Whocopied.me protects this content

Join.dk

Danmark er unikt positioneret til at udvikle en platform, hvor virksomheder kan udvikle produkter sammen med brugerne gennem online sociale netværk. Danmark har både en lang tradition for brugerinddragelse i innovationsprocessen og verdens højeste penetration af online communities – mere end 2.5 millioner danskere har f.eks. en Facebook profil.

Online brugerdrevet innovation

I august 2012 afprøvede Gabriel A/S som en af de første online platformen JOIN.dk, der inddrager virksomheder, designere og forbrugere. Gabriel A/S ser et godt potentiale i innovationsplatformen og har samtidig fået en unik forbindelse til to designere fra Designskolen Kolding

Læs hele artiklen

Projektet JOIN – Joint Online Innovation Network, har udviklet en online community innovationsplatform, hvor virksomheder, bruger-designere og forbrugere sammen systematisk kan udvikle succesfulde produkter. Innovationsplatformen skal øge virksomhedernes vækst og konkurrenceevne ved at facilitere en forretningsmodel, der gør brugerdreven innovation nemmere, billigere og mindre risikofyldt for virksomhederne, samt gør det lettere for designere at blive entreprenører. Projektet fokuserer på produkter indenfor livsstil, bolig og beklædning.

Besøg online platformen på www.join.dk

En designportal der inddrager virksomheder, designere og forbrugere

Projektet tager udgangspunkt i CUUSOO, en japansk innovationsplatform, hvor 130.000 brugere, 6000 designere og 1500 virksomheder over de sidste 10 år sammen har udviklet nye innovative produkter. Erfaringerne viser at en online community innovationsplatform har et stort potentiale for at hjælpe danske SMV’er med at inddrage brugerne i deres produktudviklingsprocesser. JOIN integrerer en forretningsmodel, en softwareplatform og et netværk af brugere. For at udvikle platformen inddrages platformens tre brugergrupper, virksomheder, designere og forbrugere, aktivt i processen.

Projektet er sponsoreret af Erhvervs- og Byggestyrelsen, Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning/ Development Centre UMT, Alexandra Instituttet og Crossroad Innovation samt Elephant Design (www.CUUSOO.com) i samarbejde med Microsoft, LEGO, CBS og Danske Designere.

Officiel lancering

Fredag d22.juni 2012 blev JOIN officielt lanceret ved en event på Design Museum Danmark. Eventen var yderst velbesøgt og bød på hands on afprøvning af JOIN platformen og dens muligheder. Derudover talte Kohei Nishiyama, CUUSOO. com om potentialet ved co-creation og om LEGO CUUSOO; Eric Von Hippel, præsenterede dele af hans seneste forskning indenfor bruger innovation; og David Dencker, Muuse fortalte om Muuse, Danmarks nye fashion platform, som bygger på JOINs open source kode. Derudover fortalte 2 af designerne om deres forventninger til brugen af JOIN.

Joan Knudsen
Projektleder, Innovation og design
Mobil: +45 42421243
Mail: joan@ldcluster.com

Rasmus Nordqvist
Community Manager
mobil: 27630531
info@join.dk

Konference
29. april 2011 afholdt JOIN en konference om online communities med deltagelse af en række oplægsholdere fra forskellige online communities i Danmark samt indlæg om IP rettigheder på nettet ved advokat Johan Løje. Konferencen var velbesøgt af virksomheder og andre med interesse i online communities.

Konferencen blev holdt på Alexandrainstituttet i Århus og oplægsholderne var:

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com