Whocopied.me protects this content

GenVind

Affald, i form af plastkompositter udgør et stigende miljøproblem. Kompositmaterialerne kommer primært fra gamle vindmøllevinger, men udtjente både, togdele, bildele, trailere, affaldscontainere, tagbokse m.m. samt affald fra kompositproduktion bidrager også. Nye europæiske affaldsdirektiver om deponering og om forbrænding vil medføre et voksende pres på de traditionelle bortskaffelsesmåder. Disse direktiver fortolkes i visse tilfælde forskelligt i de enkelte medlemslande, hvilket betyder, at det i nogle medlemslande vil blive helt forbudt at deponere kompositaffald.

Til GenVinds officielle webside

Genvind er et innovationskonsortium, hvis formål det er at udvikle teknologier, der muliggør et bæredygtigt genbrug af plastkompositter og demonstrere, at affaldet kan finde anvendelse i mange forskelligartede produkter, komponenter og konstruktioner. Visionen for GenVind er at gennemføre en koordineret og sammenhængende indsats, udført i samarbejde mellem virksomheder, et universitet og et GTS-institut, at give dansk kompositindustri og en lang række slutbrugere et betydeligt viden- og teknologimæssigt løft i forhold til neddeling, analyse, design og fremstilling af konkurrencedygtige genbrugsprodukter til verdensmarkedet.

Lifestyle & Design Cluster er underleverandør til Force Technology, som sammen med bl.a DTU og Teknologisk institut er med i innovationskonsortiet GenVind.

Funderet i vugge til vugge-tankegangen

Projektet er funderet på vugge-til-vugge-tankegangen, der går ud på at fremstille produkter sådan, at alle materialerne indgår i åbne biologiske eller lukkede tekniske kredsløb – og dermed helt at bortskaffe begrebet affald. Det betyder i projektets sammenhæng, at kompositaffaldet i et lukket kredsløb skal blive til nye ressourcer i form af bl.a. råvarer og halvfabrikata.

Kompositaffaldet kan bl.a. indgå i følgende:

  • møbler
  • byggeelementer
  • støjbarrierer
  • nye vindmøllevinger
  • maling
  • fiberforstærket beton/ mørtel/ mursten
  • stærkere beton- og plastkonstruktioner
  • tekstiler

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com