Whocopied.me protects this content

Lifestyle & Design Cluster støtter op om regeringens digitale kompetenceløft

Fremtidens Danmark skal være langt mere digitalt.

Så klar er beskeden fra regeringen, der for nylig fremlagde rapporten ”Danmark som digital frontløber”, der er udarbejdet af ”Digitalt Vækstpanel”, der er nedsat af netop regeringen.

At Danmark skal være mere digitalt kan vi hos Lifestyle & Design Cluster kun støtte op om. Vi skal i Danmark tænke mere digitalt, og vi skal blive bedre til at udnytte de muligheder, en tiltagende digitalisering giver os.

Essensen af de i alt 33 anbefalinger fra regeringen udmønter sig i fire overordnede tematikker, som skal agere springbræt for indsatsen i at gøre Danmark mere digitalt. De ser ud som følger:

  Digitale kompetencer til alle, hvor panelet bl.a. anbefaler, at informatik bør indføres som obligatorisk fag i folkeskolen, og at optaget på ”STEM-uddannelser” bør øges.

  Attraktivt digitalt vækstmiljø, hvor panelet bl.a. anbefaler, at der bør etableres en internationalt førende hub inden for internet-of-things, kunstig intelligens og Big data.

  Proaktive rammer for digitalisering, hvor panelet bl.a. anbefaler, at der bør udvikles og implementeres et smidigt reguleringskoncept for nye digitale teknologier, produkter og forretningsmodeller.

  Digital ansvarlighed og begejstring, hvor panelet bl.a. anbefaler, at der bør skabes et vedholdende fokus på digitalisering gennem et årligt digitaliserings-topmøde og køreplan for relevante ministeriers arbejde med digitalisering.

 En bølge, der allerede ruller ind over os
Digitalisering har været på dagsordenen længe, om end den ikke før nu er blevet italesat og manifesteret i en drejebog for innovativ og digital udvikling af det danske samfund.

Hos Lifestyle & Design Cluster har digitalisering i længere tid været ét af kerneområderne, hvorfor de nye anbefalinger naturligvis glæder Heidi Svane Pedersen, der er projektleder på blandt andet ”Digital Vækstkultur”, der arbejder for bedre forhold til alle, der arbejder med digitalisering.

– Det er svært at være uenig i, at Danmark som samfund vil nyde godt af en digital opkvalificering af arbejdsstyrken. Over de næste tre år arbejder vi med næsten 200 SMV’er, der trænger til et digitalt kompetenceløft. Vi arbejder også med detailhandlen på områder, hvor vi forsøger at binde data sammen med forskellige indsatser, så vi ved, fremfor at tro, at vi gør det rigtige, siger hun.

Samarbejder og data er vejen frem
Skal vi virkelig flytte os digitalt, så er det gennem samarbejde på tværs af sektorer, uddannelsesinstitutioner og virksomheder, der sammen tænker ukonventionelt og innovativt.

Det forsøger vi blandt andet at gøre, når vi samarbejder med førende institutioner på områder som ”Internet of things”, kunstig intelligens og big data.

– Disse emner kommer til at rykke i fremtiden, og skal vi være klar til det ryk, der allerede nu er i gang, er det vigtigt at have kompetente, innovative og visionære samarbejdspartnere. Det har vi med DTU, Teknologisk Institut og Alexandra Instituttet, der hver især besidder stor viden på disse områder, siger Heidi Svane Pedersen.

Skab rammerne for digitalisering
Som en åbenlys faktor ved digitalisering er det vigtigt, at der bliver skabt rammer, som digitaliseringen kan trives under.

– Vilkårene for vækst i den digitale sektor skal være bedre. I samarbejde med Kommunernes Landsforening, Dansk Erhverv og Foreningen for Dansk Internet Handel, FDIH, stabler vi derfor en dag på detailhandlen i Danmark på benene, hvor branchens aktører kan udtrykke ønsker for fremtidens rammer for digitalisering. Hovedområdet bliver vækst via digitalisering i både den fysiske og virtuelle detailhandel, siger Heidi Svane Pedersen.

Hun mener, det er vigtigt, at vi som samfund inspirerer til, at der tænkes i også at få de mere klassiske brancher til at vækste. Og skal en klassisk branche som detailbranchen vækste, så er der behov for at tænke alt andet en klassisk og traditionelt.

– Brancher, der i mange år ikke har ændret sig voldsomt, har brug for rammerne til at gøre netop dét, hvis de skal lykkes med foretagendet. Derfor kan vi hos Lifestyle & Design Cluster kun støtte op om regeringens modtagne anbefalinger om at skabe proaktive rammer for digitalisering, siger Heidi Svane Pedersen.

Bring begejstringen ind i digitaliseringer
Som Innovationsnetværk er vi i Lifestyle & Design Cluster både interesserede og forpligtigede til at udbrede kendskabet til de digitale muligheder for interesserede parter.

Så det gør vi, fortæller Heidi Svane Pedersen:

– Det seneste halvandet års tid har vi lavet mere end 30 foredrag om digitalisering, fire store digitaliseringsprojekter, netværk med fokus på netop digitalisering, studieture med et helt centralt omdrejningspunkt i, hvordan digitaliseringens muligheder kan effektivisere og give adgang til smartere løsninger.

Du kan læse alle Digitalt Vækstpanels 33 anbefalinger til regeringen HER.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com