Fotos: Gorm Branderup
Om Lifestyle Growth
En af de helt store udfordringer i mode- og livsstilsbranchen er kapital til vækst og bæredygtig omstilling. Samtidigt mangler mange iværksættere forretningsmæssige kompetencer. Dette er årsagen til, at Lifestyle & Design Cluster afholder Lifestyle Growth i samarbejde med Sydbank. Initiativet matcher kapitalstærke investorer med upcoming mode- og livsstilsvirksomheder, og målet er at styrke iværksættere i mode- og livsstilsbranchen.
Vi har sammensat et bredt panel, der på baggrund af pitches og ansøgninger fra deltagene virksomheder finder en vinder af både 1. og 2. pladsen. Vinderne modtager mentorship og adgang til gratis ydelser.
Ansøg om deltagelse
For at deltage skal din virksomhed opfylde følgende krav:
- Virksomheden skal have CVR nr. i DK
- Virksomheden må ikke være mere end 5 år gammel ved ansøgningfrist
- Virksomheden skal være en del af livsstilsbranchen i bred forstand (fx tøj, sko, møbler, bolig interiør, tilbehør, smykker)
- Virksomheden skal være ”valideret” (fx aktive kunder)
- Virksomhedens pre-money valuation skal være under 30 mio (værdien af virksomheden før en investering)
- Det er en fordel at virksomheden arbejder med et innovativt produkt eller forretningsmodel
- Det er en fordel, hvis der er flere grundlæggere af virksomheden
- Virksomheden skal arbejde med cirkularitet eller bæredygtighed (konkretisér gerne i ansøgningen hvilke af FNs 17 verdensmål der arbejdes med)
Udvælgelse
Når vi har modtaget alle ansøgningerne, vil vi gennemgå dem grundigt og udvælge de 5-6 mest lovende virksomheder. Du hører fra os indenfor 14 dage efter ansøgningsfristen. Bliver du ikke udvalgt til dette års Lifestyle Growth kan der være andre projekter, events o.lign. ved Lifestyle & Design Cluster, som du kan drage nytte af.
Sådan foregår Lifestyle Growth arrangementet
På selve dagen vil der være en håndfuld virksomheder tilbage. De virksomheder skal pitche for investorpanelet, som har brede kompetencer indenfor forretningsudvikling, bæredygtighed m.v. I sidste ende er det panelet, der afgør, hvem der vinder. Der vil være publikum i salen.
Lifestyle Growth er et bindeled mellem de deltagende mode- og livsstilsvirksomheder og investorerne. Men der er langtfra kun fokus på kapital. Vi vægter mentorship, netværk og vidensdeling meget højt.
Fotos: Gorm Branderup
Christian Stadil
Formand for LIFESTYLE GROWTH og CEO og ejer af konglomeratet THORNICO. THORNICO består af mere end 120 virksomheder, der opererer inden for en bred vifte af sektorer. Christian Stadil er dertil også en aktiv investor med interesse i nystartede virksomheder.
Mathilde Mackowski
Co-founder af Sinful, Nordeuropas største online shop med sexlegetøj (stiftet i 2008 og tæller i dag 250 ansatte). Sinful er kåret til ”Retailer of the year 2021”, har været finalist ved ”Entrepreneur of the year” og modtaget Børsens prestigefyldte Gazellepriser de sidste 7 år i streg.
Margrethe Dal Lehrmann
Investor og direktør hos Lehrmann Ventures, der har aktive investeringer i mere end 20 virksomheder indenfor bla. Livsstil, Retail, Markedspladser & E-commerce mv. Som tidligere Indkøbsdirektør i Magasin har hun siddet i adskillige juryer på tværs af den danske fashion industry og er i dag aktiv i det danske iværksættermiljø. Hun er tidligere forlagsdirektør i medie branchen og kontaktdirekør i reklamebranchen.
Henrik Hansen
Bestyrelses- og Advisory board-medlem i en række virksomheder i livsstils-, NGO- og ejendomsbranchen. Har været adm. direktør og medejer af COZE AARHUS AIS gennem 14 år og er i dag medejer af møbelvirksomheden BoShop.
Mikkel Grene
CEO og medejer, Søstrene Grene. Kæden har over 250 butikker fordelt på 15 markeder samt webshop i 8 lande. Søstrene Grene har stor fokus på den digitale transformation, ekspansion af de fysiske butikker samt på bæredygtighed og ansvarlig produktion.
Betina Simonsen
CEO for Lifestyle & Design Cluster. Klyngen har inkubatormiljøer i Ikast, Aarhus og København. Ud over den nuværende stilling i klyngen, sidder Betina Simonsen i bestyrelser, advisory boards og styregrupper inden for livsstilsområdet både i offentlige og private samarbejder.
Jens Poulsen
Group CEO og grundlægger af DK Company. Koncernen markedsfører 23 brands og beskæftiger ca. 2.400 mennesker. Virksomheden har en årlig omsætning på ca. 3,5 mia. DKK og huser kontorer i 13 lande. DK Company sælger årligt omkring 25 millioner stykker tøj til 60 lande.
Daniel Brix Hesselager
En af grundlæggerne bag modevirksomheden Rains. Med rejsen fra ”garage-start-up” til international modesucces har Daniel dugfrisk erfaring fra iværksætteriets håndværk.
Christian Chapelle
Head of Incubation
Mobil: 2420 7207
christian@ldcluster.com
LinkedIn
Lifestyle Growth afholdes af Lifestyle & Design Cluster i samarbejde med Sydbank.
Øvrige samarbejdspartnere:
Vinderne af Lifestyle Growth 2022
Førstepladsen
Stifter af Momkind, Nanna Schultz etablerede Momkind efter at være blevet mor i 2016. Hendes romantiske forestillinger om moderskabet blev overskygget af praktik og udfordringer. Derfor etablerede hun virksomheden, der sælger en række produkter, der er relevante for nybagte møder, samtidig med, at den er blevet et tabu-frit forum, hvor mødre deler deres udfordringer og erfaringer og kan deltage i udviklingen af nye produkter.
Nanna Schultz var overrasket over, hvor lidt der bliver talt ærligt om mødres velbefindende, og hvor få eller ingen produkter, der findes til at afhjælpe alle udfordringerne.
Det er vigtigt for brandet, at deres produkter ikke indeholder skadelige stoffer. Derfor er Momkinds tekstilprodukter certificeret og dermed testet for skadelige og ulovlige stoffer, ligesom både nogle af produkterne og emballagen er genanvendte materialer.
Andenpladsen
Camille Brinch fik for fem år siden afslag på at blive elev hos alle guldsmede i Aarhus. Det slukkede dog ikke hendes drøm om at blive smykkedesigner. Tværtimod tændtes hendes indre flamme. I dag har hun skabt Camille Brinch Jewelry – et smykkeunivers, hvor hun inspirerer kvinder til at udtrykke sig selv gennem cool og kraftfulde smykker.
Special Prisen
RE-ZIP er et cirkulært emballagekoncept til e-handlen. Ved at genbruge emballagerne, kan webshops give onlineshoppere et bæredygtigt og bekvemt alternativ, der sparer op til 87% CO2-udledning sammenlignet med engangsemballage.