Whocopied.me protects this content
Sylab 3

Fra skibukser til fede tasker

Hos Sylab er vi rigtig glade for vores samarbejde med Capeesh Supply, hvor vi netop har afsluttet et spændende projekt med upcycling som omdrejningspunkt.

Capeesh er et modebrand som leverer skisportstøj til en niche indenfor freestyle skisporten med deres hovedmarked i Norge, USA og Canada. Deres vision er at skabe et fællesskab af skiløbere der tør følge deres drømme og derigennem inspirere andre ved at skabe et univers af tøj, events og videoer, som de kan benytte sig af og få støtte fra. De arbejder for at få freestyle skiløb tilbage til rødderne ved at fokusere på aspekterne ved at have det sjovt og udtrykke sig selv derigennem. De designer funktionelt tøj og tilbehør til en målgruppe der ønsker at blive inspireret og skille sig ud.

I 2021 modtager Capeesh Supply en sending af skibukser fra deres producent i udlandet. Skibukserne levede desværre ikke op til deres kvalitetskrav da flere lynlåse ikke fungerede korrekt.  En sending som denne er en kæmpe ærgrelse for en virksomhed i vækst og ikke mindst for en virksomhed som i stor grad ønsker at have en ordentlig produktion.

I stedet for at kassere skibukserne blev de i en periode sat på tænkepause indtil de i 2023 blev hevet frem fra lageret og blev til kernematerialet for et nyt og rigtig spænende produkt.
Igennem Capeeshs stærke fællesskab af skiløbere var de blevet inspireret til at forvandle disse skibukser til nye crossbody tasker.  Denne idé blev starten på mødet imellem Sylab og Capeesh.

Igennem Sylab blev forskellige designforslag udforsket og fysiske prototyper blev udviklet for at sikre størrelsen og funktionen på det nye produkt.  Efter nøje overvejende tilpasninger blev produktionen af 90 upcyclede tasker sat i værk. I produktionen kunne et par skibukser omdannes til to nye tasker, hvor flere af de oprindelige detaljer kunne genbruges. På den måde sikrede Capeesh at deres design identitet blev videreført samtidig med at produktionen sikrede et minimalt materiale spild.

Ved Sylab inddrager vi i produktioner som disse studerende fra VIA University College i Herning, som en del af produktionskapaciteten.  Her får de studerende mulighed for at komme helt tæt på processen bag en produktion og få hænderne med i arbejdet. Det er et fantastisk samspil som giver værdi for alle parter. I dette tilfælde har Sylab stået for produktionen sammen med Ida, Cornelia og Anders som studerer henholdsvis fashion- og tekstildesign.

De færdige tasker blev vel modtaget i Capeeshs fællesskab af skiløbere og den sending af skibukser der i 2021 stod til at skulle kasseres, har nu i 2023 fået nyt liv og er kommet i brug.  Det synes vi er fantastisk! Læs mere om Sylab her

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com