Whocopied.me protects this content

Fejring af Hendes Majestæt Dronningen

Lifestyle & Design Cluster får besøg af Dronning Margrethe i forbindelse med markeringen af 50 års jubilæet

Iværksættere og designere møder dronningen

I forbindelse med Hendes Majestæt Dronningens besøg ved Folkefesten i Mindeparken 4. juni præsenterer Lifestyle & Design Cluster en række talentfulde designere og iværksættere, der alle arbejder frem mod en grøn omstilling af branchen. Fælles for udstillerne er, at de genanvender materialer og indtænker designprocesser, som skaber lang levetid for deres produkter.

Udstillingen består af en række nyligt dimitterede designere fra VIA University College samt to nystartede brands. De vil alle være til stede på dagen, så gæster i Mindeparken kan møde designerne og iværksætterne og høre om de udstillede kollektioner. Man vil blandt andet kunne opleve stofmanipulation, botanisk indfarvning, klassisk skræddersyet herretøj inspireret af boksning og high-end designs i upcyclede tekstiler.

De deltagende brands er: Anew Anew, SigLund, Jou Quilts og designerne Louise Højris, Anne Mette Strand, Josephine A. Hansen Kok og Tiia Jaakkola.

Derudover vil den kreative iværksætter-systue Sylab præsentere en systation, hvor en syerske vil arbejde på re-design af royale tekstiler.

  • Dato: Den 4. juni 2022
  • Tid: 12.00 – 17.00
  • Sted: Mindeparken, Aarhus
HMD 50 år, Mindeparken Billede 2

Anne Mette Strand

Som designer ønsker Anne Mette Strand at forfølge en ny bæredygtig tankegang, ved at have fokus på gennemsigtigheden i ikke at generere mere plastikforurening i vores oceaner samt minimere tekstilt spild i design og produktionsprocessen.

Anne Mette Strands designs har et overdimensioneret streetwear-udtryk fusioneret med en kombination af stofmanipulation og botanisk farvning. Hendes styles er fremstillede i miljøvenlige tekstiler såsom Hemp, Tencel og Ecovero. Hvilket skaber en højre værdsat værdi for den enkle beklædnignsdel og derved reducerer den skadelige påvirkning af modeindustriens forurening på vores miljø og vores fælles fremtid.

AnewAnew

”Vi, Tanja og Sunniva arbejder med cirkulær indpakning og emballage lavet af rester fra tekstilindustrien. Vi er en del af Rethink Business, Tekstilsymbiose Herning og upcycling netværket Textile Remakers. Syet i samarbejde med Sylab i Ikast.”

Følg AnewAnew på instagram eller deres website

Jou Quilts

Jou Quilts blev stiftet i 2019 af Line Meldgård Hviid, med et ønske om at bringe quiltede tekstiler og andre farverige livsstils produkter ind i hjemmet. Interessen for quilt og patchwork går helt tilbage til tiden, hvor hun ventede sit første barn. Her var var hun indlagt på hospitalet under et længere forløb i forbindelse med graviditet og fødsel. Hendes veninde skaffede hende nogle gamle stofrester og så begynde hun at sy patchwork. Det endte med at blive et fint lille tæppe til sin baby, og flere tæpper kom siden til.

Jou Quilts første kollektion var en kollektion udelukkende med quiltede vægtæpper. Med et håb om at disse vægtæpper kunne være med til at skabe en ny cyklus af quiltede patchwork tæpper, ligesom de gamle vintage Quilts, eller i det mindste blot forlænge deres liv ved at upcycle til andre produkter. Upcycling er er en stor del af mindsettet hos JOU QUILTS. Quilt rester fra produktionen bliver flittigt brugt til, at skabe nye produkter så som: veste, kimonoer, jakker, tasker osv. Disse produkter er alle one of kind styles.

Siden hen er flere produktkategorier komme til, så som dækkeservietter, grydelapper, viskestykker, plaider, rugs osv. og flere nye kategorier er på vej. Alt sammen med en bæredygtig tankegang, gode naturlige materialer og et ønske om kun at producere det der efterspørges, og ikke producere til udsalg.

Jou Quilts har et team af dygtige syersker på en lille systue i Indien hvor de fleste produkter fremstilles. Ofte er der en del håndarbejde i processen og derfor bliver kollektionerne ikke masseproduceret. Alle upcyclede produkter laves på danske systuer, socialt økonomiske værksteder og hos SYLAB / Ikast.

Følg Jou Quilts på instagram eller deres website

Louise Højriis

Kollektionen, The Formal Fight, er en nyfortolkning af klassisk skræddersyet herretøj, inspireret af sporten, boksning.

Alle styles i kollektionen er made-to-order og syes primært af deadstock materialer, som er med til at minimere spild forårsaget af overproduktion.

Al profit fra salget af kollektionen bruges til at støtte velgørenhedsorganisationen, Broen Danmark, som hjælper børn fra socialt og økonomisk udsatte familier.

Josephine Agnethe Kok

AGNETHE HAAN by Josephine Agnethe
EMBBRACED BY NATURE is a dedication to the healing power of nature in correlation to mental health The fall/ winter 22 drops take you to through a world of artificial nature tactility and medical reference in a futuristic feminine way. The collection can transform and evolve in multiple visual expressions and functions. Together with the tactility, Embraced by nature contains designs that spark curiosity & playfulness. Designer Josephine Agnethe behind AGNETHE HAAN believes in encourage the user to a more sus-tainable wardrobe through modular styles. Creating product which can change with the individual thought years, seasons, situation and type, thereby prolong the lifespan of product and mimimes the carbon footprint of the Brand.
IN SHORT LONG LASTING AND ASTEICAL & MOLECULE SUSTAINABLE DESIGN.

Tiia Maria Jaakkola

”Outfittet har fået sin silhuet-inspiration fra uniform-look og lidt fra 70’erne. Outfittet afspejler det bureaukratiske system, som “1-af-10” skal igennem, og risikoen for at blive afvist eller endda sendt afsted til det ukendte. Anvendte materialer: Genbrugs t-shirt med print, pre-consumer denim affald med print og håndbroderi.

Til dette projekt samarbejdede jeg med den danske tekstil- og modedesigner Trine Lindegaard, hun var min “vejleder”. Hun laver selv modige projekter med et stærkt fokus på bæredygtig produktion. Hun har arbejdet meget med socialt ansvarlige projekter, hendes vejledning var virkelig nyttig under dette projekt. Det var udfordrende og følelsesmæssigt virkelig hårdt at tale om dette emne med de mennesker, som bliver udsat for dette. Det føltes så forkert. Trine Lindegaard guidede mig til, hvordan jeg skulle arbejde i den slags situationer. Emnet er så vigtigt, men alligevel så følsomt.”

SigLund

“Vi er et cirkulært dansk fashion brand som stræber mod at være co2 neutrale. Vi er født fuldkomne grønne og bruger kun ressourcer der allerede er sat i verden. Vi mener ikke at vi har brug for mere. Vores tekstiler består af kasserede arbejdsbeklædninger som er nøje udvalgt til anvendelse i vores produkter. Vi tager part i Elis økosystem og ser det som et klimamæssigt ansvar at genanvende deres stærke og langtidsholdbare tekstiler, der har masser af liv i sig endnu. Alt bliver designet og syet i Danmark af dygtige skræddere og vi gør os enormt umage med at designe produkter der har kant, masser af detaljer og et modigt udtryk. Vi har hænderne i alt og lever efter en generel vision om at alt er muligt og at verden ikke har brug for mere nyt.”

Følg SigLund på instagram

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com