Whocopied.me protects this content

Materialepyramide for møbelbranchen

Center for Industriel Arkitektur (CINARK) på Det Kongelige Akademi, har udviklet Byggeriets Materialepyramide, der sammenligner grundlæggende byggematerialers CO2-aftryk. Materialepyramiden for møbler tager afsæt i Byggeriets Materialepyramide og opsætter de mest anvendte materialer indenfor møbelproduktion. Materialepyramiden har til formål at fremme brugen af bæredygtige materialer og initiere bæredygtige materialevalg i møbelbranchen, for derved at bidrage til en reduktion i CO2 udledningen.

Formålet med projektet er at skabe en lettere tilgængelig vej til forståelse af materialernes indflydelse på netop bæredygtigheden. Materialepyramiden skal være et redskab til brug i designudviklingsfasen og i den indledende del af en produktudvikling, hvor materialevalget netop spiller en afgørende rolle.

Materialepyramiden er derfor målrettet møbel og interiør producerende virksomheder, designere, arkitekter og relaterede faggrupper i møbelbranchen, som netop udvikler og er ansvarlige for materialevalget i den endelige produktion. Derudover er det hensigten at materialepyramiden kan bruges som diskussions- og dialogværktøj i læringsmiljøer.

Deltagelse i projektet består i en indledende spørgeundersøgelse, som bidrager med viden om virksomhedens nuværende materialebehov og ønsker ift. mere bæredygtige valg. Undersøgelsen kommer til at have betydning for materialepyramidens endelige omfang og udtryk. Derudover er der mulighed for undervejs i projektet at byde ind ift. materialepyramidens funktioner samt bruger oplevelse. Endelig inviteres virksomheden til udgivelsen og præsentationen af den færdige materialepyramide.

Deltag

Nicolai de Gier

Projektansvarlig

NicolaideGier@kglakademi.dk

Annette Kjær

Projektleder

Material Lab / Det Kongelige Akademi

+45 4170 1835

akj@kglakademi.dk

Partnere:

  • Det Kongelige Akademi
  • Lifestyle & Design Cluster

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com