunne se samlingerne på møblerne og fornemme hænderne bag. Så vi blev taget godt imod. Jeg fik ordrer deroppe, og har fået bestillinger efter jeg kom hjem. Så om en uges tid afgår vores første forsendelse til Finland,” siger en tilfreds møbeliværksætter, som glæder sig til at folde visionerne endnu mere ud. Planen er at få virksomheden til at vokse, og det kræver mere plads, et større varelager og mere kapital. Han ved præcis, hvor hjælpen skal hentes. Der er nemlig en i netværket, som ved rigtig meget om finansiering og forretningsudvikling…

 

OM NORDIC BUZZ

Nordic Buzz Habitare er et iværksætterkoncept udviklet i samarbejde mellem Lifestyle & Design Cluster (DK), Marketplace Borås (S), LOOV ESTI (EST) og AGMA (FIN). Nordic Buzz Habitare er finansieret under BSR Innovation Express-tilskudsordningen og administreret i Danmark af Styrelsen for Forskning og Uddannelse. Rækken af danske og nordiske partnere ønsker at støtte kreative virksomheder i at skabe vækst. De deltagende iværksættere får blandt andet mulighed for at udstille produkter og koncepter i et interna­tionalt messemiljø.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com