Whocopied.me protects this content

Fremtidens Bæredygtige Forbruger-arketyper

Projektet ‘Fremtidens bæredygtige forbrugerarketyper’ er et samarbejde mellem Lifestyle & Design Cluster og vidensinstitutionerne Københavns Erhvervs Akademi og Designskolen Kolding.

Projektet hviler på det presserende behov for grøn omstilling i modebranchen. Derfor sætter dette projekt fokus på forbrugeren/aftageren af modeprodukter for at opnå en større viden om forskellige forbruger typer og deres præferencer, og hvordan man som virksomhed bedst muligt kan engagere forbrugeren fremadrettet mod en bæredygtig fremtid.

Formålet er at indsamle viden og data fra danske modevirksomheder og forbrugere og dermed afdække ’fremtidens bæredygtige forbruger’ gennem forbrugeradfærd og præferencer med relation til bæredygtige og cirkulære strategier. Dette er undersøgt gennem en forståelsesramme af arketyper.

Målet er at opnå større forståelse og viden om forskellige forbruger arketyper for at kunne styrke danske modevirksomheder fremadrettet mod grøn omstilling, cirkulær økonomi og en bæredygtig fremtid. Denne viden kan være med til at bygge bro til nye forretningsmodeller samt at sikre en målrettet produktudvikling og dermed fremme bæredygtig og ansvarlig design og produktion. (FN verdensmål nr. 12)

Aktiviteter i dette projekt omhandler videnindsamling ved hjælp af interview af danske modevirksomheder og forbrugere, hvilket er fundament for analyse og visualiseringer af arketyper.

Projektets resultat er inspirerende eksperimentel viden om mulige fremtidige og bæredygtige forbrugere i form af 5 forbruger-skeletter og visualiserede arketyper.

Disse resultater vil blive præsenteret for virksomheder ved en udstilling på CIFF modemesse under den Københavnske modeuge d. 2.-4. februar 2022.

Partnere:

Petra Ahde-Deal, KEA Design
Projektleder
peth@kea.dk

Mette Julie Bundgaard-Nielsen, Kolding Designskole
Projektleder
mjb@dsksd.dk

Projektet udstilles på CIFF modemesse i Bella centeret fra d. 2. – 4. februar 2022.

For nærmere information kan projektlederne kontaktes.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com

Sylab
Marsvej 6
7430 Ikast
Tlf.: +45 7190 8922
E-mail: sylab@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 B1, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 74
1260 København
Tlf.: +45 2074 7683
E-mail: info@ldcluster.com
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: