Whocopied.me protects this content

Pit Stop 2 – brændstof til små kreative virksomheders forretningsudvikling

I februar løb det første af tre 2-dages Pit Stop eksternater for små kreative virksomheder af stabelen. Emnerne for denne første workshop var værdiskabelse for kunden, ledelsesmæssigt mind set og organisation samt virksomhedens kompetencer og brændstof til forretningsudvikling.

Se alle billederne fra eksternatet

Der er 20 små kreative virksomheder tilmeldt i Pit Stop projektet, som arrangeres af Service Platform og Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning. Alle underviserne er partnere i innovationsnetværkene.

Dag 1 på workshoppen havde fokus på at hjælpe deltagerne til at få bedre overblik over deres virksomhed og identificere, hvor der er mulighed for forbedringer, fornyet fokus og forandringer.

Dag 1 på workshoppen havde fokus på at hjælpe deltagerne til at få bedre overblik over deres virksomhed og identificere, hvor der er mulighed for forbedringer, fornyet fokus og forandringer.

Dag 1. Business model canvas

Jørgen Rasmussen, Arkitektskolen Aarhus, introducerede virksomhederne til Alexander Osterwalders Business Model Canvas, som er omdrejningspunktet for virksomhedernes udvikling gennem Pit Stop forløbet. Det er et meget visuelt og fleksibelt værktøj, som egner sig rigtig godt til de små kreative virksomheder.

 Læs mere om Business Model Canvas

I små grupper præsenterede virksomhederne deres nuværende forretningsmodel for hinanden – derefter hvordan, de ønsker sig deres forretningsmodel kan se ud i fremtiden. Der blev diskuteret ivrigt og alle var meget interesserede i hinandens muligheder og udfordringer. Business Model Canvas vil således også indgå på de 2 kommende workshops, som finder sted i april og maj måned.

Dernæst var Helle Trap Friis fra Alexandra Instituttet primus motor på en proces omkring de ledelsesmæssige aspekter af det at drive virksomhed, bl.a. hvad organisering og lederens adfærd betyder for en virksomheds forretning. Virksomhederne deltog f.eks. i en øvelse, der havde til formål at afdække, hvilken lederadfærd de selv havde præference for.

businessmodelcanvas

Deltagerne gennemgår deres forretningsmodel ved hjælp af Business Model Canvas.

Dag 2. Udforskning af virksomhedernes kompetencer og brændstof

På dag 2 stod Sarasiff Kjærgaard og Trine Paludan fra Kunstakademiet for oplæg, co-creation workshops samt gruppeøvelser, hvor deltagerne skulle arbejde med at udforske virksomhedens kompetencer og brændstof. Ved at identificere disse skabtes inspiration og ideer til udvikling af nye forretningsområder ligesom deltagerne kunne berige og udfordre hinandens forestillinger om, hvad der kan lade sig gøre, og hvad der ikke kan. De konkrete modeller til udvikling af gode samarbejder giver overblik over ydelsens vej gennem systemet, og metoden sætter skub i designprocessen og hjælper til at komme ud af vanetænkningen.

Virksomhederne fik fyldt en masse brændstof på i form af inspiration, metoder, værktøjer og sparring med både eksperter og hinanden. En meget vellykket start på et spændende forløb, der er specielt tilrettelagt for ejere og ledere af små kreative virksomheder og som løber frem til sommerferien 2014.

Vil du vide mere om Pit Stop

Vil du vide mere om Pit Stop-konceptet kan bogen om det første forløb (2011-2012) rekvireres hos svea@innonetlifestyle.com eller du kan kontakte projektleder Joan Knudsen, joan@innonetlifestyle.com , tlf: 42421243

Læs mere om Pit Stop her

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com