Whocopied.me protects this content

Ny satsning på kreativ videreuddannelse på KADK

Pressemeddelelse.

Stor uddannelses- og erhvervssatsning skal skabe nye efteruddannelsesmuligheder for udenlandske studerende og for danske virksomheder på KADK – Arkitektskolen, Designskole og Konservatorskolen i København.

kadkMed afsæt i regeringens ønske om internationalisering af uddannelserne i Danmark og samfundets behov for øget innovation og kreativitet i danske virksomheder udvider KADK nu på efter- og videreuddannelsesområdet. Målet er at blive førstevalget, når udenlandske studerende søger mod Danmark, og virksomheder skal kompetenceløftes.

“Vi har helt unikke faciliteter og stærke forsknings- og undervisningsmiljøer, der gør os særligt attraktive i både dansk og internationalt uddannelsesmarked, og derfor går vi nu i gang med at se på mulighederne for at udvide vores udbud af betalingsuddannelser på allerhøjeste niveau. Vi vil bygge videre på succeser og gode erfaringer med efter- og videreuddannelse inden for design, designledelse og strategisk byplanlægning”, siger prorektor Svend Lawaetz

KADK vil særligt se på muligheden for at udvide inden for internationale betalingsuddannelser og i særdeleshed være orienteret om indtægtsdækket virksomhed på henholdsvis ph.d.- og kandidatniveau, sommerskoler og efter-/videreuddannelse. Områderne er valgt på baggrund af en stor international efterspørgsel på KADK’s eksisterende masteruddannelser, men også med afsæt i regeringens handlingsplan for internationalisering af uddannelserne i Danmark, hvor bl.a. internationale kandidatuddannelser og sommerskoler er i fokus.

Massiv interesse for dansk arkitektur, design og kunst

“Vi har en unik regionale placering på Holmen i København, der er knudepunkt for Danmarks kunstneriske uddannelser, og unikke lærings-, værksteds- og laboratoriefaciliteter, der giver os mulighed for at spille en enestående rolle som vækstmotor for nye betalingsuddannelser. Vi ser i dag en kæmpe interesse for vores sommerskoler og kandidatprogrammer fra udlandet. Og for danske arkitekt- og designvirksomheder, der gerne vil tankes op på viden”, forklarer uddannelsesleder Ida Engholm, der skal lede arbejdet.

“Der er ganske enkelt et stort potentiale i udlandets interesse for dansk arkitektur og design. Og når vi nu er hovedinstitutionen på feltet, så er det oplagt, at vi i højere grad tager ansvaret på os – uden at fjerne fokus fra vores andre aktiviteter” – prorektor Svend Lawaetz.

pdfLæs hele pressemeddelelsen

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com