Whocopied.me protects this content

BIT

BIT er et projekt i Grøn Omstillingsfond, som vedrører udvikling og markedsmodning af et nyt bæredygtigt materiale til vaskerisektoren baseret på økologisk bomuld og genbrugt polyester. Projektet afsøger desuden udvikling af en proces til genbrug af tekstilmateriale og dermed en Cradleto Cradle forretningsmodel baseret på fuld genanvendelse af materialet.

Deltagere og målsætning

I BIT-projektet vil de tre partnere – Schilder & Brown, Vraa Dampvaskeri og Lifestyle & Design Cluster – udvikle bæredygtige tekstiler til Dampvaskerier, som er storleverandører af bomuldstekstiler til bl.a. sundhedssektoren i danske kommuner og regioner.

De i projektet udviklede produkter er således arbejdsbeklædning til sygehuse, plejehjem mv. Tekstilet vil blive fremstillet af økologisk Egyptisk bomuld og genbrugt polyester, hvorved slutproduktet bliver bæredygtigt og til en konkurrencedygtig pris.

Dampvaskerier repræsenterer en både attraktiv og udfordrende markedsmulighed for nye bæredygtige tekstilkoncepter. I modsætning til almindeligt tøj skal tøj til dampvaskerierne kunne klare en behandling med store krav til slidstyrke, vaskbarhed, holdbarhed og facon. Derudover stiller dampvaskeriernes processer krav om ISO-certificeringer. Disse krav kan ingen økologiske/bæredygtige tekstiler pt. leve op til.

Målsætning

Det er derfor projektets formål at realisere en betydelig markedsmulighed for projektets industrielle partnere ved at tilbyde danske dampvaskerier et nyt og bæredygtigt alternativ, som i dag ikke findes på markedet til industrielt brug. Samtidig skal BIT tilbyde slutbrugerne i den offentlige sektor et bæredygtigt alternativt uden kemi, således at de ikke udsættes for kemi fra det oprindelige produkt.

Svend Erik Nissen
Senior konsulent
Tlf. 96166203
Mobil: 4081 0431
E-mail: svend-erik@ldcluster.com

Handlingsplan er på vej

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com