Whocopied.me protects this content

Materialebibliotek

Biblioteket skal etableres i samarbejde med nationale og internationale forskningsinstitutter, materialefaglige uddannelsesinstitutioner, førende private virksomheder, relevante specialiserede ressourcepersoner og innovationsnetværkets konsortiepartnere.

Platform og mødested

Formålet med materialebiblioteket er at:

  • Udvikle en platform og mødested for virksomheder, forsknings- og videregående uddannelsesinstitutioner i DK.
  • Imødekomme virksomheders ønske om en stor faglig dybde med sparring og udvikling på materialeområdet.
  • At facilitere viden om kendte materialer til nye anvendelser og innovative materialers anvendelse skal bruges som innovationsdriver.
  • At udvikle en webbaseret materialedatabase
  • At være udgangspunkt for materialeworkshops for bl.a. erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner

Biblioteket fungerer også som opsamlingssted for innovative materialer fra både danske virksomheder og diverse uddannelses- og forskningsinstitutioner. Materialebiblioteket er placeret på Aarhus Universitet i Herning. Biblioteket opdateres løbende og rummer omkring 150 forskellige materialer af tekstil, træ, metal, keramik, kompositter og stenarter af forskellig slags. Der er ligeledes oprettet en beta version af en database, hvor alle materialerne er kategoriseret, sammen med egenskaber m.m. Det er hensigten at etablere et udlånssystem for materialerne, som efterfølgende vil blive administreret af Aarhus Universitets Bibliotek Herning.

Book en materiale workshop der kan udfordre jeres virksomhed

Desuden arbejder projektet også med virksomhedsrettede workshops, hvor medarbejderne deltager aktivt. Biblioteket og workshoppene skals øger virksomhedernes indsigt i kendte materialers nye anvendelsesformer og udvide deres netværk. Derved opnår man i virksomhederne større parathed og evne til at indarbejde viden og forskning i sin produktudvikling, og bruge det som innovationskraft.

Deltagelse på verdens største indretningsmesse i Tyskland

Udvalgte prøver fra UMT’s  omfattende bibliotek af nye og innovative materialer vakte berettiget opsigt under verdens største indretnings-fagmesse i Tyskland i begyndelsen af 2012. De nye og innovative materialer blev udstillet og fremvist af den midtjyske indretningsvirksomhed INTERIEUR  i Herning, der deltog på messen med stor succes og som blandt andet var med i opløbet om at blive kåret som hele den store  fagmesses mest innovative udstillingsstand.

Svend Erik Nissen
Senior konsulent, Cirkulær Økonomi og bæredygtighed
Mobil: 4081 0431
E-mail: svend-erik@ldcluster.com

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: