Whocopied.me protects this content

Get Restarted

Konference om nye materialer, produktions teknologier og forretningsmodeller for en bæredygtig fremtid.

Vi forbereder os på en fremtid, hvor cirkulære forretningsmodeller og bæredygtige produkter kommer til at udkonkurrere eksisterende, og en uundgåelig omstilling er lige om hjørnet. Konferencen har fokus på, hvordan vi i livsstils- og designindustrien inden for både mode og møbler, kan gentænke med både nye bæredygtige materialer, produktionsteknikker og forretningsmodeller, og udfordrer branchen, som vi kender den i dag.

Visionen for denne konference er at bidrage og dele den nyeste viden om nye materialer og produktionsmetoder for en bæredygtig fremtid i livsstils- og designbranchen og samtidig bidrage til at styrke relationerne i branchen via netværk mellem institutioner, studerende og erhvervslivet.

Oplev en levende konference med talks, debatter, workshops, udstillinger og masser af mulighed for networkning. Mød forskere, produktudviklere, producenter, designere, arkitekter, unge iværksættere,  studerende og mange andre med interesse indenfor livsstils- og designbranchen. Det bliver to spændende dage med mulighed for at vælge til og fra i et tætpakket program.

Ny Materialer og teknologier medføre ofte nye forretningsmodeller hvorfor der er en god synergi i at dele viden og erfaringer på tværs af Lifestyle og Design Clusters projektportefølje. Konkret er konferencen et samarbejde mellem to af Lifestyle & Design Clusters projekter, Materiale Hub samt Let’s Get Started. Begge projekter med særligt fokus på alle Lifestyle og Design Clusters faglige interessefelter indenfor mode, møbel, cirkulærøkonomi og entreprenørskab.

Konferencen finder sted 06.12.21 – 07.12.21

Auditorium 2-6 , Det Kongelige Akademi, Philip de Langes Allé 10, 1435 København

Konferencen er en aktivitet i Lifestyle og Design Cluster og medfinansieres af uddannelses og forskningsstyrelsen. (Det er også muligt at deltage online – tilmeld dig nedenfor og du vil modtage et zoom link.)

Konferencens workshop aktiviteter er en aktivitet i Lifestyle og Design Cluster og medfinansieres af Danmarks erhvervsfremmebestyrelse.

Konferencen er en aktivitet i Lifestyle og Design Cluster og medfinansieres af uddannelses og forskningsstyrelsen.

Konferencens workshop aktiviteter er en aktivitet i Lifestyle og Design Cluster og medfinansieres af Danmarks erhvervsfremmebestyrelse.

Projektleder / Materiale Hub

Annette Kjær

Material Lab / Det Kongelige Akademi

+45 41701835

Mail: akj@kglakademi.dk

Projektleder / Let’s Get Started

Frederik Hinz Andersen

Entrepreneurship and Innovation / Det Kongelige Akademi

+45 25135592

Mail: fand@kglakademi.dk

TALKS / 06.12.21

Auditorie 2

10.15: Discarded PLA – Material perception and manipulation

Presentation in English

How to encourage people to look at waste as a material and not something despicable? How to create sorting systems that are meaningful and appealing and encourage different people to tinker and find new applications for materials discarded by others? In this talk, you will be presented to an on-going research project at Kolding Design School, that aims at challenging the culture, perception, framing and manipulation of waste generated from 3D printing processes – FDM processes, PLA filament.

 • Ana Catarina Cabral / Teaching Assistant Professor & Workshop Manager Digital Fabrication – Kolding Design School
 • Anne Mette Fosgrau / Teaching Assistant Professor & Workshop Manager Fine Craft – Kolding Design School

10.35: RE:TEX

Kan filtning være med til at forhindre doneret tøjs miljømæssigt aftryk på globalt plan? Hver uge sendes tons af doneret tøj til Afrika fra vestlige lande, og i Ghana ender 40 % af det donerede tøj på uregulerede lossepladser, hvilket forurener miljøet. RE:TEX-projektet har til formål at reducere det miljømæssige fodaftryk fra doneret tøj ved at genbruge tekstilt affald og skabe et nyt bæredygtigt tekstil gennem filtningsprocessen.

 • Lone Mette Munk / cand. Design
 • Jeannette Loua / cand. Design

11.10: Mere bæredygtige farvestoffer og farveprocesser

Et indblik i forskningen og udviklingen af mere bæredygtige farvestoffer og farvepigmenter, samt mere bæredygtige påføringsprocesser til tekstiler – hvad er status og hvilke kan allerede nu anvendes i industrien?

 • Anette Werner / Seniorkonsulent – Teknologisk Institut

11.25: Fungal Architectures – seeking the integrated coupling of living complexes to design objectives

Presentation in English

Mycelium-based materials are gaining increased attention as viable construction materials. These materials are based on the growth of the three-dimensional fibrous network of fungi. A key characteristic of their production and life cycle is that they can be grown using renewable feedstocks and are fully biodegradable. Critical factors in circular production and making them promising alternatives to less-sustainable materials currently in use.

 • Phil Ayres / PhD, Associate Professor – Royal Danish Academy – Architecture, Design, Conservation – CITA

11.45: Når der går ild i Garagen – VIA Studentervæksthus Herning

Kandidater og studerende har været drivkræfterne bag at skabe et nyt studentervæksthus på VIA og har dermed udfordret organisationen på, hvad det skal tilbyde. Når der går ild i eksperimenterne, kræver det en agil organisation til at samle dem op.

 • Thomas Østergaard / Lektor, PhD stip., VIA / koordinator af The Garage fra 2015-2021

13.30: RENEW – Fra tekstilaffald til ressource

Ny form for uld, et forskningsprojekt på Det Kongelige Akademi. Projektet undersøger hvordan tekstilaffald, specifikt uld og uldblandinger, kan transformeres til nye høj-værdi materialer. Ved hjælp at grøn kemi omformes tekstilerne til materialer med andre anvendelsesmuligheder. Projektet afsøger dermed potentialet for åbne genanvendelsessystemer som én af løsningerne på vores tekstile affaldsproblem.

 • Trine Skødt / cand. Design, Videnskabelig Assistent – Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering

13.50: RETUR: en cirkulær facaderenovering

Når en arkitektdrevet cirkulær udviklingsproces skaber nye forretningsmodeller.

 • Kasper Panum / Indehaver af Panum & Kappel

14.25: Et blik på bæredygtighedsrejsen med Spin-In for Sustainability

Hvordan ser livsstilsbranchens potentialer og barrierer for en grøn omstilling ud, når vi ser det gennem en række cases fra projektet SPIN-IN for Sustainability? SPIN-IN for Sustainability har gennem tre år skabt designsprints for livsstilsvirksomheder ved at forbinde virksomheden med et tværfagligt team af studerende og nyuddannede fra designskoler, digital design og fortællings-, kommunikations- og business-uddannelser. SPIN-IN for Sustainability har bidraget med en række forskellige løsninger, fra emballage-linjer, analyse af og anbefalinger til certificering, materiale-analyse og -løsninger inden for re-use og upcyckling, samt transparente løsninger baseret på block-chain og IoT.

 • Marianne Ping Huang / Lektor & udviklingskoordinator, Institut for Kommunikation og Kultur – Aarhus Universitet
 • Lone Toftild / Leder af IER Udvikling, Institut for Entrepreneurship og Relationsledelse – Syddansk Universitet

14.45: Materialepyramiden

Hvad er de mest bæredygtige byggematerialer? Materialepyramiden.dk er den interaktive version af byggeriets madpyramide. Den gør det muligt at sammenligne fx CO2 aftryk eller miljøpåvirkninger mellem forskellige slags materialer eller materialetyper af samme slags. Materialepyramiden åbner for dialog om materialerne og målet er at give et enkelt og hurtigt overblik over de enkelte byggematerialers relative bæredygtighed.

 • Pelle Munch-Petersen / PhD Adjunk – Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering – Cinark

15.20: Fra fiskenet til design stol

Wehlers er født cirkulære, alle møbler er designet til adskillelse og lavet af genanvendte materialer. Det handler ikke om at være bedst i verden – det handler om at være bedst for verden.

 • Maria Fryd Wehler / Medstifter af Wehlers

15.40: HEMBOO Exploring the sustainability potential of hemp and bamboo – how to make biobased building solutions scalable.

Presentation in English

Using hemp and bamboo provides enormous potential for a greener and healthier built environment. Hear how DTU-startup, HEMBOO, combines these materials in a load-bearing wall element that releases 80% less CO2 than commonly used concrete alternatives, and how prefabricated techniques can make biobased materials simple and fast to use. Explore non-conventional building materials and how HEMBOO tries to scale them in this exciting talk with sustainability and indoor climate specialist Elsa Maria Iuliano.

 • Elsa Maria Iuliano / CEO and co-founder – HEMBOO

TALKS / 07.12.21

Auditorie 2

10.15: Fiber Design

Igennem eksperimentelle materialestudier undersøger og udvikler vi træ-tekstile kompositter. Arbejdet skal gøre os klogere på hvordan vi kan designe fiber-baserede strukturer, hvordan materialernes egenskaber kan aktiveres og hvilke muligheder det giver for bæredygtige løsninger. Præsentationen vil vise et udsnit af nye undersøgelser og projekter der spænder fra båden til bygningen og fra historisk håndværk til avancerede kunstig intelligens.

 • Isak Worre Foged / Professor MSO & Head of Cluster for Material Studies – Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering – IBD

10.35: New Landscapes for Change: Design for Cirkularitet

Design spiller en vital rolle I den grønne omstilling i beklædnings- og tekstilsektoren. I denne præsentation vises eksempler på kunstneriske udviklingsprojekter skabt i samspil med udvikling af ny forskningsviden inden for området. Eksemplerne er placeret forskellige steder i tekstilets værdikæde, og i samarbejde med danske mode- og interiørvirksomheder.

 • Else Skjold / Lektor, PhD – Head of Fashion, Clothing and Textile; New Landscapes for Change – Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering – IDB

11.10: VIAble Growth Model – people, planet og profit

I mange år har fokusset for forretningsmodeller været økonomisk vækst. Med de udfordringer vi står overfor, nationalt og globalt, er et ensidig fokus på økonomisk vækst forældet. Vi er nødt til at samtænke økonomi med et socialt og miljømæssigt ansvar, og det udgangspunkt har VIAble Growth Model (people, planet, profit).

 • Birgitte Woge Nielsen / Koordinator for VIA Studentervæksthus for de sundhedsfaglige uddannelser i Aarhus – VIA University College

11.25: Hvad er IoT, hvad består det af og hvordan kan man bruge det?

Få en forståelse for hvad Internet of Things er og hvad det består det af gennem eksempler på eksisterende IoT løsninger. FORCE Technology vil derudover præsentere eksempler på IoT cases de har arbejdet med.

 • Kasper Stens Honoré / Specialist Ingeniør – IoT, Data & Services Innovation (IDSI) – FORCE Technology

11.45: Hånden, materialet og ny teknologi

Ny teknologi giver mulighed for at arbejde i større skala og med en højere grad af kompleksitet i formgivningen end hånden gør. På den anden side skabes der en større distance til håndens intuitive bearbejdning af materialet. Dette oplæg fokuserer på dynamiske forhold i mødet mellem hånden, materialet og ny teknologi med afsæt i det keramiske materiale.

 • Flemming Tvede Hansen / Lektor, PhD – Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering – IBD

13.30: Natural Material Studio

Bonnie Hvillum, stifter af den danske design virksomhed Natural Material Studio, fortæller om arbejdet med at udvikle og designe nye bæredygtige materialer bestående blandt andet af danske grannåle, aktivt kulstof og meget andet. Hør om hvordan hun laver materiale research, hvem hun udvikler og samarbejder med og de generelle udfordringer der er i udviklingen af nye materialer.

 • Bonnie Hvillum / Regenerative designer – Founder & owner Natural Material Studio, Copenhagen

13.50: Findes der bæredygtige materialer?

Økologisk bomuld er ikke blot økologisk bomuld. Bomulden har meget forskelligt fodaftryk afhængig af hvor og hvordan den dyrkes. Dette er vigtig at have sig for øje når man udvikler materialeoversigter og strategier. Nye spændende materialer af ananas, æbler og f.eks. svampe, kommer hele tiden til, men er de faktisk et bedre valg end det vi allerede har?

 • Suzi Christoffersen / Founder Closed Loop & The Fabric Source

14.25: Reintroducing Materials for Sustainable Design

At designe et bæredygtigt fysisk produkt kræver en betydelig forståelse for materialer og produktion. Udfordringen ligger i, at det ikke er nok med den viden man kan læse sig til. Det kræver en kropslejret viden, der kun kan opbygges gennem praksis, hvor designeren arbejder eksperimenterende og kunstnerisk med materialer og produktion. Det er en måde at designe på, der rækker ind i naturvidenskabens forståelse af naturen og materialer og trækker håndværkerens indgående kendskab til materialer tilbage ind i designprocessen.

 • Mette Bak-Andersen / Designer, PhD i bæredygtigt design og materialer.

14.45: Predictive Response

Presentation in English

The project investigates the integration of bio-based materials into architectural construction. Predictive Response examines the robotically steered 3D printing of cellulose reinforced bio-polymers as building components. Bio-polymers are highly transformational; where wet setting states are highly pliable and thixotropic, dry states are structurally rigid. Predictive Response develops new methods for using Artificial Intelligence (AI) to predict the geometric transformation, behavior, and performance of bio-based materials.

 • Paul Nicholas / Lektor, PhD – Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering – IBT

15.20: VIA Verdensmålsambassadør

De 17 verdensmål som vi alle har styr på, eller…? Fortællingen om en studerende, der ikke kom nogen vegne, og derfor gik en anden vej. Hvordan en materialeingeniør blev til verdensmålsambassadør.

 • Katharina Knorth / Materials Science Engineering, Kandidat studerende – VIA University College, Design & Business

15.40: Tekstilaffald som ressource

Tværfaglig metodeudvikling, en måde til at synliggøre tekstilaffald som ressource.

I dag er tekstiler i affaldet lidt en blackboks, fordi forståelsen for dem som materialer mangler. I dette projekt kombineres miljøvurderingsværtøjer med designerens værktøjskasse for at aktivere tekstilaffaldets egenskaber på en måde, der synliggør deres potentialer som materialer optimalt. Hypotesen er, at ved at aktivere Danmarks lange tradition for design og godt håndværk muliggøre løsninger, der kan bruges i dag og skabe cirkulære ressourcemodeller, der reducerer brugen af jomfruelige materialer.

 • Nynne Nørup / PostDoc, Erhvervsph.d., Civilingeniør i Miljøteknologi – Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering – IBD

Workshops / 06.12.21

Utopia Constructed

10.15 – 16.00

Auditorie 3

For at reducere menneskehedens intense forbrug af materialer baseret på fossile ressourcer, er vi nødt til at undersøge og forstå organiske løsninger. Nye løsninger starter med nysgerrighed. Innovation starter med eksperimenter. I denne workshop er du med til at producerer materialer på stedet, for at vise og introducere dig til processen. Vi arbejder med biomaterialer, fremstillet af alger, vand og glycerin. Med denne installation og performance søger vi at skabe et rum for de tidlige eksperimenter og at inspirere til at tænke, drømme og forestille sig Utopia.

Varighed: ca. 20 min. pr. eksperiment. Løbende workshop, der kan deltages kontinuerligt.

Workshoppen præsenteres af:

 • Akademiets Klimagruppe

The Material Spa – Sensing new materials

10.15 – 13.00

Auditorie 5

A place where you can experience and explore new and unknown materials with all your senses. What does a material feel like when you can only touch it? How does a material speak to you? And how do you know a material when it’s just in a database? The Material Spa is a workshop where visitors are invited to slip into the roles of material researchers and explorers. Together they observe, touch, and smell new materials and document them in a library of memories.  duration

Duration: ca. 15 minutes pr. session, 1-3 participants per session / 4-6 sessions at a time

Presentation in English

Workshop presented by

 • Nele Kieseritzky / Industrial Designer – Kolding Design School
 • Eszter Eva Smid / Jewellery Designer – Kolding Design School
 • Elena Werr / Industrial Designer – Kolding Design School

Bæredygtige forbrugsmønster

10.15 – 11.45

Auditorie 6

På verdensplan produceres der årligt ca.100 mia. tekstilenheder. Størstedelen bliver enten deponeret eller brændt efter brug. Det svarer til tabte materialer til en værdi af 400 mia. euro. Hver dansker køber i gennemsnit 16 kg tøj om året og over halvdelen ender i skraldspanden, så hvordan kan man som produktudvikler overbevise og nudge forbrugeren til at påvirke dette forbrugsmønster i en bæredygtig retning. I denne workshop skal vi ved hjælp af designmetoder brainstorme på løsninger til et mere bæredygtigt forbrugsmønster.

Varighed: ca. 30-40 min. pr. session. Løbende workshop, der kan deltages kontinuerligt.

Workshoppen præsenteres af:

 • Mette Kocmick / Assistant Lecturer and sustainable designer Entreprenørskab & Design – KEA

Discarded PLA – material perception and manipulation

13.30 – 16.00

Auditorie 5

I denne workshop inviteres du til at være nysgerrige og åben ved at udforske og eksperimentere med forskellige tilgange til at bearbejde kasseret PLA til nye materialeemner. / In this workshop, participants are invited to be curious and open minded, by exploring and experimenting different approaches to re-process discarded PLA into new applications.

Varighed: ca. 30-40 min. pr. session. Løbende workshop, der kan deltages kontinuerligt.

Presentation in both Danish and English

Workshop presented by:

 • Ana Catarina Cabral / Teaching Assistant Professor & Workshop Manager Digital Fabrication, Kolding Design School
 • Anne Mette Fosgrau / Teaching Assistant Professor & Workshop Manager Fine Craft, Kolding Design School

Workshop / 07.12.21

Utopia Constructed

10.15 – 16.00

Auditorie 3

For at reducere menneskehedens intense forbrug af materialer baseret på fossile ressourcer, er vi nødt til at undersøge og forstå organiske løsninger. Nye løsninger starter med nysgerrighed. Innovation starter med eksperimenter. I denne workshop er du med til at producerer materialer på stedet, for at vise og introducere dig til processen. Vi arbejder med biomaterialer, fremstillet af alger, vand og glycerin. Med denne installation og performance søger vi at skabe et rum for de tidlige eksperimenter og at inspirere til at tænke, drømme og forestille sig Utopia.

Varighed: ca. 20 min. pr. eksperiment. Løbende workshop, der kan deltages kontinuerligt.

Workshoppen præsenteres af:

 • Akademiets Klimagruppe

Discarded PLA – material perception and manipulation

10.00 – 11.45

Auditorie 5

I denne workshop inviteres du til at være nysgerrige og åben ved at udforske og eksperimentere med forskellige tilgange til at bearbejde kasseret PLA til nye materialeemner.

 • Ana Catarina Cabral / Teaching Assistant Professor & Workshop Manager Digital Fabrication, Kolding Design School
 • Anne Mette Fosgrau / Teaching Assistant Professor & Workshop Manager Fine Craft, Kolding Design School

Bæredygtige forbrugsmønster

10.15 – 11.45

Auditorie 6

På verdensplan produceres der årligt ca.100 mia. tekstilenheder. Størstedelen bliver enten deponeret eller brændt efter brug. Det svarer til tabte materialer til en værdi af 400 mia. euro. Hver dansker køber i gennemsnit 16 kg tøj om året og over halvdelen ender i skraldspanden, så hvordan kan man som produktudvikler overbevise og nudge forbrugeren til at påvirke dette forbrugsmønster i en bæredygtig retning. I denne workshop skal vi ved hjælp af designmetoder brainstorme på løsninger til et mere bæredygtigt forbrugsmønster.

Varighed: ca. 30-40 min. pr. session. Løbende workshop, der kan deltages kontinuerligt.

Workshoppen præsenteres af:

 • Mette Kocmick / Assistant Lecturer and sustainable designer Entreprenørskab & Design – KEA

Eksperimenterende undersøgelser i skalamodel og VR

13.30 – 16.00

Auditorie 5

Eksperimenterende hands-on workshop. Vi undersøger skalerbarhed i materialer og lys i den fysiske model og oplever rummet i fuld skala via fotograferede 360° panoramaer i VR.

Varighed: ca. 15 min. per session / 1-10 personer pr. session

Workshoppen præsenteres af:

 • Karina Mose / Lektor, Architect MAA, Industrial Designer – Det Kongelige Akademi, Inst. for bygningskunst og Design
 • Anette Kreutzberg / Arkitekt MAA – Det Kongelige Akademi – Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering, IBD

IoT workshop I 3 spor

13.30 – 16.00

Auditorie 6

Workshoppen er etableret i forlængelse af Talk kl. 11.25 i auditorie 2: Hvad er IoT, hvad består det af og hvordan kan man bruge det? Workshoppen fungere dog også uden deltagelse i denne.

De 3 spor:

 • Hvordan kan vi bruge IoT i vores produkter?
 • Hands-on – Byg et mini-iot-system.
 • Hvordan kan IoT skabe værdi og åbne for nye forretningsmodeller?

Varighed: ca. 20 min. pr. spor. De 3 spor køre af af to omgange

Workshoppen præsenteres af:

 • Kasper Stens Honoré / Specialist Ingeniør – IoT, Data & Services Innovation (IDSI) – FORCE Technology
 • Meiken Hansen / Phd, Design Ingeniør – IoT, Data & Services Innovation (IDSI) – FORCE Technology

Debat / 06.12.21

Auditorie 2

12.30 – 13.15

Debat om visioner for en bæredygtig fremtid og cirkulære forretningsmodeller.

Paneldeltagerne vil debattere udfordringer og muligheder i fremtidige cirkulærer forretningsmodeller. Hvordan kan arkitekter, designere og de kreative erhverv bidrage til at nå målet om 70% CO2 reduktion i 2030.

Panel deltagere:

 • Lene Dammand Lund / Rektor – Det kongelige Akademi – Arkitektur, Design og Konservering
 • Mads Kjøller Damkjær / Founding Partner & & Impact Investor – Tomorrow Projects
 • Lise Thomsen / Fagleder, DI Kreative Erhverv – Dansk Industri

Moderator:

 • Heidi Svale Pedersen / Head of Digital – Lifestyle & Design Cluster

Debat / 07.12.21

Auditorie 2

12.30 – 13.15

Debat om muligheder og udfordringer med ny teknologi, cirkulære materialer og produktionsteknikker.

Kan vi være sikre på at produkter og materialer i virkeligheden er bæredygtige eller cirkulære. Er det en god forretning at arbejde med en bæredygtig dagsorden eller er der flere ulemper en fordele. Det er nogle af de spørgsmål man kan forvente at panelet vil svare på.

Panel deltagere:

 • Birgitte Holgaard Langer / Business Development Director – SPOOR
 • Rikke Ullersted / Chief Executive Officer – The Upcycl
 • Betina Simonsen / CEO– Lifestyle & Design Cluster

Moderator:

 • Johanne Stenstrup / Projektmedarbejder, Cirkulær Økonomi – Lifestyle & Design Cluster

Udstillinger / 06.12.21. – 07.12.21

How about Utopia

The Academy’s Climate Group invite you to enter this space witch is created and dedicated to utopian thinking. In order to change the current situation, we need to – also – be able to think about (im)possible futures without being limited by the realistic possibilities of the present day. Dreaming is a part of molding a new world.

Closed Loop & The Fabric Source

Closed Loop rådgiver i den strategiske implementering af bæredygtige udviklingsstrategier med et stærkt fokus på tekstilmaterialer og på produkters fulde livscyklus. The Fabric Source er en del af Closed Loop og er en bæredygtig tekstilplatform, der har til formål at skabe en let tilgængelighed til viden om bæredygtige materialer. Du kan møde Closed Loop og The Fabric Source i foyerudstillingen.

SPOOR

SPOOR blev etableret i september 2020 og afdækker et behov for en stigende efterspørgsel efter gennemsigtighed på lædermarkedet. Gennem investering og udvikling af den rigtige laserteknologi, kan SPOOR tilbyde mærkedata, indsigt og garanti for fuld sporbarhed. Hør Birgitte Holgaard Langer, Business Development Director for SPOOR, på debatten d. 7. dec. og mød SPOOR i udstillingen.

Natural Material Studio

Natural Material Studio arbejder centreret omkring de cirkulære designprincipper – reuse, recycle, renew & rethink. Natural Material Studio eksperimentere i materialerne og arbejder udelukkende materialestyret, hvilket betyder, at designrejsen er centreret omkring det udforskede stofs egenskaber og kvaliteter. Det er materialet og dets fortælling der driver designprocessen. Ved at udforske begrænsninger og muligheder skabes nye udtryk, overflader og teksturer. Og når der designes ud fra de ressourcer vi har til rådighed, skabes mere bæredygtige og cirkulære løsninger.

The Upcycl

Oplev over 40 New Waste materialer som er tilgængelige og klar til fremtidens designløsninger i THE UPCYCL’s Materialeudstilling. THE UPCYCL identificerer restmaterialer i industriel produktion, og gør dem tilgængelige for designere og game changers igennem den digitale materialebørs. Dyk ned i materialeudstillingen, bliv inspireret og lad kreativiteten slippe løs – der er ingen tid til spild!

Fiber Design

V. Isak Worre Foged / Professor MSO & Head of Cluster for Material Studies – Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering – IBD

Igennem eksperimentelle materialestudier undersøges og udvikles træ-tekstile kompositter. Arbejdet skal gøre os klogere på hvordan vi kan designe fiber-baserede strukturer, hvordan materialernes egenskaber kan aktiveres og hvilke muligheder det giver for bæredygtige løsninger. Udstillingen viser et udsnit af en række nye undersøgelser.

Material LAB / Materiale Hub

Oplev et udsnit af Det Kongelige Akademis Material Lab og det som vi på tværs af videns institutionerne kan bidrage med gennem Materiale Hub. Materiale Hub skal bidrage til at øge virksomheders indsigt og kendskab til både traditionelle og nye materialer og teknologier, samt danne base for en udvidelse af virksomheders netværk i form at et bredere kendskab til både forskningsinstitutionerne samt de materiale producerende hverv og derigennem danne grobund for en øget bæredygtig materialetilgang. Se, mærk og rør nogle af de nyeste materialer med et bæredygtigt fokus.

Det Kongelige Akademi – Værksteder

Tag et besøg i Det kongelig Akademis værksteder og oplev nogle af de fantastiske muligheder der findes for at eksperimentere og udvikle direkte i materialerne og med teknologien. Du kan besøge de fleste af Akademiets værksteder bl.a. Metal- og træværkstedet, print-, foto- og filmværkstedet. Derudover er der åbent i tekstiltryk og serigrafiværkstedet, samt SuperformLab og beklædningsværkstedet. Du finder rundt til værksteder ved hjælp af det lille guide-kort du finder i udstillingen.

Værkstederne kan besøges begge dage mellem kl. 11-14.

70% Less Co2

Udstillingssalen

Frem til den 04.02.22 viser Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering udstillingen ’70 % Less CO2′. Jordens ressourcer er under pres og der er brug for et radikalt paradigmeskifte der flytter os fra en forbrugsorienteret til en bæredygtig verden. Regeringen har sat det mål for Danmark at vi skal have nedbragt vores CO2-forbrug med 70% i 2030. Som uddannelses- og forskningsinstitution skal vi bidrage til at indfri denne ambition, og udstillingen viser forskere og studerendes bud på løsninger, materialeeksperimenter, grundforskning og ressourceoptimering, der skal være med til at reducere udledningen af CO2.

Rundvisning:

11.00 – 11.30 / 06.12.21 – 07.12.21

Rundviser:

Susanne Jøker Johnsen / Udstillingsleder – Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering – Erhverv

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com

Sylab
Marsvej 6
7430 Ikast
Tlf.: +45 7190 8922
E-mail: sylab@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 B1, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 74
1260 København
Tlf.: +45 2074 7683
E-mail: info@ldcluster.com
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: