Whocopied.me protects this content

Pit Stop

I starten af 2011 igangsatte Development Centre UMT et nyt projekt, som skal hjælpe de mange små, kreative virksomheder i Danmark med at samle ny, relevant viden, der kan danne grundlag for forretningsudvikling, innovation og vækst. Det er virksomheder inden for f.eks. arkitektur, design og kommunikation, som får glæde af det nye projekt, der har fået navnet Pit Stop. Projektet er finansieret af  Styrelsen for Forskning og Innovations program: Åbne midler.

God grund til at satse på de små, kreative virksomheder

Projektet tager udgangspunkt i ”Analyse af de kreative erhverv i Region Midtjylland” udarbejdet af NyX, hvor 645 kreative virksomheder i 2009 besvarede et meget omfattende spørgeskema. Undersøgelsen viste, at 61 % af de kreative virksomheder ikke benytter det lokale erhvervskontor, 66 % er ikke tilknyttet en brancheorganisation, 69 % henter ikke viden på uddannelses- og forskningsinstitutioner og 82% modtager ikke rådgivning fra en bestyrelse.

Samtidig ved vi, at de kreative virksomheder genererer større merværdi pr fuldtidsansatte end de traditionelle brancher, så der er god grund til at satse på de små, kreative virksomheder. Projektet er landsdækkende og tager udgangspunkt i virksomhedernes behov med fokus på forretningsudvikling, procesinnovation samt nye produkter og services. Med afsæt i virksomhedernes behov matches de med videnspartnere indenfor relevante områder. Der vil i projektet være fokus på at implementere ny viden ved hjælp af operationelle værktøjer, da det ressourcemæssigt ofte kan være svært for en lille virksomhed at omsætte ny viden til vækst. Projektet løber over 2 år.

Bogprojekt om Pit stop

I december 2012 holdt projektet afslutning og evaluering af hele forløbet. Der var stor tilslutning og rigtig god feed back.  Der er blevet lavet en  afsluttende film, ligesom vi har skrevet en bog om de metoder og processer, der har været brugt i projektet samt hvad effekten har været. Bogen skal ses som en læringsopsamling og vidensformidling til alle, der arbejder med små kreative virksomheder.

Bogen kan rekvireres hos projektleder Joan Knudsen.

Joan Knudsen
Projektleder
Mobil: +45 42421243
Mail: joan@innonetlifestyle.com

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com