Whocopied.me protects this content

Lifestyle Growth 2022

Arrangementet blev afviklet d. 6. oktober kl. 9.30 – 14.30 i Aarhus

LIFESTYLE GROWTH 2022
Arrangementet Blev Afviklet D. 6. Oktober Kl. 9.30 – 14.30 I Aarhus

Førstepladsen
Momkind

Andenpladsen
Camille Brinch Jewellery

Foto: Gorm Branderup 
Www.gorm-branderup.dk

Foto: Gorm Branderup

One giant leap for Momkind…

Unikt livsstilsbrand vandt Lifestyle Growth 2022

“One giant leap for Momkind”, fristes man til at sige.

I hvert fald var det et stort skridt for stifter Nanna Schultz, da hun torsdag blev kåret som vinder af iværksætter-konkurrencen, Lifestyle Growth 2022, der blev afviklet hos Hummel i Aarhus.

Konkurrencen kårer iværksættere med unikt forretnings-potentiale og giver dem mulighed for at pitche for et stærkt panel af erhvervs-folk – og efterfølgende få sparring, mentorship og rådgivning.

Panelet var slet ikke i tvivl om, at Momkind har fat i noget unikt, med livstilsprodukter til gravide og nybagte mødre.

– Vi har aldrig prøvet at pitche før, og det var nervepirrende at gøre det foran de her fantastiske paneldeltagere, og så var det vildt at kunne fortælle om Momkind over for nogle, der er så seje, siger stifter Nanna Schultz.

– Vi fik også bekræftet, at vi har gang i noget, der er rigtigt godt, og så er det vildt, at nogle fede mennesker har set det, supplerer Louise Brandt Overgaard.

Udover pitchen og den umiddelbare feedback, var det også vigtigt for de to, at de havde mødt mange mennesker i løbet af dagen, hvor de både fik talt med panelet, publikum og de andre deltagere.

 Smykkefirma kom ud af boblen

2. pladsen i Lifestyle Growth gik til smykkedesigner Camilla Brinch, Aarhus. Hun er selvlært smykkedesigner og beskriver sine smykker som enkle, tidløse og med kant – fine og feminine eller rå og chunky.

Daniel Brinch fra virksomheden modtog prisen på vegne af søsteren Camille, der var udrejst.

–  Ved at være med i Lifestyle Growth har vi fået et nyt syn på den måde, vi driver forretning på. Man går meget som iværksætter i sin egen lille boble og ser kun de ting, der sker omkring en. Men når man sidder med sådan nogle ekstremt dygtige forretningsfolk, der sidder og huller i det, man har sagt, og det man vil, så får man øjnene op for nogle nye ting. Jeg glæder mig sindssygt til den sparring, vi får fra dem, siger han.

På dagen oprettede juryen en særpris, der gik til virksomheden Re-Zip, der udvikler og fremstiller genanvendelig emballage.  Panelet fremhævede den cirkulære emballage og skalerbare koncept.

Det stærkeste felt

Formand for panelet, Christian Stadil, CEO i Thornico har aldrig set så stærkt et felt til Lifestyle Growth. Samtidig spændte det bredt inden for det fokusområde, som Lifestyle & Design Cluster opererer i. Der var både møbler og fashion, ligesom der var fokus på bæredygtighed.

– Momkind har et kæmpestort ”purpose” og en mærkbar kraft, der kommer fra stifterens personlige oplevede erfaringer. De har fundet noget, der minder om et ”blue ocean”, hvor der er et område, som tidligere mest har ligget hos apotekerne. Momkind har gjort produkterne mere sexede, tilført lidt fra beauty-industrien og har en superlækker æstetik, sagde han.

Også 2. pladsen Camille Brinch Jewelry fik flotte ord med på vejen fra Christian Stadil.

– En startup fra 2017, der har en tocifret million-omsætning og laver penge på bundlinjen. Sindssygt flot. Det var en professionel pitch, der virkelig var ”to the point”. Det emmede af passion og kommerciel virkelyst – og lyst til at sælge.  Kommerciel til fingerspidserne. Med eller uden vores sparring er det svært at forestille sig, at de ikke omsætter for omkring 50 mio. kr. om tre år, sagde han.

Christian Stadil finder, at Lifestyle & Design Cluster med Lifestyle Growth har fat i et vigtigt område, hvilket også understreges af et stærkt panel, der både kan fungere som mentorer og potentielle investorer.

I investor-miljøet, er der meget fokus på startups inden for tech. Men industrierne inden for livsstil udgør en ret flot andel af vores samlede eksport. Og som investor er der mange penge at tjene ved at investere i iværksættere inden for livsstil og design. Det er det vi gerne vil slå på tromme for i Lifestyle Growth, sagde han. De start ups vi har set i år, er nogle af dem, de skal vokse sig store og bidrage til det danske øko-system og BNP.

Fakta om LIFESTYLE GROWTH

 • I samarbejde med Sydbank afholder Lifestyle & Design Cluster – Lifestyle Growth.
 • Et bredt sammensat panel skal på baggrund af virksomheds pitch og ansøgninger fra deltagerne finde vinderne (1. og 2. plads).

Lifestyle Growth 2022 blev afholdt ved:

Hummel International A/S
Balticagade 20
8000 Aarhus

Vinderne af Lifestyle Growth 2022

Førstepladsen

Momkind

Lifestyle Growth 2022 Momkind

Stifter af Momkind, Nanna Schultz etablerede Momkind  efter at være blevet mor i 2016. Hendes romantiske forestillinger om moderskabet blev overskygget af praktik og udfordringer. Derfor etablerede hun virksomheden, der sælger en række produkter, der er relevante for nybagte møder, samtidig med, at den er blevet et tabu-frit forum, hvor mødre deler deres udfordringer og erfaringer og kan deltage i udviklingen af nye produkter.

Nanna Schultz var overrasket over, hvor lidt der bliver talt ærligt om mødres velbefindende, og hvor få eller ingen produkter, der findes til at afhjælpe alle udfordringerne.

Det er vigtigt for brandet, at deres produkter ikke indeholder skadelige stoffer. Derfor er Momkinds tekstilprodukter certificeret og dermed testet for skadelige og ulovlige stoffer, ligesom både nogle af produkterne og emballagen er genanvendte materialer.

Lifestyle Growth 2022 Camille Brinch

Camille Brinch fik for fem år siden afslag på at blive elev hos alle guldsmede i Aarhus. Det slukkede dog ikke hendes drøm om at blive smykkedesigner. Tværtimod tændtes hendes indre flamme. I dag har hun skabt Camille Brinch Jewelry – et smykkeunivers, hvor hun inspirerer kvinder til at udtrykke sig selv gennem cool og kraftfulde smykker.

Special Prisen

RE-ZIP

Lifestyle Growth 2022 RE-ZIP

RE-ZIP er et cirkulært emballagekoncept til e-handlen. Ved at genbruge emballagerne, kan webshops give onlineshoppere et bæredygtigt og bekvemt alternativ, der sparer op til 87% CO2-udledning sammenlignet med engangsemballage.

Christian_Stadil_-_Rasmus_Mogensen_-_JPEG_1_1

 ”Det er et rigtig spændende formandsskab i Lifestyle Growth, hvor jeg sammen med de andre i investorpanelet forsøger at fordre og motivere iværksætteri og investeringer i mode- og livsstilsbranchen. Med dette initiativ vil vi vise, hvor meget saft og kraft der er i det danske mode- og livsstilsmiljø, og ikke mindst at man som investor har mulighed for at få en yderst god forrentning på sin investerede kapital. Det er en vigtig pointe i et iværksætter herunder angel og venture fonds miljø hvor der har været en tendens imod et primært fokus på teknologi virksomheder ”, udtaler Christian Stadil, CEO og ejer af konglomeratet Thornico og formand for investorpanelet. 

Christian Stadil

Formand for LIFESTYLE GROWTH og CEO og ejer af konglomeratet THORNICO. THORNICO består af mere end 120 virksomheder, der opererer inden for en bred vifte af sektorer. Christian Stadil er dertil også en aktiv investor med interesse i nystartede virksomheder.

Mathilde Mackowski

Co-founder af Sinful, Nordeuropas største online shop med sexlegetøj (stiftet i 2008 og tæller i dag 250 ansatte). Sinful er kåret til ”Retailer of the year 2021”, har været finalist ved ”Entrepreneur of the year” og modtaget Børsens prestigefyldte Gazellepriser de sidste 7 år i streg.

Henrik Hansen

Bestyrelses- og Advisory board-medlem i en række virksomheder i livsstils-, NGO- og ejendomsbranchen. Har været adm. direktør og medejer af COZE AARHUS AIS gennem 14 år og er i dag medejer af møbelvirksomheden BoShop.

Nicolaj Reffstrup

Stifter af Ganni A/S og var, de første 10 år, direktør for virksomheden sammen med sin hustru Gitte Reffstrup. Desuden bestyrelsesformand og partner i virksomheden Sophie Bille Brahe ApS og partner i Tekla Fabrics.

Jens Poulsen

Group CEO og grundlægger af DK Company. Koncernen markedsfører 23 brands og beskæftiger ca. 2.400 mennesker. Virksomheden har en årlig omsætning på ca. 3,5 mia. DKK og huser kontorer i 13 lande. DK Company sælger årligt omkring 25 millioner stykker tøj til 60 lande.

Margrethe Dal Lehrmann

Investor og direktør hos Lehrmann Ventures, der har aktive investeringer i mere end 20 virksomheder indenfor bla. Livsstil, Retail, Markedspladser & E-commerce mv. Som tidligere Indkøbsdirektør i Magasin har hun siddet i adskillige juryer på tværs af den danske fashion industry og er i dag aktiv i det danske iværksættermiljø. Hun er tidligere forlagsdirektør i medie branchen og kontaktdirekør i reklamebranchen.

Betina Simonsen

CEO for Lifestyle & Design Cluster. Klyngen har inkubatormiljøer i Ikast, Aarhus og København. Ud over den nuværende stilling i klyngen, sidder Betina Simonsen i bestyrelser, advisory boards og styregrupper inden for livsstilsområdet både i offentlige og private samarbejder.

Mikkel Grene

CEO og medejer, Søstrene Grene. Kæden har over 250 butikker fordelt på 15 markeder samt webshop i 8 lande. Søstrene Grene har stor fokus på den digitale transformation, ekspansion af de fysiske butikker samt på bæredygtighed og ansvarlig produktion.

Daniel Brix Hesselager

En af grundlæggerne bag modevirksomheden Rains. Med rejsen fra ”garage-start-up” til international modesucces har Daniel dugfrisk erfaring fra iværksætteriets håndværk.

Lifestyle Growth 2022 Studio About

Studio About tager udgangspunkt i en ambition om at skabe enkle, æstetiske og funktionelle interiør-objekter. Designstudiet sælger produkter til hjemmet såsom glasvaser, rammer, olielys, lysestager, papirklip og papirblomster.

Lifestyle Growth 2022 Anno Studio

Anno Studio blev grundlagt i 2021 med visionen om at relancere tidligere designklassikere i et bæredygtigt og opdateret design. Idéen udsprang fra et længe næret ønske om at relancere Friis & Moltkes ikoniske Serie 600, som mange forbinder med skoler, institutioner og kantiner.
At forene smukt design og bæredygtighed, er det altoverskyggende fundament for Anno Studio. Bæredygtighed er derfor tænkt ind i alle produktionsled, og der bliver genanvendt rest- og returmaterialer uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Lifestyle Growth 2022 Momkind

Momkind er et fællesskab og et produktunivers der henvender sig til mødre. De følger dig gennem graviditeten, fødslen og tiden efter – med produkter der afhjælper alt fra øm lænd til hæmorider.

Lifestyle Growth 2022 Camille Brinch

For 5 år siden fik Camille Brinch afslag som elev hos alle guldsmede i Aarhus. Men det stoppede hende ikke. Tværtimod tændte det hendes indre flamme og gav hende motivationen til at forfølge sin drøm som smykkedesigner. I dag har hun skabt et smykkeunivers, hvor hun inspirerer kvinder til at udtrykke sig selv gennem hendes cool og powerfulde smykker.

Lifestyle Growth 2022 RE-ZIP

RE-ZIP er et cirkulært emballagekoncept til e-handlen. Ved at genbruge emballagerne, kan webshops give onlineshoppere et bæredygtigt og bekvemt alternativ, der sparer op til 87% CO2-udledning sammenlignet med engangsemballage.

Lifestyle Growth 2022 Dunville Apparel

“Vi putter med “The Everlasting Collection” et tiltrængt skud rock’n roll attitude ind i den grønne omstilling, med en no more bullshit tilgang til modeindustrien. Vores tøj er et sweetspot imellem høj holdbarhed og en tidløs stil, alt sammen bæredygtigt produceret i Italien. Grundlæggerne Rasmus Dunvad og Kasper Thomsen’s kompromisløse kollektion har allerede vundet hjerterne hos flere af de store i musikbranchen og vores svar på branchens udfordringer er lige så befriende enkelt, som det er overraskende effektivt: Take a stand. Not a trend.”

Vinderen af Lifestyle Growth 2022 modtager

 • Præmie på kr. 25.000 kr. fra Sydbank (skattepligtig)
 • Mentortimer med udvalgte investorer fra investorpanelet
 • 10 timers rådgivning ved Deloitte
 • 1 års gratis medlemskab af brancheorganisationen Dansk Mode & Textil
 • 1 års gratis adgang til platformen Traede
 • 1 års gratis medlemskab af Startup Central
 • Præmier fra Hummel
 • ​​Rådgivning inkl. gennemgang af Sydbanks strategikompas

Vinderen af 2. pladsen modtager

 • Mentortimer med udvalgte investorer fra investorpanelet
 • 10 timers rådgivning ved Deloitte
 • 1 års gratis medlemskab af Startup Central
 • Præmier fra Hummel
 • Rådgivning inkl. gennemgang af Sydbanks strategikompas

Kom i betragtning

Lifestyle & Design Cluster har lavet et ”open call” og udvælger efter ansøgningsfristen d. 18. august, en håndfuld mode- og livsstilsvirksomheder  i samarbejde med Sydbank:

 • Virksomheden skal have CVR nr. i DK
 • Det er en fordel at virksomheden er 5 år eller yngre ved ansøgningsfristen
 • Virksomheden skal være en del af livsstilsbranchen i bred forstand (fx tøj, sko, møbler, bolig interiør, tilbehør, smykker)
 • Virksomheden skal være ”valideret” (fx aktive kunder) 
 • Virksomhedens pre-money valuation skal være under 30 mio (værdien af virksomheden før en investering)
 • Det er en fordel at virksomheden arbejder med et innovativt produkt eller forretningsmodel
 • Det er en fordel, hvis der er flere grundlæggere af virksomheden
 • Virksomheden skal arbejde med cirkularitet eller bæredygtighed (konkretisér gerne i ansøgningen hvilke af FNs 17 verdensmål der arbejdes med)

Udvælgelse

Når vi har modtaget alle ansøgningerne, vil vi gennemgå dem grundigt og udvælge de 5-6 mest lovende virksomheder. Du hører fra os indenfor 14 dage efter ansøgningsfristen. Bliver du ikke udvalgt til dette års Lifestyle Growth kan der være andre projekter, events o.lign. ved Lifestyle & Design Cluster, som du kan drage nytte af.

Udvælgelses Jury

Christian Chapelle

Christian Chapelle, Lifestyle & Design Cluster

Morten Gade Steinmetz

Morten Gade Steinmetz, Deloitte

Ulrik Knudsen, Sydbank

Christian Chapelle
Head of Incubation
Mobil: 2420 7207
christian@ldcluster.com
 LinkedIn

Lifestyle Growth afholdes af Lifestyle & Design Cluster i samarbejde med Sydbank.

Øvrige samarbejdspartnere:

Vinderne af Lifestyle Growth 2021

Førstepladsen

Copenhagen Cartel

Foto: Gorm Branderup

Se vinderinterview her:

Se klip fra Copenhagen Cartels pitch her:

Andenpladsen

Recollector

Foto: Gorm Branderup

Se vinderinterview her:

Se klip fra Recollectors pitch her:

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com