Whocopied.me protects this content
Delegationen Tilbragte Blandt Andet Tid På Campingområdet KærligHeden, Hvor Forbedringspotentialet Er Stort.

Nye bæredygtige ideer skal gøre Smukfest grønnere i 2018

Campingarealerne er knapt ryddet, bøgeskovens festpynt nedtaget og det sidste guitarriff spillet på Smukfest 2017.

Ikke desto mindre vender vi allerede nu opmærksomheden mod 2018. For det er her, vi i Lifestyle & Design Cluster vil kunne gøre en reel forskel sammen med Smukfest.

Efter tre dage med besigtigelse af Smukfest 2017 er det tydeligt, at der er et forbedringspotentiale på især campingområdet på det, der kaldes Danmarks smukkeste festival.

Især campingområdet KærligHeden er nemlig knapt så smukt, som festivalledelsen gerne så den være. Hvilket er her, Den Nationale Cirkulære Økonomi HUB under ledelse af Isabella Holmgaard kommer ind i billedet.

– Allerede en uges tid efter Smukfests afslutning er det begyndt at tikke ind med ideer til, hvordan vi som en samlet enhed kan gøre Smukfest en lille smule grønnere i 2018. I sidste ende afleverer vi i efteråret et ide-katalog til Smukfest-ledelsen, der så kan gå videre med disse ideer i samråd med os og vores partnere, siger Isabella Holmgaard.

Camping-arealerne er under luppen
Smukfest opfordrer til ”anti-dagligdag” på festivalen, men er alligevel ikke blege for at se, om de kan gøre oplevelsen en smule smukkere. Også hvis det kræver investeringer i fremtiden.

Smukfest har naturligvis en bundlinje, de skal tænke på. For dem er det dog tydeligt, at bundlinje i disse dage sagtens kan hænge sammen med en mere grøn profil. Det er netop derfor, festivalen har allieret sig med Den Nationale Cirkulær Økonomi HUB. Der er en klar forståelse af, at den grønne omstilling skal harmonere med et budget, der skal gå op.

Netop derfor er campingarealerne også ét af de steder, Smukfest for alvor gerne vil sætte ind og gøre en forskel. Her ligger der nemlig en god forretning og venter, såfremt den rigtige løsning kan findes. Løsningen er derfor netop dét, Den Nationale Cirkulær Økonomi HUB skal bidrage med, forklarer Isabella Holmgaard.

– Vores primære opgave bliver at samle ideer, der via sparring og udvikling kan omsættes til konkrete tiltag for Smukfest – og måske hele festivalbranchen. Allerede nu er der konkrete ideer på tegnebrættet i forhold til at undlade at kassere helt så mange telte på Smukfest – eller måske helt gentænke den måde, vi tænker festivalcampering på, siger hun.

Blandt deltagerne på Smukfest var blandt andre Erling Daell, der er medejer af Harald Nyborg-koncernen. Han vil gerne slå et slag for, at telte holder længere end de bruges, og han er klar til at bringe sin virksomhed ind som værdifuld sparringspartner i forhold til nye forretningsmodeller.

De konkrete ideer kan dog endnu ikke offentliggøres.

Også forbedringer at hente på andre områder
Telt-udfordringen fylder i bevidstheden hos Smukfest, men der er også andre steder, der gerne skal blive grønnere med årene.

Også festivalens opbygning, hvor der bruges store mængder træ, har været under luppen for at se, hvordan genanvendelsen og genbruget her kan højnes. Også madboderne på Smukfest har haft besøg af et besigtigelseshold fra Den Nationale Cirkulære Økonomi HUB, der har kigget på, hvordan mindre madspild, andre emballageformer og genanvendelse kan gøre en forskel de kommende år.

Smukfest bruger årligt tonsvis af appelsiner, der laves til friskpresset juice. Det efterlader en betragtelig mængde appelsinskralder, som laves til biogas. Men måske kan de bruges til andet, ligesom store mængder kaffegrums også søges genanvendt til andre formål.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com