Whocopied.me protects this content
IMG 1297

Ledelsesnetværk for Cirkulær Økonomi – et samarbejde mellem Copenhagen Business School, VIA University College og Lifestyle & Design Cluster

Tirsdag den 8. oktober blev ledelsesnetværk for cirkulær økonomi skudt godt i gang på VIA University College i Aarhus. Til stede var interesserede ledere fra små og mellemstore danske virksomheder, der alle ønsker at udvikle deres virksomheder mod en højere grad af cirkularitet. Emnet for dagens møde var en introduktion til hvordan cirkulær økonomi kan udvikles i virksomheder og hvad deltagere kan forvente af den samlede række af de fem planlagte seminarer.

Målet er at skabe indsigter og dele brugbar viden i det fællesskab, som de fem seminarer udgør. Rækken af seminarer er tænkt som en vifte af strategiske værktøjer til implementering og brug af cirkulære økonomiske principper. De fem seminarer giver således virksomhederne en mulighed til at udvikle forretningsmodeller baseret på cirkularitet og dermed et springbræt for en mere bæredygtig konkurrence.

Dagens seminar blev indledt af Frank Engelbrecht fra Lifestyle & Design Cluster, der bød velkommen, efterfulgt af Jesper Clement fra Copenhagen Business School som fortalte om processen i rækken af seminarer og forventningerne til virksomhedernes aktive deltagelse i egen udvikling. Derefter udlagde Sönnich Dahl Sönnichsen fra Copenhagen Business School de grundlæggende cirkulære økonomiske principper, så alle havde samme udgangspunkt for arbejdet. Som afslutning på den første mere teoretiske del fortalte Thomas Østergaard fra VIA University College om nødvendigheden i at have organisatoriske kompetencer til faktisk at kunne omstille sig fra en lineær tankegang, til en tankegang der omfavner de cirkulære økonomiske principper.

Efter at deltagerne var klædt på med grundlæggende teoretiske betragtninger om cirkulær økonomi og organisatoriske kompetencer for strategisk transformation, blev deltagerne bedt om at placere sig i grupper for at udveksle synspunkter med andre, der oplever lignende udfordringer som dem selv. De deltagende virksomheder blev bedt om at forholde sig til konkrete udfordringer og muligheder, når jomfrueligt input i produktionen skal erstattes med recirkuleret input på deres respektive virksomheder. Et vigtigt element i diskussionen var, hvor i processen der nemmest kan sættes ind for at opnå en højere grad af cirkularitet. Altså en vurdering af ”lavthængende frugter”.

Baseret på business model canvas, udvidet specifikt til de cirkulære økonomiske principper, afsluttede seminaret med en dialog hvor deltagere blev udfordret af oplægsholdere. Hver gruppe fremlagde deres tanker og fokus for det videre arbejde.

Til slut fik alle en hjemmeopgave, hvor de blev opfordret til at arbejde videre med dagens indsigter. Hver deltager blev opfordret til i perioden indtil næste seminar at indsende eksempler på deres brug af business model canvas.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com