Whocopied.me protects this content

Fremtidens Bæredygtige Forbruger-arketyper

”Inden for dette årti vil vi være vidne til et interessant kapløb mellem politiske krav, bæredygtige modevirksomheder og krævende forbrugere. Fra et bæredygtighedsperspektiv er det lige meget, hvem der vinder, men fra et forretningsperspektiv er der mange muligheder for at tackle denne udfordring og tage føringen.”

Det er nogle af konklusionerne på den rapport, som studerende på Designskolen Kolding og Københavns Erhvervsakademi udgiver mandag, og hvor resultaterne præsenteres på en udstilling i Bella Centret Copenhagen i forbindelse med modeugen fra 2.-4. februar

– Folk vil blive mere bæredygtige modeforbrugere. Det er uundgåeligt. Ikke kun ifølge vores tidlige indledende indsigter, men også som et resultat af de mange verdensomspændende politiske beslutninger, der bliver truffet for, at modeindustrien skal blive mere bæredygtig. Forbrugerne vil også efterspørge bæredygtige valg til deres modekøb, uanset om det er nye eller brugte produkter, konkluderer rapporten skrevet af Docent Petra Ahde-Deal, fra Københavns Erhvervs Akademi og Designer/Studieadjunkt, Mette Julie Bundgaard-Nielsen fra Designskolen Kolding.

Fremtidens kunder – fem arketyper

Med udgangspunkt i et presserende behov for grøn omstilling i modebranchen har studerende fra Designskolen Kolding og Københavns Erhvervs Akademi indsamlet viden gennem interviews af danske modevirksomheder samt garderobestudier hos forbrugere. Undersøgelsen har resulteret i inspirerende eksperimentel viden om mulige fremtidige samt bæredygtige forbrugere i form af 5 forbruger-skeletter og visualiserede arketyper.

Formålet med projektet er at afdække fremtidens bæredygtige forbruger, deres adfærd og præferencer i relation til bæredygtige forretningsmodeller samt at sikre en målrettet produktudvikling og dermed fremme bæredygtig og ansvarlig design og produktion. (FN verdensmål nr. 12)

Projektet er et samarbejde mellem Lifestyle & Design Cluster og viden institutionerne Københavns Erhvervs Akademi og Designskolen Kolding. I forbindelse med udstillingen får virksomheder mulighed for en guidet tour af medvirkende studerende.

Hele rapporten kan læses på Lifestyle & Design Clusters hjemmeside fra 2. februar.

 

 

 

Petra Ahde-Deal, KEA Design
Projektleder
peth@kea.dk

Mette Julie Bundgaard-Nielsen, Kolding Designskole
Projektleder
mjb@dsksd.dk

Projektet udstilles på CIFF modemesse i Bella centeret fra d. 2. – 4. februar 2022.

For nærmere information kan projektlederne kontaktes.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com

Sylab
Marsvej 6
7430 Ikast
Tlf.: +45 7190 8922
E-mail: sylab@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 74
1260 København
Tlf.: +45 2074 7683
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: