Whocopied.me protects this content

Globale butiksløsninger med rod i Danmark

Portræt af dialogvirksomheden EM Retail Solutions.

 
Med kunder som Porsche Design, Skagen Ure og taxfree lufthavns-shops står EM Retail Solutions for globale butiksløsninger til internationale kunder, som præcist ved, hvad de vil have. Horsens-virksomheden startede ud med guldsmede som speciale, men i dag leveres der også inventar til en række andre brancher

En lufthavn inviterer næsten altid til at bruge penge. Stemningen er international og valutaen i lommen må gerne spenderes på lidt ekstra. Derfor oser butikkerne af kvalitet. Her er der tænkt over detaljerne, når opstilling, materialer og grafik lokker forbipasserende hen til hylderne.

Billund lufthavn

Billund lufthavn

”Lufthavnene er en ny og perspektivrig kundegruppe for os. Her sidder pengene løsere, og vi flyver alle mere end for få år tilbage, så det er klart, at vi er glade for de opgaver, som folder sig ud her,” fortæller salgsdirektør Jacob Skotte fra EM Retail Solutions og henviser til projekter med blandt andet Billund og Aalborg lufthavne, som er løst i samarbejde med London-bureauet The Design Solution.

Lufthavnene er typiske eksempler på, hvordan EM Retail Solutions kan løse projekter i tæt samarbejde med andre leverandører – eller stå for den fulde entreprise, for virksomheden dækker hele værdikæden; fra design og konstruktion over projektledelse til produktion, byg, logistik og installation.

Familievirksomhed på 40+

EM Retail Solutions A/S er en familievirksomhed med en historie, der går mere end 40 år tilbage. I dag er det grundlæggerens søn, Kasper Mortensen, som står bag.

I mange år leverede virksomheden udelukkende indretning til guldsmede i Skandinavien og brands som Lynggaard og Pilgrim stod på kundelisten. Nu er fokus også på koncepter i andre brancher og der løses projekter for store brands i hele verden. Foruden smykker og ure skaber EM Retail Solutions også inventar til butikker, der sælger mode, telekommunikation, kosmetik og meget mere.

”I dag er vi meget bredere og meget mere internationale. Vi leverer løsninger i blandt andet USA, Europa og Mellemøsten,” siger Jacob Skotte og kan samtidig fortælle, at virksomheden har øget antallet af medarbejdere i kriseårene. I 2008 flyttede man i et nyt domicil i Horsens med 50 medarbejdere, og i dag er den samme adresse en daglig arbejdsplads for ca. 85 ansatte.

Internationalt set-up

I Horsens har virksomheden 10.000 m2 produktionsfaciliteter; et højteknologisk og fleksibelt produktions-setup. Derudover har man sourcing-funktion i Litauen, Bulgarien og Serbien med 5000 m2 produktionsfaciliteter, hvor EM Retail Solutions eget kvalitetskontrol-team er ansvarlig for proces og kvalitetskontrol. Hertil kommer faste samarbejdsrelationer på fjerne kontinenter samt partnere på de fleste vækstmarkeder, så man kan skabe tilpassede detailløsninger over hele verden.

”Ved at have hele værdikæden kan vi skabe fleksible løsninger, som passer præcist til den enkelte kunde. Nogle koncepter arbejder vi med hele vejen fra design til installation, og andre gange arbejder vi tæt sammen med store engelske og tyske designbureauer, hvor det sommetider kan handle om ren produktion og shipment,” forklarer Jacob Skotte og fortæller, at man netop nu løser en stor opgave for TDC i samarbejde med et engelsk designbureau. Her skal der i de næste måneder klargøres 43 butikker.

Finanskrisen satte mere spot på de store brands

Også EM Retail Solutions har været udfordret af finanskrisen, der kom buldrende netop som man havde etableret sig i nyt domicil.

”Det er klart, at det også gjorde ondt hos os, for i de senere år har detailister jo ikke været så vilde med at etablere nyt. Men vi valgte at sætte fokus på de mere kædeorienterede og på store brands med kapital og likviditet, fordi de har haft styrke, også i kriseårene. De store brands skal have opdaterede butikker, og i det hele taget har butikker ikke så lang levetid, som de havde for år tilbage. Så selv om krisen da bestemt fik tingene til at stå stille, så er det jo også begyndt at bløde op efterhånden,” siger Jacob Skotte, og peger på, at man også har fat i en god del eksport ved bevidst at rykke ud over landets grænser.

Samtidig har EM Retail Solutions også kunnet matche de store brands krav, fordi man har så mange års erfaringer med at arbejde med nye og specielle materialer. Rødderne i den eksklusive guldsmedebranche skabte know-how, som andre brancher også efterspørger.

Ingen lette løsninger

Porsche design

Porsche

Og med referencer som Porsche Design og Rolex er der bestemt grobund for, at andre brands finder EM Retail Solutions interessant at samarbejde med. Men det stiller samtidig tårnhøje krav til medarbejdere og samarbejdspartnere.

”Vi får masser af viden om kvalitet, detaljer og elektronik og det er klart, at disse opgaver også udvikler os som virksomhed.

Det kræver, at vores medarbejdere hele tiden forstår, at det vi producerer, skal hænge sammen hele vejen. En taske til 10.000,- Euro. kan ikke hænge på en billig bøjle, og nej, vi kan ikke lige springe noget over. Der må simpelthen ikke være noget at sætte en finger på,” forklarer Jacob Skotte, og fortæller, at dette stiller store krav til logistikken.

Hvis man står i Canada med opbygningen af en ny butik, skal alting være i orden. ”Det her er altså unikke specialbutikker, hvor man ikke lige kan lave en løsning ved at hente lidt laminat nede i den lokale tømmerhandel. Det er fuldstændig afgørende, at hver eneste person forstår, at vi skal perfektionere helt ned i detaljen,” fastslår Jacob Skotte.


OM EM RETAIL SOLUTIONS

Del af Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning

EM Retail Solutions A/S er en af dialoggruppevirksomhederne i Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning. Virksomheden har indgået i flere af Innovationsnetværkets aktiviteter, og er en af partnerne i Created4Kids, som arbejder med en nyskabende tilgang til eksport inden for play/learning/shopping/tasting og udvikler et retail/etail koncept til markedsføring på fjernmarkeder.

”Vi er gået med i Created4Kids, fordi det kan blive en spændende ny eksportvej, som vi gerne vil være en del af. Vores kompetencer passer jo ind netop her, og vi ser det som et rigtig positivt projekt,” siger salgsdirektør Jacob Skotte fra EM Retail Solutions.

Læs mere om EM Retail Solutions og om Created4Kids her

 

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com